torsdag 6 januari 2011

Från bilknuff till fel smak

Då Mammorna klev upp i morse konstaterade de att planeringen varit helt perfekt, pulka igår (vindstilla och en temp som låg runt nollan) och dejt samt shopping idag (full snöstorm).

Äventyret började med att köra skift mellan frukostbordet och duschen vidare till att köra fast på parkeringen med det stora bilskrället (jag kommer i alla fall INTE sakna snöröjningen på det här placet, tacka vet jag hålan där det plogas flitigt). Tog sin lilla tid av skottning och knuffning innan färden kunde fortsätta mot Heron City.

Första stoppet där blev "Vattenorgeln" som roade barnen en bra stund...




Medan de större barnen roade sej med att trycka på knapparna som aktiverade vattnet och ljuset så tittade de små på med stor fascination.


Första shoppingstoppetstoppet blev sedan Team Sportia för att inhandla något åt Mamman att sätta på fötterna då hon kör hem imorgon (den enda som hittade något där var dock tonåringen). Skojakten fortsatte sedan inne på Willys där Mamman i desperation provade sko efter sko (varför har hon högvristade ankfötter och vader som en elefant?) och tillslut hittade ett par gympaskor... Inte det första valet precis, men...

...när Mamman kliver runt, med plastpåsar på fötterna i ett par skor som har lika stor öppning under som uppe på så har nöden ingen lag (det är inte ett dugg skönt att kliva runt med grus och isbitar under fötterna).

Inne på Willys uppstod en smärre dispyt gällande mariekex vilket ledde till en sexåringen på rymmen samtidigt som Mammans mobil deklarerade att hon hade "a message from God". Gud var i detta fall en kvinna (naturligtvis) och likaså Mammans första blogdejt!

Coolaste Beate hade trotsat vädrets makter och med lokaltrafiken förflyttat sej från ena änden av Stockholm till den andra, en nätt liten resa som tagit två timmar!!! Bara för att bjuda på fika (tack så hemskt mycket, jag var till och med så snäll så jag berättade för kidsen att det faktiskt inte var jag som bjöd trots att jag lätt kunnat ta åt mej äran ;) ) och en trevlig pratstund (Mamman sög stolt åt sej av berömmet om väluppfostrade ungar =) ) innan hon lekte "lika lång väg tillbaka" för att återbörda sej själv till hemmet lugna vrå.

Därefter var det dags att åter packa in alla tio små huliganer i bilarna och förflyttas till Skärholmen där Mamman bjöd alla svultna själar på mat. Alla barnen satt lugnt och tryckte in vad de nu beställt medan Lilleman sov så att även Mamman kunde utfodra sej själv sittande!

Därefter blev det shopping tills alla ledsnat och börjat bete sej mindre väluppfostrat. Döttrarna hittade lite kläder, så mycket mer blev det inte.

Hemfärden avslutades med skottning på parkeringen och massor av slirande för att få bilarna på plats (hur jag ska ta mej ut imorgon är en annan fråga).

Mammorna bestämde sej för att belöna barnen med fredaxmys på en torsdag eftersom de varit så duktiga hela dagen (och för att Mamman drar hem med sina kids tomorrow).

Plötsligt kommer ettåringen ut i köket, gråter, klagar och pekar mot vardagsrummet. Mamman frågar naturligtvis om han fått ont och sen var han nöjd, knallade tillbaka ut i rummet och upprepade proceduren ett par gånger till innan Mamman reste på rumpan och behagade se vad som stod på.

Sonen trippade fram till skålen med ostbågar, plockade upp en och bet i den. I samma stund började han åter skrika och slängde ner ostkroken på bordet. Aha, tänkte Mamman, han biter sej nog... Men ack så fel hon hade! Tillslut lyckades Mamman förstå att ostbågarna smakade fel, skriken var besvikelse. Lillgrabben var helt hundra på att det var majskrokar i skålen! (Tänk er själva att t.ex. få ett kuvert som man tror ska innehålla en miljon och när man öppnar den så ligger där en skuldsedel istället... ;) )

Efter sju timmars travande, shoppande, fikande och ätande så somnade samtliga barn som slagna hjältar före klockan slagit elva... Mammorna har vänt lite fel på dygnet och kommer typ aldrig i säng.




2 kommentarer:

Jim sa...

Beautiful fountain shots.
Sydney - City and Suburbs

BP sa...

Nu har jag även fått läsa fortsättningen av din dag. Modigt av er att ta er ner till Skärholmen tycker jag!!!
Hoppas verkligen att du tar dig loss ur snöeländet idag. Du behöver inte ta med dig den vita varan hem - vänta med det tills ni har kommit fram ikväll. Kör försiktigt!!!