söndag 28 april 2013

Ena dagen härlig fotopromenad, nästa dag "fredag-den-13:e-varning"!

På torsdag fick Småttisarna vara extra på "dagis" då Mamman hade ett annat ärende att ägna sej åt på förmiddagen. När det var avklarat så tog Mamman en promenad ner till hamnen med kameran i högsta hugg (både mobilen och den vanliga) eftersom hon hade vilodag från träningen. En härligt solig dag, dock väldigt blåsigt!


Marknadsbodarna väntar på att användas, först ut blir matmässan i maj (om man inte räknar med att en bod används på valborg).

Snart är det inte mycket kvar av krukmakartallen.


Nytt liv mitt i allt det gamla!









Finns lite att välja på nere i hamnen. Servicebyggnaden är fin och fräsch, båtrampen ny, boulebanorna är kanon, tennisbanorna går att använda, MEN vill ni spela minigolf så räkna med väldigt hög svårighetsgrad! ;)







Väl hemma igen mötte Mamman Bröderna Bus som kom från skolan och Nioåringen satte genast igång med sin skrivläxa medan Mamman hämtade upp de små sötnosarna på deras respektive förskoleavdelning. Därefter skrämde Mamman ihop lite mat, hemgjorda hamburgare stod på dagens meny! =D Samtidigt så provade Mamman att göra "äppelvatten".

Två skivade äpplen och en kanelstång i en tillbringare kallt vatten blir godare än man tror att det ska bli!

Efter maten så tillbringades resten av dagen utomhus. Under kvällen hamnade även Mamman nere hos söta tjejerna nere på gatan och pratade bort en timme med deras föräldrar över en nybakad hallonmuffin. Lugnt och skönt!

Sen kom fredagen, värsta otursdagen!

Mamman började dagen med ett träningspass. 8 km på crosstrainern, 60 dips, 5 min olika crunches, 5 min rumpa och 3 min hopprep (utan rep). Därefter skickades Bröderna Bus till skolan och Mamman hoppade i duschen innan hon släpade ner all tvätt till tvättstugan och började tvätta.

Efter att Bröderna Bus kommit hem, mat intagits och Mamman hängt upp den sista tvätten på tork så lastade hon in kidsen i bilen och for mot Lilla Staden där Tonåringen skulle hämtas upp för att skjutsas till kompisen (som fyllde 16 år i fredags) ute på Ö:a bortanför Stora Staden.

När Mamman hunnit en fjärdedel av vägen så började motorlampan i bilen blinka och bilen började "hoppa" fram på vägen som en studsboll. Mamman sänkte hastigheten, men fortsatte mot Lilla Staden samtidigt som hon först ringde verkstaden för att berätta att hon skulle komma dit med bilen, sedan till Kusinpappan för att fråga om han kunde ta de fyra små sötnosarna och låna ut sin bil till Mamman och Tonåringen, därefter ringde hon Tonåringen och upplyste henne om de ändrade planerna.

Tillslut så var Mamman och Tonåringen på väg mot Stora Staden! Efter att Tonåringen snabbt sprungit in och köpt två presenter till kompisen så skulle Mamman tanka upp Kusinpappans bil. Hon ringde för att fråga vilket bränsle han ville ha i bilen och sedan stoppade hon i sitt kort, som uppenbarligen var oläsligt!? Mamman bytte till visakortet, som tydligen hade trasigt chip!? Mamman bytte pump, med samma resultat. GAH!

Nåväl, Mamman fortsatte ut till Ö:a och lämnade av dottern och därefter ringde hon upp Pappan (som var hemma hos sin mamma och firade henne på födelsedagen) och frågade om han kunde möta upp henne vid närmaste bensinstation och tanka upp bilen. Han kunde gärna hjälpa till med det, men då var Mamman tvungen att åka en mil åt andra hållet och tanka på volvo. Tillslut var bilen fylld i alla fall och Mamman fortsatte mot Lilla Staden igen.

Halvvägs dit så ringde Kusinpappan och undrade om jag snart var där eftersom Lilleman blivit dålig i magen och sprang på toa var femte minut (hans söta syskon hade gett honom vanlig mjölk under förmiddagen).

När Mamman äntligen var hemma igen med sina älsklingar (hon fick låna Kusinpappans bil hem) så var klockan nio. När Mamman äntligen vikit all tvätt och kom upp till barnen i lägenheten så var klockan halvtio och Lilleman hade bäddat ner sej i sängen och somnat. Strax därefter somnade även Lillan och en timme senare så la sej Bröderna Bus!

TACK så jättemycket för hjälpen goaste Kusinpappan!!!

Igår, lördag, så tog Mamman och ungarna det lugnt på morgonen. Runt elva dök Pappan upp och med sej hade han Mammans nya skor och Lillemans nya jacka! Tack för att du fixade hit grejjerna söta du!

Mammans nya, dyra skor. Nu ska här tränas ordentligt! ;)

Mamman körde ett rejält träningspass före lunch. En mil på crosstrainern (på dryga 36 min), 100 dips uppdelade på 20, 15, 15, 15, 10, 10, 10, 5 (sen var hon tvärslut i armarna), därefter följde 5 min ben, 5 min cardio och 2 min hopprep (fortfarande utan rep, måste köpa ett).

Efter lunch tillbringades dagen i stort sett utomhus (i alla fall för Mamman och barnen). Det storhandlades i Hålans butik, det käkades lördagsgodis och glass samt busades en hel massa medan Pappan snällt dammsugade på insidan! ;)






Vid sex smet Mamman in och började laga middag. Kycklinggryta med grönsaker (för Mamman, nudlar för övriga) och smörstekta kantareller (som Mamman hittade längst ner i frysen).

Mumsig mat!

Barnen kom i säng tidigt, Mamman lade dem medan Pappan fixade disken och sedan blev det filmkväll med Stora Brorsan! =D Mamman unnade sej sex bitar after eight och ett glas vitt!

Idag började Mamman dagen med värktabletter (i vanlig ordning) och redan klockan åtta stod hon på Crosstrainern i sina nya fina skor. =)


Även idag avverkades en mil på ca 36 minuter!

Sen hoppade Mamman i duschen och lade upp ett mentalt schema för dagen! Mamman tog med de små på fotbollsträning medan Pappan tog med Bröderna Bus till Lilla Staden i Kusinpappans bil så att han fick den tillbaka. Pappan och pojkarna blev kvar hos Kusinen hela dagen, Pappan snickrade med Kusinpappan och barnen lekte sen skjutsade Kusinpappan hit dem på väg till sitt arbete under kvällen. Tydligen så blev Nioåringen getingstucken när de skulle åka, men det gick bra som tur var!

Mamman och Småttisarna stannade ute en stund efter träningen, även söta Älva och hennes bonuspappa var ute och plötsligt så cyklade gänget iväg med honom som sällskap. Mamman smet upp till Grannmamman och pratade bort lite tid där innan det var dags att fixa lunch till henne och de tre hemmavarande barnen.


När maten var avklarad hoppade småttisarna i badet och Mamman hann vila i tio minuter innan Sötisen och hennes familj kom hit med Tonåringen. Tack så mycket för att ni skjutsade hem henne! (Hon har tydligen haft kul. Tjejkväll igår som inkluderade gott att äta och dricka samt utomhusbad. FUSK, det är ju inte den första maj än!)

Lilleman kröp i säng redan halvsex och somnade (vilket inte bådar gott för natten) och Snufflis försvann ut med Älva och lekte tills klockan passerat sju. Därefter kom båda tjejerna in hit och tog sej lite kvällsfika!

Mammans middag bestod av räksallad med parmesanost, vitlökssås och brieost! Smaskens!

Att lägga uppspelta barn är en historia för sej, men nu sover de i alla fall och jag tänker lägga mej snart jag med! I morgon är det en ny vecka fylld av lov och nya äventyr! =)

1 kommentar:

BP sa...

Kan inte säga mera än att ni verkligen inte har tråkigt i hålan.
Bildkavalkaden talar sitt tydliga språk och är helt suverän!

Å matintaget är MVG, liksom träningen. Japp vinet är helt ok det också. det var ju jag som föreslog det;-)

Toppen inlägg Shannara:-)