söndag 14 april 2013

Det går upp och det går ner...

På fredagsmorgonen kände sej Mamman ur gängorna, lite varm, snorig och skrovlig i halsen. Hon bestämde sej för att ta en vilodag från träningen och tillbringade förmiddagen med att mysa nerbäddad i soffan med Småttisarna tills Bröderna Bus kom hem från skolan.

Resten av dagen rusade på i superfart. Det lektes inne och ute, det grillades kyckling och Pappan kom för att tillbringa helgen med sina barn.

När klockan slog åtta så höll Mamman på att krypa ur skinnet, tänk att kroppen hinner vänja sej vid att röra sej varje dag på så kort tid. Så hon lämnade disken åt Pappan och fredaxmyset åt barnen och klev ut på en promenad i regn och kyla. Så skönt!


På promenaden fick hon syn på årets första tranor!

På lördagen hade Mamman tänkt jobba och sen åka till älskade mammsen ute i djupa skogen och få håret slingat och klippt, men det sket sej i starten. Istället stoppade Mamman musik i öronen, ställde sej på crosstrainern och blundade, försvann in i sin egen värld. När hon var lagom slutkörd så visade mätaren på 32 minuter och 8 km. Skönt!

Därefter blev det 60 omvända situps, 20 "benups", 20 armhävningar, 3 minuter plankan, 50 armövningar (man hukar framför en stol, med ryggen vänd mot stolen och häver sej upp och ner med armarna), 20 hitlers hund, 30 övningar där man ligger på mage och höjer på bröstet och klappar framför sej och bakom ryggen varannan gång (irriterande när jag inte vet vad övningarna kallas) och sist men inte minst ett rejält stretchpass. 

En dags vila gav Mamman ny energi och hon orkade mer än vanligt! Ett härligt pass!

Resten av dagen fylldes med lek, matlagning, proviantering och massa prat. Vid fem ringde Kusinen och ville att Pappan skulle köra Bröderna Bus till Lilla Staden och där blev pojkarna kvar över natten.

På kvällen unnade Mamman sej ett glas vitt eller två! (Lika bra att passa på när Pappan är här!)

Mamman hann sova en knapp timme så kom Snufflis upp och behövde hjälp att kissa. Efter det hann Mamman precis somna om så kom Lilleman och grät, stod bredvid sängen och var ledsen. Så plötsligt, som från ingenstans kom en hel kaskad med spy över Mamman och sängen (tur att det bara hamnade på täcket). Så var den natten förstörd! Lillen kräktes visserligen bara en gång till och var på toa ett par gånger, däremellan sov han gott. Mamman däremot flög upp vid minsta lilla ljud!

Mamman har alltså varit ganska mör idag, blev ingen crosstrainer på morgonen tyvärr. Istället har Mamman avklarat ett tolv timmars maratonpass i tvättstugan (åtta dagars tvätt plus nerspydda sängkläder och mattor blev tolv maskiner).

Lilleman har varit pigg och glad hela dagen, nästan ätit som vanligt. Skönt när det går över fort. Tonåringen har varit mer eller mindre galen (och alla som känner henne vet vad det innebär).

"När man är sjuk ska napparna kokas mamma!"


Förutom att tvätta och koka nappar så har det städats i barnens rum (lika bra ifall någon mer kräks så att man slipper tvätta ett ton gosedjur och mattor), handlats och lekts en massa på utsidan. Pappan körde Mammans bil till verkstaden och sedan körde Kusinpappan hem honom och Bröderna Bus (tack så jättemycket).

Mamman skulle ha varit borta under dagen idag tillsammans med några "granntjejer" och ett par andra "töser", fått lite egentid medan Pappan var här. Det sket sej tyvärr så nu hoppas jag att jag kan få barnvakt när nästa bastudag är istället! ;)

Nu är Mamman äntligen klar med tvätten och det börjar bli dags att försöka få kidsen i säng (helst för en timme sen). Mamman är seg och det kryper i kroppen. Får bli ett gäng situps innan natten och hoppas att ingen mer kräks så hon får sova. Håll en varsin tumme för det söta ni (och håll den andra för S Sthlm för hennes lilltös har kräkts i ett dygn snart)!

Ha en go kväll och hoppas ni får en skön vecka! Imorn är det dags att kliva upp på vågen och plocka fram måttbandet igen! Spännande!

2 kommentarer:

BP sa...

Alternativ träning kallas det Shannara! Å den räknas också!! Dubbelt t o m. Å tvätten vill jag inte ens tala om. Du kommer nog att bli lika glad imorgon när du ställer dig upp på vågen.
Strongt gjort tjejen!!!

Sparsamhet sa...

Vad roligt att du kommit igång att träna! Resultat blev det snabbt också!
Hoppas att ingen annan blir magsjuk och framför allt inte du!
Sandra