fredag 10 augusti 2012

Spontan utlandsresa!

Fredag morgon, lätt regn. Mamman packar lite matsäck och trycker in tre små barn i bilen (ja, tre, Kusinpappan fick nämligen köra hem (nästan)Sjuåringen sent igår kväll) och far ut i djupa skogen där Åttaåringen och yngsta systern med karl hämtas upp.

Tillbaka i Hålan möter gänget upp Kusinen och hans föräldrar, bilarna stuvas om lite grann och sen sätts kursen mot utlandet!

Om man upptäcker att det är alldeles gratis att gå in och åka karusell hur mycket man vill på en nöjespark i Norge (mindre än två timmars resa hemifrån) om man har medlemskort i en butikskedja hemma i Sverige så är det ju dumt att missa tillfället!

Följ med oss på resan till Tusenfryd - Dagen er din!
Förbered er på att se fler bilder i ett inlägg än vad ni någonsin sett förr i ett och samma inlägg. ;)


Efter att ha befriat lagbrytarna från stupstocken så var det dags att köpa mat - SVINDYR mat, i mina ögon sett. Nästa gång blir det matsäck!

Efter en paus, och med mätta magar, var det dags för varv nummer två i nöjesparken. En alldeles förträffligt trevlig park, rekommenderar den varmt framför både Gröna Lund och Liseberg! Både rökfritt och skräpfritt (stod soptunnor var tionde meter ungefär), uppdelat i olika områden så att det var lätt att ha koll på kidsen. Kanon helt enkelt!

Lite otäckt!

Men det gick snabbt över!!!
Lilleman bestämde sej för att han ville åka efter att ha tittat på syskon och kusin då de åkte gång på gång på gång och kiknade av skratt.

Men det var inte alls roligt! =(


Halvsju stängde karusellerna, barnen ville åka mer! ;) Mamman var inte ens helt slut, dagen var relativt lugn och skön. Dags att fara hem ändå. Kusinmamman åkte med Mamman tills vi nått Sverige, sen hoppade hon över i sin egen bil. Mamman och småtrollen tog en paus i Årjäng för att fika lite och hälsa på Årjängstrollet. =)
En härlig dag nådde sitt slut, hemma stöp barnen i säng och somnade snällt. Mamman hann knappt placera huvudet på kudden innan hon också sov.

Tack för en härlig dag alla barn och vuxna som var med! =D

2 kommentarer:

BP sa...

Klart att maten är svindyr när du slipper betala inträde;-)
Härliga bilder drån en lyckad dag!

Sandra sa...

Härlig spontanutflykt! Norge är dyrt!