måndag 15 april 2013

Dags att väga sej!

Ny vecka betydde dags att ställa sej på vågen och plocka fram måttbandet. Mamman misstänkte att det skulle ha stått stilla den sista veckan så hon blev ganska förvånad när hon såg att vågen nu visade -10,5 kg och måttbandet visade hela 12 cm mindre midja, allt på fyra veckor! Så underbart skönt, Mamman känner sej duktig!

Det har varit fyra "lätta" veckor och Mamman vet att det kommer stanna av lite nu (eller stå still ett tag), hoppas hon orkar hålla motivationen uppe ändå! ;)

I morse vaknade Mamman med värk som var värre än på länge, kroppen var stel och både fötterna pulserade av värken, vänster armbåge gick varken att sträcka ut helt eller böja helt, vänster handen tappade allt den höll i och till och med höger hand gjorde ont idag. Åh, vad Mamman önskar att vädret kunde bli bättre och stabilisera sej nu, för den här ömsom fuktiga och ömsom kalla luften är inte bra för Mammans värk.

Mamman bet ihop och ställde sej på crosstrainern efter att hon skickat iväg Bröderna Bus till skolan. Eftersom Lilleman kräktes i lördags så fick Mamman stanna hemma från jobbet och Småttisarna placerades framför tv:n med varsin macka medan Mamman trampade på i Tonåringens rum.

Efter en halvtimme orkade hon inte trampa längre (när ska jag orka mer än så?) så hon pustade ut en stund innan hon gjorde några andra övningar. Det blev dock bara 50 omvända situps, 30 bakvända armhävningar mot en stol (vad heter det egentligen?), tre minuter ligga på mage med raka armar och raka ben ovanför marken samt hitlers hund och stretchning. Hoppas hon har mindre värk imorn. Hade det varit träningsvärk hade Mamman njutit av den istället! ;)

Resten av dagen blev rätt lugn, massor av utomhuslek och mys. Tonåringen kom hem och var på mycket bättre humör än i helgen. Hon och Stora Brorsan tillbringade nästan hela kvällen med att diskutera historia, från stenåldern till nutidshistoria. Härligt att lyssna på deras diskussioner! Orsaken... Tonåringen har två nationella prov i historia denna veckan, det första i morgon, och de proven kan innehålla vad som helst som barnen lärt sej sen de började skolan i det ämnet. Så duktig som min dotter är i skolan och med det minnet som hon har så lär hon inte göra annat än bra ifrån sej! ;)

Nu ska Mamman ta kvällen, hoppas att alla sover hela natten inatt med! VILL INTE att någon mer blir dålig!

2 kommentarer:

BP sa...

Grattis Shannara! Är otroligt stolt över din viktnedgång. Helt otroligt att en 1/6-del eller nå't sånt inte finns mer. Jag menar din vikt alltså. Vilken sporre det måste vara att se detta fantastiska resultat!
Du kommer nog inte tappa motivationen - nu är det antingen eller. Å efter 10,5 bortkämpade kilon vor du ju bara korkad om du fick ett "återfall".
Även om vikten kanske stagnerar en liten stund så upp på cykeln! Fortsätt äta hälsosam mat som sköljs ner med en och annan vinare.
Nähä du, det här klarar du!

Sparsamhet sa...

Grattis till viktnedgången! Hoppas att du orkar hålla i! Sandra