lördag 12 maj 2012

Omkullkastade planer

Dagens checklista:

1. Lång mysmorgon med alla kidsen
2. Handla färdkost och annat nödvändigt med Tonåringen inför resan
3. Hjälpa Tonåringen att packa
4. Busa utomhus med småbarnen
5. Skjutsa Tonåringen till bussen med destination Tyskland
Pis of kaka, gott om tid!

Strax efter tio pep det till i Mammans telefon och hennes minsta syster omkullkastade hela dagens planer då hon meddelade att det skulle vara kosläpp i Torp om 45 minuter.
Ungefär samtidigt kom barnen på att det var vårmârten inne i Lilla Staden idag.
De små fick då välja kosläpp eller mârten (de stora ville inget av det). De var rörande överens om att kosläpp äger ut marknaden. Snabbt som ögat fick de i sej frukost samt på sej kläder!

Släpp ut oss MUUUU!

Spänningen stiger... ;)


Släpp kossorna loss det är VÅÅÅR!

Somliga hade bråttom...

...medan andra lunkade på i sin egen takt! =)
Ibland är Mamman så tokig som bara Mamman kan bli. Hon hittade en kviga med hornen i behåll och stegade således upp på foderbordet och travade hela vägen bort till henne för att fota. Hur ofta ser man en kom med horn nu för tiden liksom?
 
Tre timmar senare var utflykt och butiksbesök avklarat. På det följde bad och tvagande, packande samt mat innan den där lekturen på utsidan blev av.
"Lyft allt vad du kan brorsan, vi hittar nog en skatt!"

"Näää, baja massa kjuup ju..."Redan vid sju lyckades sedan Mamman få de två minsta i säng och Bröderna Bus smög in till Stora Brorsan medan Mamman släpade ut jordens tyngsta resväska (har du packat med dej bly älskade dotter?) till bilen och Tonåringen bättrade på sminket.
Strax efter åtta körde Mamman ner dottern till bussgaraget där hon och övriga ungar från Hålan med omnejd fick hoppa på bussen. Efter en go kram och en liten puss försvann dottern in i bussen och strax efter att den åkt kom ett hejdå-sms.


Jag vet att det här kommer bli underbara dagar för min stora älskling, men jag saknar henne redan.
Nu är det dags att söva om de två minsta och komma i säng själv. I morgon väntar nya äventyr... Men tråkigt att ställa klockan och kliva upp före tuppen på en söndag!

Kram på er gänget!

1 kommentar:

BP sa...

Kosläpp - aldrig varit med om. Dessutom visste jag inte heller att kossor inte har horn nuförtiden. Har dom inte alltid haft horn eller kanske aldrig;-)
Å den där sista bilden med krälen, den kunde du verkligen ha skippat;-)
Närbilden på kossan för MVG av mig;-)