söndag 13 maj 2012

Fotbollsfru, Fotbollsmorsa - What's the difference?

Ibland funkar det inte riktigt som det ska uppe i Mammans hjärnkontor. Man skulle ju kunna tro att hon har stenkoll efter femton år som morsa och med sex avkommor att träna på i vått och torrt, men icke sa nicke.

Här stod Mamman halvsju denna morgon och packade inför dagens stora händelse och upptäckte till sin fasa att hon helt glömt bort att handla något att äta. Ska man lämna hemmet klockan åtta, komma hem närmare fyra och befinna sej fem och en halv mil hemmifrån (över tre mil från Lilla Staden) så behöver man MAT! HUR kunde Mamman missa det???

Nåväl, Mamman slängde ihop ett gäng saftflaskor, en hel limpa korvmackor och plundrade godisgömman på choklad. Det fick duga!

Sen bar det av, på slingriga vägar (kostigar) mil efter mil ut på Näset. Efter en lång stund och en hel del tjat om illamående så parkerades bilen på en parkering mitt ute i ingenstans, vid några jättefina fotbollsplaner. Solen strålade från klarblå himmel och termometern visade ett par grader över tiostrecket. Kändes som om det här skulle bli en bra dag! Det var innan Mamman räknade med de iskalla, ihållande (storm)vindarna som rådde på utsidan av bilen... Ehrm...

 
Säsongsstart för fotbollens poolspel, Bröderna Bus spelade två matcher idag (med ett par timmars mellanrum). I första matchen blev de totalt "krossade" och förlorade med 0-6. Ett par stycken av grabbarna (bland annat Mammans Sexåring) var så försiktiga, nästan flyttade sej när bollen kom eller stod och drömde sej bort till en annan planet. ;) Ibland kan det dock vara bra att förlora, då lär man sej vara mer ödmjuk då man vinner! =D För en av grabbarna blev dock förlusten för hård, han satte igång och skrika, gråta samt vägrade vara med och tacka för en god match. Detta ledde i sin tur till att han inte fick vara med och spela match nummer två (vilket jag anser är bra trots att de är så små) där de vann med 6-2!

Åttaåringen fixade inkasten galant i första matchen, påhejad av Lillebror.


Åttaåringen (med nummer två på ryggen) gjorde bra ifrån sej i första matchen, Sexåringen var lite mer avvaktande.
 
Mellan matcherna blev det matsäck och sen placerade sej alla i den varma bilen för att återfå lite värme innan nästa matchstart. =)

 
I den andra matchen var gänget som ett helt annat lag, de var på bollen, passade, markerade och spelade mer självsäkert. Mamman var förvånad över sina grabbars prestationer, riktigt stolt över att de klarade att spela så bra ihop (här hemma försöker de ju slå varandra halvt fördärvade hela tiden).

I match nummer två vaknade Sexåringen (med nummer fem på ryggen) till liv, tuffade till sej och gick på ordentligt! =D
 
Det visade sej att även Sexåringen var en hejare på inkast, något Mamman inte hade en aning om. KUL!

 Dessutom jobbade Bröderna Bus otroligt bra tillsammans då de både spelade fram. Härligt att se att de kan samarbeta och inte bara försöka ta livet av varandra! ;) ;) ;)
 
Tack för en god match!
 
 
Minimannen sov sej genom hela andra matchen, gott nerbäddad under sin mysiga filt.

Medan Lillan gjorde sitt bästa för att inte blåsa bort. Måste få säga att de små guldklimparna skötte sej ypperligt bra under alla de timmar som tillbringades på Rudsvallen! =D
 
Strax före andra matchen dök även Pappan upp för att se grabbarna spela, med sej hade han massor av bullar till barnens stora förtjusning. =D

När så alla tagit sej hem blev det fiskpinnar och mos innan bilen styrde sin kos hem till Goa K och hennes supergoda tårta. En trevlig avslutning på en härlig, men ack så kall, dag. Mamman fryser fortfarande!

Under kvällen kom sms från Tonåringen där hon skrev att hon kommit fram välbehållen och att hon haft kul under resan, men att hon tyvärr redan vill hem. =( Mamman tror ändå att bara hon landat lite så kommer vistelsen bli alldeles underbart rolig och lärorik! Älskar dej tjejen! <3 <3 <3

1 kommentar:

BP sa...

Om du bara visste hur mycket jag gillar dina bilder och texter om fotbollscupen. Det sprattlar nästan i benen. Så himla kul att båda spela fotboll!