torsdag 3 maj 2012

Skryttajm!!!

Dags för Mamman att sträcka på sej och skryta lite, nu igen. ;)

Efter en otroligt seg förmiddag, förkylningen och förkylda barn tar musten ur Mamman, så var det dags att gå på Sexåringens utvecklingssamtal.

Eftersom Sexåringen just nu är inne i en väldigt skrikig och bråkig period så såg Mamman fram mot samtalet med lätt bävan. Helt utan anledning visade det sej! =D

Sexåringen sköter sej exemplariskt i skolan, han är lugn, snäll, hjälpsam och rättvis. Han lyssnar, sitter still och jobbar på bra (om än i sin egen takt, han går inte att stressa inte). Han är klurig och hittar gärna på egna lösningar, lite annorlunda än vad som var tänkt (precis som Stora Brorsan), men det blir alltid rätt! Vilken styrka!

Han ingår dessutom i en liten läsgrupp på sex personer som alla nått mycket längre än kraven i läsning för sin årskurs (grabben har redan avverkat ettans mål för läsning också) och jobbar tillsammans genom att läsa böcker för varandra ihop med en lärare.

En glad Mamma lämnade Sexåringens klassrum för att hämta upp Åttaåringen på fritids och träffade då på hans lärare som berättade att Åttaåringen är otroligt duktig på matte, att det är en fröjd att rätta hans bok där siffrorna är prydliga och det sällan finns några fel. Hon berättade att hon ibland kommer på sej själv med att le då hon rättar hans böcker. Underbart!!!

Inte heller eftermiddagen gick i många knop, vakennätterna har varit många på sistone. Det blev åtminstone ett par timmar ute i solskenet med alla sex barnen nere på stora skolgården, det visade sej att Åttaåringen har blivit en riktig stjärna på att hoppa hopprep. Lillan råkade tyvärr snubbla på repet och skrapade upp båda sina knän, men är det vår så är det och det betyder skrubbsår och blåmärken på alla friska barn! ;)

Nu laddar Mamman inför morgondagens tvättande, städande och taxilekande! Ha en underbar natt alla!

1 kommentar:

BP sa...

Grattis till sådana barn! Det gjorde du bra! Sträck på dig och var stolt!