torsdag 18 april 2013

Svängningar i humöret och vädret

På tisdag morgon var alla fortfarande friska, men Småttisarna fick stanna hemma en dag till i alla fall. På morgonen körde jag ett träningspass innan pojkarna gick till skolan.

Avklarade 8,4 km på crosstrainern (på 30 min), 70 omvända situps, 30 benups, 50 "ryggen mot stol armhävningar" (dips?), 10 armhävningar, 3*1 minut plankan, 20 hitlers hund, 20 benböj med upphopp och 30 min step på wiifit.

Resten av dagen tillbringades i stort sett utomhus förutom när Bröderna Bus gjorde läxorna och maten serverades. =) Det börjar äntligen bli lite vår på utsidan!
På onsdag vaknade vi till ett strålande solsken, men vindarna rusade fram med en anmärkningsvärd hastighet över åkrar och mellan hus. Innan Bröderna Bus gick till skolan körde Mamman ett tjugominuterspass på crosstrainern (6 km) och sen blev det de vanliga övningarna, dock färre än annars. Värken var värre idag än på länge.

När Mamman lämnat två överlyckliga Småttisar på förskolan så passade hon på att testa sin nya app till mobilen som mäter tid, distans och tempo när man promenerar, springer eller cyklar med hjälp av gps. Lite roligt!


Efter jobbet möttes Mamman av ett hem som inte var i kaos och glada duktiga barn. Lillen sov redan i sin säng när hon kom hem och när Nioåringen kom hem från träningen halvnio hoppade han direkt i duschen och käkade kvällsfika. Vid nio låg alla snällt i sina sängar och en kvart senare så förhörde Mamman Tonåringen på engelskaglosor tills ögonen stod i kors eftersom hon har haft prov idag (torsdag).

När Mamman vaknade i morse så var klockan FYRA och hon var tvungen att masa sej upp för att ta värktabletter (jäkla skitväder, ge mej högtryck NU) och sen somnade hon om och sov ett par timmar till innan dagens plågor göromål började.

I skrivandets stund så har Mamman fått hem alla fyra barn, Tonåringarna kommer om en timme ungefär, och vi myser framför tv:n. För första gången sen Mamman började träna så har värken stoppat henne helt, nu kryper det i hela kroppen och Mamman har nyss knaprat i sej tredje omgången värktabletter för dagen. Om hon orkar (och om det slutat regna) så ska hon försöka ta en promenad när ungarna lagt sej ikväll. Så frustrerande!

Tack och lov så är det fortfarande ingen mer som blivit sjuk, hoppas det håller sej så!

1 kommentar:

BP sa...

F*n också att din värk inte ger med sig. Å det här skitvädret hjälper ju inte till heller, men du har upptäckt många vårtecken måste jag säga.
Har du kollat Runkeeper. Gör det, den är rolig också å folk kan kommentera.