onsdag 1 augusti 2012

Favorit i repris

Efter en väldigt kort natts sömn (2 timmar), trängandes med Lilleman i en smal bäddsoffa, så hasade mammorna sej upp (vid fem) och började fixa med tunnbrödsmackor och annat fika inför dagens utflykt - Dagskryssning med Vikingline!

Tio små ungar satt på en rad... Och inte en enda kom bort! ;) Efter frukosten försvann sen de fem större förmågorna av barnaskaran och det var knappt att de syntes till på hela resan efter det!

Det är spännande på däck, tycker barnen...

Hopphoppetihopp

Bollhavet är bäst! Tycker de fem små sötnosarna.


Fast det finns ju en hel del annat kul ombord för barnen under sommarlovet också.


Andra gången i bollhavet släppte alla hämningar för Lilleman och vad han  NJÖT!

Åttaåringen fick erfara att det inte är så bra att gömma sej bland bollarna. En påhoppning, rakt i magen så att han tappade luften och en tramp under ena ögat blev resultatet.

Fika på däck med skärgården som far förbi var mys på vägen mot Mariehamn, på väg hem höll vi på att blåsa bort då vi besökte däck.


Det bästa på resan mot Finland var såklart buffén (om vi bortser från bollhavet)!Starters. Det var lite spännande med minibläckfiskar tyckte barnen, men det var bara Tonåringen och den yngre av Bröderna Bus som ens vågade smaka.

Varmrätter. Om man har så mycket mat att välja på så väljer man bara det man tycker om. ;) Lax, kyckling, potatisgratäng, grillade grönsaker och kryddiga småpotatis.

Efterrätt. Det är tur att bakelserna är så små, annars skulle man inte kunna smaka på allt. ;)


När vi lämnade buffén så rullade vi alla ut därifrån. =D I år var även Åttaåringen nöjd, som ju inte orkade äta förra året på grund av sjösjuka (postafen löste den åkomman i år).


När Isabella anlöpte hamn så fick hon sällskap av Amorella som vi skulle byta till för att komma tillbaka till Sverige.

Ny båt, nya leksaker...
På vägen hem var det såklart tax-freen som ägde. Mamman hittade en stor flaska av sin favoritparfym, Issey Miyake (en av hans parfymer i alla fall), som kostade hälften så mycket som på land. Tonårsdottern köpte ett par lila Converse för 400 spänn och Lillan hittade en lila Paul Frank t-shirt för en dryg hundring. I övrigt blev det lite godis och vin. =)

När vi kom tillbaka till Tumba fick barnen syn på luftballonger, spännande värre!

Det har varit en lång och härlig dag. Naturligtvis blir det lite gnabb när man är ute och far, men i stort sett har alla skött sej bra. Härligt att Åttaåringen har fått hänga med de större en hel del och att de stora barnen även tagit med de två näst yngsta grabbarna på lite upptäcksfärder på båten.

Det enda negativa denna dag var att Pappan (som agerar kattvakt och får pendla en hel massa fram och tillbaka denna veckan) skickade ett sms och meddelade att mitt kylskåp gått sönder. KUL med 40 graders värme däri! Hoppas verkligen att de hunnit sätta in en ny innan lördag!!! Även om det knappast är troligt och om de gör det så springer de väl in och ut med skitiga skor på mina mattor, glömmer tömma frysen på ALL min mat och släpper ut katten. =(

Efter en relativt enkel nattning av sex små troll så sitter nu två mammor här helt utslagna... Dags att "nanna kudden"!

1 kommentar:

BP sa...

Vilken härlig resa ni gjorde. Å fint väder hade ni också.
Å japp, på dina bilder ser buffématen riktigt gott ut, faktiskt bättre än i verkligheten;-)