söndag 17 februari 2013

Helgutflykter

På lördagen tänkte Mamman mest bara vara, som vanligt gick det lite sisådär med planen.

Strax före elva kom grannpojken och hans mamma upp för att plocka med Sjuåringen som skulle på kalas i gympahallen, en timme senare mötte Mamman och en hel hoper barn upp söta tjejerna nere på gatan och deras föräldrar vid isen för lite skridskoåkning och grillning. Mysigt!Även Sjuåringen hann med att åka lite skridskor när kalaset var slut och han lyckades även få fart på brasan igen.


När Mamman kom från isen så hjälpte grannmamman henne att ta hand om kidsen en stund medan hon själv sprang och handlade lite. Väl hemma igen slängde hon ihop ett par pizzor och utfodrade en bunt hungriga ungar och sej själv. Strax därefter så kom grannbarnen upp för att leka en stund innan kvällen kom och Pappan överraskade alla med att dyka upp. =) Barnen blev jätteglada!

Snufflis hade bestämt sej för att sova hos Älva så de bäddade och gjorde fint i Älvas rum med en massa självlysande armband som pynt. Under tiden satt mammorna och papporna framför tv:n inne hos grannen. Lilleman underhöll grannpappan genom att få honom att läsa sagor (han var visserligen inte svårövertalad ;) ).

Tack för en trevlig dag och för en trevlig kväll alla som det berör. =D


På söndagen sov alla ganska länge och efter frukosten tog Pappan med de tre minsta på fotbollsträning medan Mamman packade in Tonåringen, hennes kompis och Åttaåringen i bilen. Bilen startade lika snällt som i fredags, blinkade lika ilsket rött som då och slutade blinka efter ett par tryckningar på gasen.

Mamman for ner till macken och tankade, för första gången sen i oktober, och när hon startade bilen upprepades proceduren. Skillnaden den här gången var att lampan inte slocknade utan istället började lysa samtidigt som meddelandet "Alternator Workshop" visades som varningstext. Samma text som kom upp då bilen senast lämnades in... Men hallå, verkstaden, det var ju det ni skulle fixa! Har jag nu köpt en ny generator för femtusen i onödan? Gah... Mamman blir galen, hon orkar inte hålla på så här, hon orkar inte ringa till verkstaden, hon orkar inte leta efter en ny bil, hon orkar inte sälja "bilen som Gud glömde", hon orkar inte så hon låter bilen stå!

Mamman körde tillbaka bilen hem och gick ner till jobbet, la huvudet på sned och frågade: "SNÄÄÄLLA pappsen kan vi få låna din bil?" och det fick hon ju såklart eftersom hon har världens bästa mamms och papps! ;) ;) ;) TACK!

I Stora Staden lyckades Mamman hitta skor till Åttaåringen (han var jättenöjd med sitt val), nya byxor och t-shirts till Stora Brorsan, en tunika (som absolut inte var nödvändig) till Snufflis, fotbollsstrumpor, vantar och raggsockor till Bröderna Bus och viktigast av allt - Hon skaffade födelsedagspresent till Åttåringen (som snart blir nio) ifall bilen blir stående för länge!


När Mamman kom hem slängde hon ihop en hel massa köttfärssås och makaroner. Resten av eftermiddagen användes till att städa undan så gott det gick och sen slängdes barnen i säng vid halvåtta efter att ha ätit kvällsmat hos grannen... Hmmm... Tack för maten!

1 kommentar:

BP sa...

Har sträckläst. Dina inlägg kommer inte upp i min lista förrän två dagar efter att du har lagt upp dom. Konstigt!

Vad gäller bilen så förstår jag precis. Våran kärra har inte ens startat sedan den reparerades för 5 500 spänn i fredags. Suck å då missade Bilprovningen t o m ett hål i avgasröret, vilket i sin tur var anledningen till "tvåan" av Lambda-värdet. Förstår alltså att du inte orkar längre - det gör inte jag heller längre...
Men toppen bilder iaf:-)
Åsså verkar den nya grannen inte vara helt fel heller om jag fattar det hela rätt;-)