torsdag 14 februari 2013

Glad Alla Hjärtans Dag!

Ytterligare två dagar har passerat, gått upp i rök. Känns som om hela livet levs på autobahn... Kan ju vara bra, ibland, speciellt nu när varje dag som går betyder en dag närmare sommaren och (förhoppningsvis) solen!

Onsdagen gick fort, vet inte var tiden fram till arbetspasset tog vägen (Mamman gjorde inte en enda vettig grej). Arbetspasset avverkades också i en rask takt.

Hemma hade någon släppt en bomb. Tonåringarna blir latare för varje vecka som går och Tonåringen hade visst gapat en del under kvällen skvallrade Bröderna Bus om.

Småttisarna hade rymt in till söta Älva som kommit tillbaka till mammsen sin under dagen, Åttaåringen befann sej på fotbollsträningen och Sjuåringen hade snällt duschat efter sin träning.

Mamman hämtade hem Åttaåringen, Lilleman kom hem själv. Värre var det med Snufflis som absolut inte ville hem från sin nyfunna "bästavän". Grannmamman fick mer eller mindre bära ut henne ur deras lägenhet och sen lyckades Mamman "trycka" in henne i det Shannarianska hemmet! Hon var arg, arg som ett bi, mammas tjej som inte ville att leken skulle ta slut.

Kvällen blev alldeles för sen! De fyra yngre förmågorna kom i säng halvtio (på en skolkväll, katastrof ;) ), Mamman grävde fram bilen och sen fick hon förhöra Tonåringen på biologi fram till elva. Då gav de upp, Tonåringen som brukar kunna ALLT kunde inte det... Det börjar bli svårare nu, kanske dags att börja plugga tidigare än samma vecka som man har prov?

Idag började dagen inte alls bra. Sjuåringen morrade och fräste åt allt Mamman sa (och inte sa), Åttaåringen masade runt med sur mun och var mer lättstött än argsmurfen. Som grädde på moset hade Snufflis förvandlats till supersura sunksnufflis som plötsligt ville ha välling (som varje morgon) i sängen, i en nappflaska!!! Hallå där damen, har du blivet bäääbis igen?

Det var med viss bävan Mamman skickade Sjuåringen till skolan. Med en röd prick och två grön/orangea denna veckan i bagaget så bådade det inte alls gott. MEN vet ni vad? Grabben kom hem med en fin grön prick i loggboken idag! Härligt!

Så fort Bröderna Bus lämnat planeten, eh, huset (men vi är ju typ utomjordingar här, vår dörr är kanske en warpzone?) så bylsade Mamman på småkidsen och drog åstad mot Lilla Staden och tandläkaren. Dags för Småttisarnas årliga koll.


I vanlig ordning så var tänderna alldeles perfekta och den här gången var dessutom Lillan extra stolt då hon fått ta kort på sina "bissingar". (Jag bävar för nästa besök då det bl.a. är Stora Brorsans tur, HJÄLP vad det inte kommer att gå bra, men morsan är trött på att tjata dag och natt om tänder till en (nästan)fjortonåring. Ska man behöva det?)

Så kom vi hem, Mamman hann inte in förrän Snufflis smitit hem till Älva. =D Lilleman försvann kort därpå och ingen av dem var ett dugg intresserade av att följa med och handla. Mamman fick gå själv. Tack grannpappan för att du höll ett öga på vildingarna!


En stund efter att varorna packats upp så fick Mamman prinsessbesök, sötaste sessorna på klotet. Håller ni inte med?! ;)


Mamman tycker om att göra massa olika saker med sina och andras ungar, men Mamman tycker INTE om att pyssla. Därför är hon väldigt glad att det flyttat in en pysselmamma dörr-i-dörr... Vilken otur att hon inte befann sej hemma då alla busungar blev otroligt, bamse, jättepysselsugna. Mamman gjorde det så lätt hon kunde (för sej själv) och slängde fram en massa pärlor! =) Smart va? (I alla fall så länge man slipper pärlor över hela köksgolvet. ;) )
Efter att maten avklarats och tonåringarna hittat hem så cirkulerade både barn och mammor mellan de båda lägenheterna, precis som det ska vara... Trevligt! =D När det var dags att ta kvällen vid sju så följde Snufflis snällt med hem, inget knorr, inget gnäll, bara glada miner... För vet ni vad? Hon kanske ska sova hos världens bästa Älva i helgen! Det vet Mamman, för hon har upplysts om det cirka tvåhundrafemtiotremiljonersexhundratusensjuttiofem gånger mellan sju och åtta nu ikväll! ;)

Strax innan läggdags så kom Sjuåringen med det absolut sötaste allahjärtansdagskortet som någonsin skådats. Älskade sötnöten min!Kvart över åtta sussade alla barn gott, så även Tonåringen (som hade huvudvärk). Mamman har hunnit leta fram köket (igen) och spelat lite. Snart är det dags att hitta kudden även för henne, helgen är snart här och den kan bli riktigt lång...

I morgon väntar tvätt, fredagsröj, Fredax med skidåkning och grillning, fredaxmys, tonårsbesök som stannar hela helgen och en eventuell övernattning hos Älva för Snufflis. På lördag ser det ut att bli rätt lugnt, Sjuåringen ska på ett kalas i övrigt står mys och utelek på schemat (tror jag) och på söndagen måste Mamman in till Stora Staden igen (det är underbart med en hel bil *peppar, peppar...*).

Åttaåringen behöver nämligen nya innefotbollsdojjor (aj i Mammans plånbok), Sjuåringen behöver nya benskydd, Stora Brorsan behöver nya, hela byxor i en mindre storlek (nu får ungen sluta att bli smalare, han är ju bara en pinne vid det här laget). Mamman behöver inget... Tyvärr... Kanske kan hitta på något?

Hmmm... Hon behöver nya böcker (behöva - vilja ha... skillnaden?). Hon skulle vilja läsa "Fifty shades of Grey" och de två andra böckerna i den trilogin, men hon vill ha dem på engelska och då blir det genast svårare då det inte finns någon bokhandel på något av köpcentren vi ska besöka. Varför engelska? Jooo, jag har läst på så många ställen att böckerna förlorat så otroligt mycket under översättningen till svenska och dessutom så behöver jag öva upp min engelska lite igen. Nåväl... Det lär inte bli några böcker till Mamman ändå...

Och nu har Mamman svammlat färdigt för ikväll, ha en underbar kväll/natt/morgondag söta ni.

2 kommentarer:

BP sa...

1. Happy Valentine's day till dig med du underbara tjej/morsa/kompis!!!

2. I vanliga fall är jag totalt allergisk mot långa inlägg. Här hos dig slukar jag dom å nu är ju klockan nästan tolv = 30 minuter (minst) efter läggdags för "tanten".

3. Det är dyrt med fotbollsutrustning - men ack så värt investeringen. Ungen kanske kommer att stå för dinpension sedan;-)

4. Så himla kul att E har hittat bästisen "next door" = en unge mindre att utfodra när hon sover över.
En unge till att utfodra när Älvan sover över hos dig. = det jämnar ut sig;-)

Sandra sa...

Alltid roligt att läsa dina inlägg!
Vad roligt att det har flyttat in nya trevliga grannar. Är de helt nyinflyttade till byn utan anknytning? Är det mest utflyttning annars?
Sandra