måndag 8 april 2013

Cykel = Vår!

Så var en ny vecka här, Mamman har precis lagt barnen och torkat hallon i halva lägenheten. Precis vad man vill göra när man kommer hem från jobbet! Eller inte...

Efter träningspasset i lördags så ägnade Mamman hela dagen åt att tvätta, städa (det blir fruktansvärt rörigt då hela familjen varit hemma i en dryg vecka), handla och laga mat! Barnen fick hållas på utsidan och leka i solen efter de städat sitt rum. =D

Medan Mamman städade upptäckte hon till sin förvåning att kaktusen (som från början upptog en hel kruka, men som krympt i takten med att den fått bebisar och som inte bytt kruka på alla åtta år som den bott här) i ena vardagsrumsfönstret blommar. Någon som vet vad det är för kaktus?

På söndagen då Mamman vaknade så masade hon sej upp och tog värktabletter, sen hamnade hon framför datorn och all träningsmotivation var som bortblåst. MEN, så öppnade hon sin blogg och upptäckte en peppkommentar från goaste BP och genast kom träningsgnistan tillbaka. TACK sötaste du!

Träningen blev exakt likadan som på lördagsmorgonen och sen dök småbarnens farmor upp. Farmoren tog med sej de tre minsta barnen ut medan Mamman plockade rätt i köket, duschade, handlade och lagade mat. Efter maten blev det lite sagomys med Farmoren medan Mamman plockade undan i köket IGEN! =(

Därefter jagades samtliga barn ut. Nu är det vår oavsett vad termometern säger för barnen har plockat fram cyklarna! =D

Bakom en en och en halv meter hög snödriva så hittade Mamman en liten rabarberknopp! =)

Lilleman fick sin allra första cykel, som visserligen Stora Brorsan och Nioåringen haft före  honom.

De gamla stödhjulen (som otroligt nog befann sej där de skulle vara) kom på och sen gick det av bara busen! =)Mamman stod och njöt av den värmande solen medan barnen cyklade runt, runt, runt... Det tog aaaldrig slut på deras energi!


Tillslut lyckades Mamman få in de små och vidare ner i ett bad. Därefter hann Lillan smita in till söta Älva och leka en timme innan det var dags för kvällsfika och saga.

När nattningen tillslut var över så var Mamman helt slut och efter ett telefonsamtal med Goa K så somnade hon som en stock vid tio!

Efter att tonåringarna lämnat huset denna morgon så masade Mamman sej upp och smög in till crosstrainern och körde ett pass på tjugo minuter innan barnen vaknade och ville ha frukost. Medan barnen åt så gjorde Mamman lite andra övningar. Hon låg på golvet och "ritade" siffrorna noll till nio med benen i luften, gjorde tio armhävningar (på knä), tjugo repetitioner av hitlers hund, en minut plankan, tjugo omvända situps, tio benböj med hopp och sedan gjorde hon allt en gång till. Därefter var det dags att få iväg Bröderna Bus till skolan och få på de två små kläder.

Efter att Mamman lämnat de små så tog hon en promenad ute på ca: 2 km i lugn och ro. Skönt!

Väl hemma igen så pratade hon med sin faster i telefonen i över en timme, sen tog hon en lång härlig dusch och åt en smaskig sallad till lunch innan han röjde undan lite här hemma och gick till jobbet. =)

Mamman vägde sej i morse och hade inte gått ner ett gram, däremot så hade midjemåttet minskat med ytterligare två centimeter. Yeay! =D

Nu ska Mamman äta lite kvällsmat, sallad med varmrökt lax och osttärningar blir det! Ha en underbar natt alla!

2 kommentarer:

BP sa...

Var lite orolig där ett tag - du hade ju fått bloggdiarré åsså kom det inte ett inlägg på tre dagar;-)
Kaktusen vet jag inte vad den heter - men de små liven har sina väldigt konstiga egna vanor kan jag berätta.

Å du - du kommer troligen att stanna upp med viktminskningen då och då. Å det ska du defnitivt inte ta som ett misslyckande. För allt fett har ju fövandlats till muskler - sådana som du troligen inte visste att du hade!!!

Det händer när man går ner i vikt... så fortsätt tjejen! Skuggan på dig är ju verkligen sååååå smal - redan.

1 00 tack för länkn - har ju inte gjort så mycket - men jag VILL att du ska ha en hel ny garderob i stl. 40 eller 42 när du åker till Barcelona - bara så du vet vad jag är ute efter;-)

Sylla sa...

Fasicken va stolt man blir. Gud va duktig du är. :) Om en annan vore hälften så duktig med tränandet.