tisdag 9 april 2013

Min dotter Pocahontas

Idag var planen en stavgångspromenad med älskade mammsen efter att småbarnen lämnats på förskolan. Först så skulle hon komma hit, men så ville hon att jag skulle låna kära pappsens bil och åka ut i djupa skogen istället. Okej, sa jag, men kom i nästa stund på att jag skulle tvätta på förmiddagen så jag ringde tillbaka och sa att hon fick komma hit istället. Tyvärr hade hon också saker som behövde fixas så Mamman tog en tur själv, utan stavar.

Körde en runda på 2,5 km. Joggade de första och sista femhundra metrarna och gick resten. Det och lite stretchning fick bli dagens träningspass. =)

Underbart väder för en morgonpromenad!


Efter att ha ätit en smaskig lunch av sallad med varmrökt lax så hann Mamman röja undan lite innan Bröderna Bus kom hem från skolan och började med läxorna. Mamman smet iväg och hämtade småttisarna efter att hon spelat mattespel med Nioåringen. Idag tog hämtningen ungefär tvåhundra år, barnen ville inte alls hem före mellis. Efter en dryg timme var Mamman hemma igen och en knapp timme senare kom två hungriga tonårsbarn hem.

Mamman slängde ihop en massa äggröra och lite mackor till kidsen och sedan fixade Tonåringen i ordning sin lillasyster inför kvällens indianmys hos indianstammen Boken!

Mamman och de fyra små juvelerna gick hemifrån strax efter fem och var hemma vid åtta. På Boken kryllade det av indianer, syskon och föräldrar. Bröderna Bus tillbringade nästan all tid utomhus ihop med sina kompisar och Lilleman lekte med sina kompisar medan Mamman och Snufflis ägnade sej åt indianpyssel. Mitt i alltihopa serverades indiansoppa och bröd som barnen bakat. Smaskigt värre! Tack så mycket för en underbart trevlig kväll säger vi till all personal på Boken, ni är helt fantastiska! =)

Sötaste indianen i byn! Hennes namn är Pocahontas!

Tillverkning av drömfångare.

Mysigt med lite mor-dotterpyssel. Titta så fin vår drömfångare blev! =D

På väg hem flög ytterligare ett vårtecken över våra huvuden.

Skönt att våren sakta, men säkert tränger sej på trots alldeles för kyligt väder. Hela tre fjärilar har vi hunnit se sen helgen och svanarna har trumpetande flugit över våra huvuden om kvällarna sen i lördags. Nu fattas bara värmen!

1 kommentar:

BP sa...

Är det tranor eller svanar eller... Helt suverän bild. Här är det också svinkallt och blåser, vilket inte är så roligt då allt grus ligger kvar på vägarna...