söndag 26 augusti 2012

Det kunde ha gått riktigt illa!


Söndag, ytterligare en regnig dag, tvätt (i tid den här gången)... Men sen då? Vad gör man av en regnig dag och sex energiknippen?

Det blev en tur till Stora Staden och på Jula så höll det på att gå RIKTIGT ILLA med Lillen. Kommer till det snart (blev så rädd, men nu är jag mest bara ARG!).

Allra först blev det shopping på Lager 157 där alla utom minstingen köpte sej något. Grabbarna köpte nya t-shirts och tjejerna handlade både jeans och toppar, en tröja och en kjol! Därefter fortsatte hela gänget till Elgiganten där Mamman köpte sej en massagekudde för nacken.

Sist, men inte minst, skulle det letas headset inne på Jula (av någon konstig anledning, men familjen gillar butiken så varför inte). Vi stegade in i "mellangången" hela bunten och de fyra små fastnade på stört för en åkgräsklippare och en liten eldriven fyrhjuling som stod där som utställningsexemplar. Då det redan klättrade massa barn på de båda "fordonen" så sa Mamman att de kanske skulle vara lediga på utvägen. Barnen nöjde sej med det och vi släntrade in i butiken.

Lilleman kom dock på andra tankar bakom ryggen på Mamman, då han upptäckte att fyrhjulingen plötsligt var tom, och smet tillbaka ut för att provsitta den. Plötsligt hör Mamman hur elmotorn går igång och barnet skriker, hon vänder sej om och ser till sin fasa att fyrhjulingen far ut genom dörrarna, med sonen vilt skrikande och paralyserad av skräck som förare.

Mamman rusar genom de stängda grindarna (bakvägen liksom) och ser hur barnet fortsätter rakt ut mot parkeringen där det kommer en bil från vänster. Trots massor av kunder utanför butiken så är det ingen som stoppar ekipaget utan de flyttar istället på sej, tills Mamman skriker "MEN STOPPA HONOM DÅ NÅGON!". Först då försöker en dam få tag i fyrhjulingen och lyckas sinka den tillräckligt för att Mamman ska ta sej runt elfordonet (och bli pååkt med blåmärken som följd, vilket inte gör ett skit) och få tag på sonen som darrar likt ett asplöv (precis som Mamman). Bilarna som kom och åkte hade inte heller uppfattat situationen, inte EN enda av dem saktade ner eller stannade!

De övriga fem barnen kom efter ut ur butiken för att trösta, lite skärrade de med. Även en kille ur personalen kom ut och sa "Oj, oj, då" och sen gick han och en tjej (även hon ur personalen) och återställde ordningen gällande fordon och skyltning. INGEN frågade hur det gått! INGEN av dem sa ett enda knyst , utan smet snabbt undan igen. Jag tror inte ens de kopplade batteriet ur bilen, vilket innebär att det kan hända igen (och då kanske utgången blir annan). Mamman var såpass chockad så hon bara packade ihop ungarna och åkte. Egentligen borde hon kanske ha följt efter dem och pratat med dem?

Och jag vet att jag kanske borde ha haft mer koll på mitt barn, MEN jag tycker fortfarande att butiken i fråga lider stora brister då de ställer ett åkbart fordon, utan någon som helst låsanordning, i gången. Ett demoex av ett fordon som är till för barn. Så fort vi gått så var det nya ungar där och klättrade, testade och skuttade. (Kanske skulle jag skriva ett mail och påpeka bristerna så det inte händer något mer allvarligt?)Efter en tur till mer centrala delar av Stora Staden och mat i magen så fortsatte vi hem, med ett stopp på ÖB för att inhandla schampo till Tonåringen, för att ta hand om tvätten och försöka byta en fläkt i småbarnens dator.

Datorn har varit isärplockad flera gånger tidigare, men vi har inte kunnat hitta någon orsak till att processorn överhettas. Nåväl, kanske glapp i fläkten sa Stora Brorsan vid ett tillfälle. Det visade sej att Pappan hade en gammal fläkt liggande så han tog med den hit då han var här igår.


Det var ju inte konstigt att datorn blev överhettad när allt kom omkring. Fläktens fäste hade gått av helt och hållet. Jaja, nu funkar den igen. Tänk så bra det är när man kan bygga ihop en dator av delar som blir över då resten av familjen uppgraderar sina datorer.

Nu, gott folk blir det natten, till veckan jobbar Mamman ett par dagar extra. Underbart!

Inga kommentarer: