onsdag 24 april 2013

Var tog dagarna vägen?

Det har hunnit gå nästan en hel vecka sen jag sist hade tid och lust att blogga, vilket innebär att jag inte har riktigt koll på vad jag har gjort under de dagarna. Hmmm... Vi får väl se vad jag minns! =)

På fredagen så var det grått och trist på utsidan så Mamman och de två små gosingarna mysade runt hela förmiddagen, ja, Mamman körde ett träningspass också (8 km på crosstrainern och tjugo minuter aerobicsövningar). Det enda nyttiga vi gjorde var att handla ingredienser till att baka pizza! När Bröderna Bus kom hem så fick de lov att använda datorerna ett par timmar medan Mamman och småttisarna lagade pizzan så den stod på bordet lagom till att tonåringarna kom med bussen.

En timme senare dök båda papporna upp, den ena för att hämta tonåringarna och den andra för att ta sina juveler när Mamman skulle jobba på lördagen. Medan tonåringarna packade så följde Mamman Bröderna Bus ner till skolans gympasal på disco (tänk vad snabbt alla små sötnosar blir stora).

När tonåringarna kommit iväg så passade Mamman och Pappan på att ha fredaxmys med de två små sötnosarna fram till att Bröderna Bus kom hem. Sen blev det tidig sänggång för de små och Mamman relaxade med ett glas vitt framför discovery. =)

När kvällen kom så behagade solen visa sej i ett par minuter innan det blev natt, typiskt!

Lördagen började med jobb för Mammans del, ganska skönt att komma hemifrån en stund. ;) Efter jobbet körde Mamman ett rejält träningspass. Hon fick ihop en hel mil på crosstrainern på mindre än fyrtio minuter, därefter gjorde hon 80 dips i repetitioner om 20, sen lyckades Pappan pressa henne på 200 omvända situps även de i omgångar om 20 st. Hon gjorde även 30 "benups" och tjugo åttor i luften med raka ben samt snabb träning av rygg och axlar! Mamman var mer än stolt med lördagens prestation!

Efter en smaskig middag (köttfärssås och blomkål för Mammans del) tog Mamman med alla barn ut på gården i ett par timmar och njöt av eftermiddagssolen. Det växer snabbt i rabatterna nu!
Även lördagskvällen blev tidig för ungarna och Mamman tog sej ett glas vitt till ur flaskan. Lika bra att passa på när Pappan ändå var här. ;)

Helgens sista dag, söndag, gick i ett hela dagen. Mamman hann inte pusta ut mellan varven!

Hon började morgonen med ett snabbt pass (5 km på crosstrainern samt tjugo minuter mage, ben och rygg), därefter hoppade hon i duschen. Medan Mamman stod där så kom Kusinen hit. Sen var det dags att börja tvätta och vid halvtolv så kom Goaste K och hämtade upp mej för att köra mej till verkstaden och hämta "bilen-som-gud-glömde" vilken de inte hittat något fel på!?

Eftersom Mamman är så otroligt söt och charmig så lyckades hon komma ifrån verkstaden utan att betala ett öre, detta trots att bilen faktiskt till och med tankats med 200:- bensin! ;) Bilen fungerade snällt hela vägen hem!

När Mamman kom hem igen så hade Pappan passat på att ta med ungarna ut till garaget och bytt till sommardäck på sin bil. Eftersom grejerna ändå var framme så passade Mamman på att fixa sommarsulor även på sin bil. =D

Efter ytterligare en sväng i tvättstugan så samlade Mamman ihop sina fyra små barn och Kusinen för att lasta in dem i bilen.

Bilinpackningen skedde till ett vilt trumpetande från tranflocken som cirkulerade runt, runt, runt våra huvuden.


Medan Pappan styrde sin bil ut mot Ö:a för att hämta tonåringarna hos deras farmor och farfar så körde Mamman med resten av barnen och Kusinen mot Lilla Staden och verkstaden igen där de hade ett jippo den här helgen. Dagens stora event var en kort konsert med Sean Banan till barnens stora lycka.

Efter mycket om och men så lyckades Mamman och barnen tråckla sej in framför scenen.
Medan Kusinen, Bröderna Bus och Snufflis bildade en kedja (med Snufflis i mitten) och trängde sej fram mot scenen så hivade Mamman upp Lilleman på axlarna så att han kunde se på sin stora idol. =DHigh Five och autografer, barnens lycka var gjord!


