fredag 17 augusti 2012

Blodbad och sanering

Fredagmorgon och familjen gick ut hårt för att fixa megafredagsröjjet. Stora Brorsan drog ut sin säng mitt på golvet med siktet inställt på storstädning!

Efter en liten stund kom han ut till Mamman och frågade:

"Får jag möblera om och städa bort alla leksaker?"
"Visst!" svarade Mamman "men går det att vända runt tv:n så att du kan flytta sängen då?"
"JA!" jublade Stora Brorsan och tog ett kliv upp i sängen för att demonstrera...

I samma veva slog han huvudet rakt upp i den stora fotbollslampan av glas. Följden blev att energilampan exploderade och sedan föll hela globen rakt ner i huvudet på Åttaåringen som satt rakt under.Resten av dagen (fram till 21,00) gick åt till att först trösta, torka blod, plocka skärvor ur grabbens huvud, plåstra om huvud, handled samt fot på densamma och sen plocka skärvor ur Mammans fötter.

Precis när omplåstrandet var klart hördes ett jättebrak och ett kras utifrån köket, Mamman rusade dit och fann Lillan på golvet med "penn- och kritlådan" (som står högst upp i ett skåp) över sej och dess innehåll spritt över hela golvet. Tjejen hade klättrat upp på bänken för att hämta lådan själv istället för att be om hjälp och rasat baklänges ner. Som tur var gick allt bra. Vid det här laget närmade sej klockan 12,00!

Därefter tog det flera timmar att få bort allt glas och glasdamm ur Stora Brorsans rum. I samma veva möblerade vi om!Stora Brorsan är helnöjd, om man räknar bort den blåa sänglampan! ;)

Nu är Mamman helt slut, hon hann i alla fall hjälpa småttisarna att plocka ihop på deras rum och rasta snabeldraken medan barnen mumsade fredaxmys ute i lekparken.

Nu pustar Mamman ut en kort stund, glad för att det gick såpass bra som det gjorde med den otursförföljda sonen och yngsta dottern. Imorgon är en ny dag, hoppas den för något gott med sej!

1 kommentar:

BP sa...

Shit med lampan och alla skador. Åsså var det ju en fotbollslampa också. Boohooo.
Vilket fint och stort rum J har. Trodde ni bara hade en fyra...