söndag 3 februari 2013

Barnaktivitet

Lördag

När Mamman blev väckt på lördagsmorgonen så visade klockan redan halvnio och solen var på väg upp på en nästan klarblå himmel. Barnen var pigga och glada efter sin sovmorgon, till frukost "bakades" baguetter och för en gångs skull så åt samtliga familjemedlemmar samtidigt!


Ganska exakt halvelva så plockades Snufflis upp av söta tjejen nere på gatan och hennes pappa för att tillbringa dagen i deras ladugård. Mamman fick en fin bild mms:ad till sej efter halva dagen på tjejerna då de stod och öste fram spån till kossorna (arbetsmyror). I övrigt så hade de hunnit med att döpa alla kor (numera heter ju oftast kossorna siffror) till namn som Mumu, Snufflismu, L...mu, Kossa mu och så vidare. =) De hade även varit hos söta tjejens farmor och farfar på fika och när de väl kom tillbaka till Hålan så stannade Snufflis kvar hos dem och åt middag, kyckling var myyycket godare än tortillas nämligen. Vid fem fick Mamman gå och hämta hem henne! =D


Exakt precis samtidigt som Snufflis hämtades så kom Kusinen hit (Kusinpappan skulle ta ett par varv i skidspåret) och stannade resten av dagen. (Han var jätteglad över att äta tortillas!)

Alla tre Kusiner Knas tillbringade en stor del av dagen utomhus och resten av dagen framför datorn (som de faktiskt turades om snällt med att använda för en gångs skull ;) ).När Lilleman upptäckte att han var ensam kvar inne så skyndade han sej att plundra lördagsgodiset på sina favoriter. ;D Därefter smet även han och Mamman ut för att njuta av solen. Skönt!


Efter ett par timmars utomhuslek så kan man behöva fylla på med lite energi, denna dagen blev det i form av sockerbomber, cupcakes rockar om man får tro kidsen!

 När alla barn samlats i hemmets lugna vrå igen så upptäckte Mamman att himlen bjöd på naturligt fyrverkeri och smet ut på balkongen för att fotografera. Rätt som hon stod där så hade hon alla fem (Kusinen var kvar) barnen runt benen och alla barnen var hänförda av skådespelet. Det är ganska skönt att höra treåringen säga "Åhhh va vackert mamma!" och sen höra hur de övriga barnen håller med. När dessutom Sjuåringen strax efter säger "Tänk vad mycket vackert det finns mamma och tänk vad tråkigt för alla som missar att se ut på världen för att de spelar hela tiden eller bara glömmer bort att naturen finns när de vill ha så mycket saker!" så känner Mamman att hon lyckats ganska bra med att förmedla skönheten i det enkla i vardagen till sina barn. =DEfter att Kusinen åkt hem så blev det kvällsfika och tv-mys (NEJ, inte framför spektaklet som kallas melodifestivalen). Innan klockan slagit nio sov alla söta små barn och Mamman hann att träffa sina stora juveler en stund!


Söndag 

Ytterligare en sovmorgon till halvnio och ytterligare en dag med idel solsken. Mys, frukost och småttisarnas träning, "Fotbollskul" fyllde förmiddagen. När Mamman och småttisarna kom hem vid halvett så hade Bröderna Bus duschat, bytt kläder och samlat ihop smutstvätten. Duktiga killar Mamman har!

Även de små juvelerna slussades genom badet och efter middag bestående av tagliatelle och hemgjord (supersmaskig) köttfärssås så började dagens pass i tvättstugan.

Bröderna Bus åkte till Kusinen i Lilla Staden medan Mamman och småttisarna lekte ute i solen en timme eller två. 

Sen kom stunden som Snufflis väntat på hela veckan, nya grannarnas dotter kom hem. Dörr i dörr med oss har det flyttat in en flicka av samma årgång som Snufflis med sin mamma och bonuspappa. Snufflan är superglad och hon hamnade nog nästan i himmelriket när hon dessutom fick veta att nya kompis A ska bli storasyster i juni. "En bebis alldeles bredvid mamma! Visst är det UNDERBART!" utbrast hon och himmlade med ögonen på ett prinsessliknande sätt. =D


Efter att ha röjt runt bland all packning, hjälpt till att packa upp leksaker och lekt kurragömma tills svetten pärlades i pannorna på alla barn (Kompis A:s pojkkompis och hans lillebror var också med) så samlades alla barnen i soffan hemma hos Shannara för att se på tv en stund innan det blev fart på dem igen! =)


Strax innan det var dags för Shannarabarnen att lugna ner sej inför kvällen så serverades blåbärspaj med vaniljsås som kvällsfika till alla nio barn (ja, tonåringarna är faktiskt barn de med). Roligt att tjejerna fann varandra så otroligt snabbt, nu har Snufflis tre kompisar som bor nära. Hoppas det snart flyttar in fler barn i Hålan, gärna i pojkarnas ålder! =)

När ungarna kommit i säng så avslutade Mamman dagens tvättpass innan hon tog en varm dusch och sen sjönk ner i soffan med en tallrik sallad!

1 kommentar:

BP sa...

Vilka fantastiska foton! Ja dina barn får ju verkligen rätt uppfostran med en mamma som är fotobloggare... bland annat.
Två lugna dagar för dig, kul! Äntligen!