söndag 9 januari 2011

Kattens observationer

Kära dagbok

Idag ska jag berätta om observationerna jag gjort i det Shannarianska hemmet.

Invånarna började dagen med att göra så lite som möjligt, sen gjorde de ännu mindre och därefter gjorde de absolut ingenting. Precis så som vi katter vill ha det...

Sen hände något, två av de små individerna som befinner sej i huset tog till knytnävarna och Mamman insåg att det var dags att göra någonting. Frågan var bara vad? Efter en djupdykning i minifrysen, som ekade tomt, blev något till prinskorvar och snabbmakaroner. Mamman insåg att det var ganska nödvändigt att fylla på proviantförråden mycket snart.

Efter en snabb påfyllning av bukfylla var det de två (ja, för närvarande befinner sej hela TVÅ) vuxna individernas tur att ryka ihop, de undvek dock att gå till handgripligheter och meningsskiljaktigheten gick över ganska snart.

Därefter verkade det som om familjen plötsligt skulle ta igen sin lata dag på blott ett par timmar. Mamman fick eld i baken, skickade iväg Pappan till stora staden med en lista på "nödvändiga" varor som inte finns att tillgå i den lokala butiken, skickade in ungarna att städa sitt rum, sprang upp och ner i tvättstugan, plockade ur granen och slängde ut den, städade köket samt pratade i telefonen. Människor är ett underligt släkte, en udda art.

Av telefonsamtalet att döma så har vännen i hufvudstaden haft en minst sagt hektisk dag med trasiga bilar, otankade bilar (vissa karlar tror uppenbarligen att bilar både fyller upp bensinen och spolarvätskan själv, tur man är katt och hona så att man slipper tänka på sådant), för små bilar, hockeymatch, trasig rygg och förkylningen som Gud glömde.

Som genom ett trollslag så lyckades Mamman åter med sina ambitioner (nåväl, Pappan hade väl också ett finger med i spelet den här gången). Köket skiner rent, kläderna ligger vikta i tvättkorgen, varorna har hittat sina platser i hyllorna, Mamman har duschat och barnen ligger (i alla fall för tillfället) snällt i sina sängar. Mamman sitter dock framför sin dator, suckar och sneglar med jämna mellanrum ner mot modemet vid hennes fötter - Fortfarande inget fungerande bredband antar jag.

MJAU från värmen bakom tv:n
//Sessie

3 kommentarer:

BP sa...

Sessie - you're best! T o m bättre - nåja - än matte. Fråga matte varifrån hon får idéerna ifrån - gör du det! Sedan talar du om för henne att hon har lärt upp dig väl, mycket väl. Jag menar finns det fotspår på månen så kan katter blogga, eller hur. Mjauuuuuuu

KaosJenny sa...

Mm, men Mamman verkar lösa det mesta i alla fall, med eller utan bradband ;-)

Sylla sa...

Jadu Sessie idag måndag är dagen jag får se om jag får bilen att rulla igen. Som grädde på moset i morse upptäckte jag att det inte fanns tillräckligt med "kuponger" kvar på bussremsan till båda barnen t o r till skolan. Suck, fick rota djupt i fickorna efter kontanter till en ny remsa.
Jag har dock en snäll dotter som fnyser snällt bredvid varje gång jag snyter mig som stöttning i förkylningsåbäket. :)