onsdag 6 februari 2013

Barnens vasalopp

När Mamman masade sej upp denna morgon hade hon grymt ont i ryggen! =( Igår, då hon var med ungarna i stora backen, så halkade hon och ramlade i backen. Landade rakt på ryggslutet och fick ett fint blåmärke. Alla fyra barn höll på att skratta ihjäl sej och Åttaåringen undrade om Mamman tänkt börja jobba som clown. ;) Nåväl, en ipren och en varm dusch senare så var Mamman fit for fight!


Vid tio, då Mamman lämnat de små juvelerna tidigare på "dagis", sken det upp, solen trängde sej genom de snötyngda molnen och naturen visade sej från en alldeles underbar sida!

Mamman travade vidare upp till skidklubben och elljusspåren där Barnens Vasalopp skulle gå av stapeln. Mamman skulle nämligen agera hjälpreda fram till klockan ett. =D


Sjuåringen väntar på att startomgång två ska få ge sej av.

Äntligen dags för start!

Åttaåringen och två kamrater på väg in för varvning och varv nummer två.

Goa K:s stora tjej i full karriär. 
  
Sjuåringen tar fart och kör om på utsidan...

...på väg mot varv nummer två.

Åttaåringen spurtar in i mål!

Sjuåringen och hans klasskamrat (Goa K:s son) gör sej redo för varv nummer två!


Plötsligt började ett barn skrika på hjälp ifrån skogen, knappt hörbart var det. Mamman fick lov att knata ut i spåret, pulsa i snön (med uppenbarligen jordens halkigaste skor), och efter halva varvet fann hon en liten tjej (Sjuåringens stora kärlek) som låg i spåret med bara en skida på. Hon kunde inte få på sej skidan som ramlat av och hon kunde inte ta av sej skidan som satt kvar på, vilket dilemma! Bara skidorna satt som de skulle så svischade hon glatt vidare!

Mamman fick sällskap av grannpojken i spåret.

Hela vägen utmed banan satt skyltar som upplyste åkarna om var de befann sej för tillfället. ;)

Sen blev det fikapaus med grillad korv och medtagen matsäck.


Efter fikat var det några tappra ungar som tog ett sista varv, här är Åttåringen tillsammans med en klasskompis.

Glada klasskompisar efter medaljutdelningen!

Hela stora skaran som åkte skidor idag!

Två stolta bröder som båda lyckades avverka en halvmil i spåren under förmiddagen!

Bröderna Bus hoppade över fritids idag och följde med hem för att käka lunch med Mamman innan hon tog sej vidare till jobbet. Pojkarna for med mormor och Kusinen till badhuset hela eftermiddagen och tränade på att simma och hoppa. Sjuåringen hade klarat av att simma åtta meter och lärt sej att hoppa från kanten på det djupa. Åttaåringen simmade på i vanlig ordning och för att ta nästa märke så måste han lära sej dyka från kanten. Duktiga pojkar Mamman har!

Tonåringarna hämtade hem småttisarna som vanligt och jag lovar att det var ruskigt lätt att få alla barn i säng ikväll! =D

1 kommentar:

BP sa...

Sa du att barnen åkte 5 kilometer...
Förblir andfått och minns mina ansträngningar i löparspåret;-)

PS. Utförsåkning var min grej. Längdåkning tyckte jag var lika jobbigt som att kuta 5 km runt i skogen;-) DS.