Efter spektaklet Sean Banan så ville barnen göra ett besök på McDonalds. "Snäääälla mamma, vi vet ju inte om bilen är trasig imorn igen!?" Mamman var snäll och stod i kö på driven i 40 minuter för att lyckas få med sej nio mål hem. Mamman var faktiskt duktig och stod emot hamburgersuget och köpte sej en sallad istället, hon syndade dock lite och valde en fanta att dricka. ;)

Väl hemma hann vi knappt få maten i magen innan syster kusinmamman kom för att hämta upp sin guldklimp och Mamman körde igång dagens sista två maskiner. Vid nio hade barnen somnat gott i sina sängar och Mamman vek den sista tvätten. Snacka fullspäckad dag! =)

Så kom måndag, Mamman kände sej lite ur gängorna. Den vanliga värken slog till med full kraft tillsammans med nackont, huvudvärk och en allmän olustkänsla i kroppen. Det blev vilodag från träningen och efter att Mamman hade lämnat de små (och upptäckt att Lillen fått storebrors jacka och att storebror klivit iväg till skolan i den ännu större broderns jacka) samt gjort ett besök i hålans butik så tillbringade hon lite tid med sitt innan det var dags att jobba.

När hon kom hem igen så var de tre små juvelerna ute och lekte med Tonåringen, Stora Brorsan var ute på promenad och Nioåringen satt inne och grejade med sitt i lugn och ro.

Måndagens vägning visade ingen förändring alls på vågen (vilket var väntat), men det hade i alla fall försvunnit ytterligare en centimeter runt midjan! =D

Igår, tisdag, så var Mamman fortfarande seg. Hon lyckades dock köra en halvmil på crosstrainern och köra ett tjugominuterspass med workout (med hjälp av en ny app som heter Daglig Workout, den funkade kanon med små filmsnuttar som visade varje övning) innan kidsen gick till skolan.

När Mamman kom tillbaka hem så lade hon sej på sängen en stund för att vila bort huvudvärken och SOMNADE. Hon sov ända fram till Bröderna Bus kom hem och sen hämtade hon de små. Vid fyra blev det en tur till affären, micromat stod på menyn denna dag då Tonåringen fortfarande inte letat fram köket efter sej sen gårdagens eskapader då Mamman var på jobbet (vilket hon dock gjorde under kvällen).

Efter matintaget så blev det läxor för hela slanten och vid halvnio så kom de fyra små i säng. Mamman var fortfarande helt slut, dränerad, orkeslös och somnade en dryg timme senare!I dag kände sej Mamman piggare och efter att hon serverat barnen frukost så trampade hon snabbt bort en halvmil på crosstrainern innan hon körde åtta minuter cardio och åtta minuter ab med samma app som igår till hjälp. Därefter skickades Bröderna Bus till skolan och Mamman hoppade in i duschen.

När Mamman kom ur duschen så hade småttisarna redan klätt på sej ytterkläderna och gått ut för att gå till förskolan. Det är så underbart att de trivs på "dagis", inte konstigt med tanke på att vi har jordens underbaraste personal (och vikarier) på "våran" förskola!

Efter att ha lämnat barnen så for Mamman ut i djupa skogen för att ta med sej sin älskade mamms till Åmål för att skaffa pass. Skönt med sällskap och vägvisare för stackars Mamman som ibland är förundrad över att hon ens hittar till jobbet. ;) Efter den utflykten så stannade Mamman i skogen på fika innan hon for hem och försökte riva undan det värsta och få i sej lite lunch innan hon drog vidare till jobbet (tänk, hon hittade vägen i dag med ;) ).

Älskade mammsen hämtade upp Tonåringen vid bussen då hon kom från skolan och följde med henne till Stora Staden och besökte det gymnasiet som dottern förmodligen kommer att gå på. Stora Brorsan fick ta hand om syskon och Sjuåringens träning själv och det klarade han galant som alltid. Duktig son Mamman har! ;)

När Mamman kom hem från jobbet och tagit hand om en liten olycka så blev det sådär skrattigt, härligt, busigt, gosigt mellan alla sex syskonen och Mamman. Alla trängdes i köket och det skämtades och skrattades hejvilt. Så underbart skönt, så längesen det var så nu. Mamman ville aldrig lägga ungarna, men när klockan slog nio så var hon tvungen! Hoppas bilen tänker hålla nu, vi behöver våra terapiturer för sammanhållningen här hemma! ;)

Tack älskade mor för sällskap och hjälp idag, det är guld värt! Älskar dej!!!

I morgon är en ny dag, det ska bli otroligt spännande att se vad den för med sej! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Nej du tjejen, nu får du sluta med att lägga ut sådana maratoninlägg. Inte bara du är helt slut på dagarna - det är jag också med att läsa varje ord i din berättelse. Å - i motsats till dig - så blir jag andfådd också av alla aktiviteter.Man är ju med liksom - flämt, flämt, pust, pust;-)
Grattis förresten till ytterligare en tappad centimeter - trots Fantan (yuck, om du frågar mig, vilket du inte gör såklart;-)).
Fortsätt utan minsta tvekan- med träningen alltså!
Åsså har du upptäckt betydligt fler vårtecken hos dig än jag sett hos mig kan jag säga.
Kram

PS.Sluta med veckoinläggen. En gammal tant som jag tror ju att nå't hemskt har hänt med ett sådant uppehåll. Lite hänsyn får du väl ta till din mest trogna läsare;-) DS