onsdag 12 januari 2011

Det finns ingen kärlek så våldsam

Verkligheten kom fortare än Mamman trott. Redan klockan ett natten till idag var det dags...

En nyvaken liten tulta behövde gå på toaletten och om man då är sömndrucken och vill vara snäll så lyfter man på toalocket åt den lilla damen... BIG MISTAKE! Resultatet blir ett rungande "Jaaag kaaan sjääälv!" följt av gråt som skär genom märg och ben. (Underbart att veta att barnen har en stark egen vilja, då kommer de långt här i livet! ;) )

Om man sedan låter tösen sköta sej själv så ber hon strax om hjälp med att få ner pappret och har man då inte pejl på att rullen är nybytt så drar man tag i pappret i sitt yrvakna tillstånd, liksom knycker till så att hållaren flyger under badkaret och toarullen (naturligtvis) hamnar i toalettstolen! (Just picture it yourself liksom, Mamman höll på att vika sej dubbel av skratt.)

Det var i alla fall ingen som försov sej denna morgon då Lillen strax före sju plundrade köket och lekte väckarklocka genom att dänga till Mamman på nosen med mosstampen (den här gången kunde Mamman minsann hålla sej för skratt). Vad är det man brukar säga... "Alla sätt är bra, utom de dåliga!" (där de dåliga sätten är de resultatlösa försöken).

Knappt hann alla ungar komma iväg till sina skolor innan nästa överraskning drabbade hemmet. Tvärstopp i köksavloppet, nästan i alla fall. Det tog en kvart för detta vatten att försvinna ur hoarna. Strax efter upptäckte Mamman att elementet på badrummet läcker dessutom. )Vaktmästaren kom på besök vid fyra och fick köra ner femton meter stålvajer och veva runt med innan stoppet var borta. En av fördelarna med att bo i lägenhet!)

"Till salu endast 20:- O.B.S. Kan bitas"

Det finns ingen kärlek så våldsam och sann som syskonkärlek. Efter diverse kontroverser mellan grabbarna blev femåringen idag riktigt billig (en kort stund i alla fall). =)

När kvällen närmade sej så gjorde Lilleman ett märkligt fynd som fick det att suga än mer i Mammans "vår- och sommartarm". Mitt inne i lägenheten hittade han en liten, liten nyckelpiga som nu får bo i blommorna (hoppas den hittar något att äta, som INTE är huvudlöss ;) eller somnar om).

Efter en spännande, upp- och nedvänd dag så beslutade Mamman (två timmar före läggdags) att julen minsann skulle ut innan sommaren kommer i år och såg således till att alla tomtar, glitter och dylikt förflyttades in i sina gömmor. Hon bytte till och med gardiner!!! (Och nu sitter hon här och osar svavel över det mobila bredbandet som kopplar ner stup i kvarten, hoppas bilderna kommer med efter en timme med upprepade försök...)

2 kommentarer:

BP sa...

Ja som vanligt skrattar jag ihjäl mig när jag läser dina inlägg!!!
Gillar M med väckarklockan bäst:-) Nyckelpigan - är du säker på att det inte är en attrapp;-)
Å stoppet i diskhonen - japp, nå't liknande hade vi i badrummet förra året. Du vet ett fylld badkar och en översvämmad toa till morgonen därpå. Japp det har sina fördelar att inte bo i villa;-)

PS. Sluta gnälla över mobilt bredband;-) Du fick ju upp bilder igen iaf... DS

Ninas modeblogg, utan mode sa...

Haha vad roligt! Jag kanske ska gå in till min sambo med en mosstamp och se om han vaknar.