torsdag 28 februari 2013

FML eller snarare FMC

FML - Fuck My Life, är vad ungdomarna kör med nu för tiden när allting går snett. Idag har varit en bra dag... Fram tills kvällen kom. Vi börjar från början...

På onsdagen jobbade Mamman i vanlig ordning, de små lämnades på "dagis" och fritids trots att det är sportlov. Solen sken från en klarblå himmel, vårfåglarna sjöng och solen värmde skönt. Bröderna Bus var iväg och åkte skidor med fritids på förmiddagen och där träffade de mormor och Kusinen. Efter skidåkningen så följde de med mormor hem istället för att vara på fritids hela eftermiddagen.

När Mamman kom från jobbet så var det fem väldigt trötta små barn som väntade, alla hade varit ute och lekt mest hela dagen. Ja, fem, Kusinen sov över här under natten och barnen la sej relativt duktigt på kvällen. Mamman hann läsa ett par kapitel i sin bok och sedan fick hon sova gott hela natten hon med.

Således vaknade alla pigga och glada idag. Mamman tog hand om tvätten, det blev en ganska sen frukost och sen lekte ungarna både inne och ute fram till lunch då KusinMamman hämtade upp sin son samt Bröderna Bus och tog med dem hem till sej i Lilla Staden.

Mamman och övriga fyra barn lastades in i bilen och styrde kosan mot öa där Sötisen, hennes syskon och mamma väntade på oss med mat på bordet! Smaskig köttfärslimpa fylld med ost och mos, för Mammans det blomkålsmos då hon ska äta så lite kolhydrater som möjligt (för att se om värken blir bättre av det). Tack sötaste för att du ansträngde dej extra för min skull och TACK för maten!

Barnen lekte, Tonåringarna härjade på övervåningen och mammorna fick lite tid att prata (vilket tyvärr händer alldeles för sällan nu för tiden).När klockan slog fem hade vi även hunnit med att fika på smaskiga kladdkakemuffins och det var dags för Mammans tonåringar att bege sej hem till sin farmor, farfar och pappa för att sova där fram till på lördag. Mamman och Småttisarna styrde bilen mot Lilla Staden (en timme bort).

När vi lämnade öa så försvann solen ner i isiga vänern.

Mamman körde på, ungarna poppade för fullt i bilen, vägarna torra och isfria, fortfarande över sex plusgrader i luften. En härlig kväll!

En mil innan vi nått Lilla Staden så tände sej plötsligt varningslamporna för ABS och antispinn i bilen. Mamman ville slita sitt hår, men jaja, de vanliga bromsarna funkade ju ändå och det här problemet har det varit med bilen förr (då ena ABS-kransen gått sönder) så Mamman tänkte att det är lugnt ett tag ändå!

MEN när Mamman hade bromsat in i en korsning och sakta började köra så "hoppade" hela bilen till som om man tryckte bromsen i bott och släppte den lika snabbt. Så gjorde den de tre gångerna jag behövde bromsa fram till Systeryster. Underligt! Därav FML eller snarare FMC - Fuck My Car!

När Mamman sen lastat in barnen i bilen och startade den igen för att sakta krypa hemåt så lyste inga varningslampor alls! FMC, schizofrena SKITBIL!

Hem kom vi utan bekymmer, men vad gör jag nu då? *suck*

Barnen kom snällt i säng och för Mamman står myskväll på schemat, lugnt och skönt... Ett varmt bad vore kanske skönt?

Inga kommentarer: