onsdag 20 februari 2013

Och livet går sin gilla gång...

Måndag

En helt vanlig måndag stod på schemat och en vanlig måndag blev det. Barnen kom till sina skolor, Mamman rotade runt lite i hemmet innan hon gick till jobbet, Tonåringarna handlade lite när de kom med bussen och Bröderna Bus likaså då de gick från fritids.

När Mamman kom hem var det lugna gatan, inte minsta spår av något bombnedslag den här måndagen - Skönt! Efter en halvtimmes mammamys kom de fyra små i säng och sedan tillbringade Mamman resten av dagen (fram till elva) med att lösa ekvationer ihop med Stora Brorsan då båda Tonåringarna hade matteprov på tisdagen.

Intet nytt under himlen alltså! ;)


Tisdag

Även denna dag förflöt relativt lugnt. Barnen var på sina skolor, Bröderna Bus hade bad båda två på schemat denna dag. Stora Brorsan messade från skolan och påpekade att matteprovet inte alls hade gått bra, men han trodde sej kunna få åtminstone ett D i betyg på det.

När Bröderna Bus kom hem satte de genast igång med läxorna och Sjuåringen visade stolt upp sina gröna prickar, en för måndag och en för tisdag (om det går bra hela veckan så ska Bröderna Bus få gå på bio på söndag). Mamman diskade, gjorde sallad och förberedde maten innan hon hämtade upp Småttisarna.

Lagom till maten var klar så kom Tonåringarna hem och Stora Brorsan visade upp sin högerarm där gipset hängde och slängde. Tydligen hade han blivit inknuffad i en vägg då alla skulle rusa till bussen samtidigt (ingen panik, alla på en gång) och gipset hade gått sönder. Nåväl, det skulle ju ändå tas bort på fredag. Stora Brorsan var överlycklig över den återvunna friheten och skyndade sej klippa naglar och tvättade händerna typ tusen gånger innan vi åt och sen tog han en lååång dusch! =D

När maten var uppäten så kom Älva tillbaka hem till sin mamma och skytteltrafiken tog genast fart. Efter att ha röjt köket så smet Mamman över till grannmamman för att prata bort lite tid. Då smet alla barn och satte sej framför en film i det Shannarianska hemmet. Lugnt och skönt blev det! ;)

Vid halvåtta fick tjejerna säga god natt till varandra och Mamman mysade ner sej i soffan och såg på farmen med sina småbus innan de snällt kröp i säng. Före halvnio var det tyst och Mamman hann plocka undan i köket innan det var dags att avsluta kvällen framför "House".


Onsdag

Idag blev morgonen lite annorlunda än en vanlig onsdagsmorgon. Eller ja, Tonåringarna och Bröderna Bus lämnade lägenheten precis som vanligt, men Småttisarna fick gå en timme tidigare. Söta pappsen hade nämligen pratat med verkstaden och kom förbi för att kolla bilen lite. Vi kunde dock inte se något fel på den så Mamman följde med sina "päron" in till Lilla Staden en sväng. Där passade de bland annat på att besöka verkstaden och prata lite med dem.

Mamman fick med en smältsäkring hem och då hon och pappsen tittade under motorhuven så visade det sej mycket riktigt att den hade gått. Mamman och mammsen for ner till macken där en av killarna snällt bytte ut den så att pappsen kunde köra in den till verkstaden i Lilla Staden igen där de nu ska byta hela den säkringsdosan som brann i somras för att se om det hjälper... Hmmm... Vi får väl se! (Håll en varsin tumme är ni söta.)

Efter dessa utflykter så skyndade Mamman sej genom duschen och slängde i sej lite lunch innan hon smet iväg till jobbet. På arbetet var i alla fall allt så som det skulle vara!

Här hemma har det varit fullt ös medvetslös hela kvällen. Mamman har ju jobbat, men Stora Brorsan har fixat med pojkarnas träningar och hämtat Småttisarna på dagis. Granntösen Älva fyller år just idag så barnen har gratulerat henne under kvällen och fått mat (i omgångar) där ikväll. Tänk vad bra att grannmamman kunde använda ugnarna i båda lägenheterna så att allt gick relativt smidigt (tror jag) ändå. Tack för maten och glassen säger barnen! Tack för hjälpen säger Mamman! ;)

Tyvärr betyder onsdagar sena kvällar här i huset på grund av träningarna som håller på till åtta (eller ja, i alla fall den sista). Ikväll gick det ändå relativt smidigt och nu ska Mamman komma i säng hon med (relativt tidigt ;) ).

2 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Jag lovar att jag ska hålla tummarna för att bilen ska hålla denna gång!
Kram!!!

BP sa...

Håller också tummarna. Men undrar lite försiktigt vad en smältsäkring är. Utgår att den smälter när bilen börjar brinna, vilket ju troligen fler delar gör då ;-)