fredag 15 februari 2013

Mardrömmen tar aldrig slut

På fredag morgon ringde älskade mammsen upp Mamman och frågade om inte hon och Småttisarna ville komma och baka bullar. Småttisarna blev jätteglada och Mamman bestämde att de skulle åka ut i djupa skogen bara de första tvättmaskinerna kommit på tork och nästa omgång hamnat i maskinerna.

Mamman skyndade sej att fixa med tvätten, barnen flög ner i sina kläder och snart satt de i bilen. Mamman startade bilen, den startade så snällt och så lätt... MEN varningslampan för batteriet (att det laddas) blinkade ilsket rött. BLINKADE!? Mamman letade i bilens handbok, där stod inget om att varningslampan kunde blinka. Mamman ringde mammsen och ställde in bullbaket (morr), hon ringde och störde Pappan på jobbet (som fortfarande inte kan göra något när han är där så varför ringer hon honom?).

Verkstaden skyllde på att det skulle vara en säkring som gått i säkringsdosan som brann i somras. Mamman kollade dosan, men där såg allt ut som det ska.

När Mamman stod där ute så kom nya grannpappan hem. Han kan inget alls om bilar försäkrade han, men han satte sej i bilen och gasade till ordentligt. Lampan slocknade, men Mamman hörde att hon har hål i ljuddämparen, ett litet pyshål. Suck! Han tog även ett varv runt kvarteret och allt verkade vara som det skulle. Konstigt tänkte Mamman, men vågade ändå inte åka någonstans.

Sen försvann dagen ganska snabbt, ungarna sprang skytteltrafik mellan lägenheterna och käkade upp alla pannkakor hos grannen så grannmamman och grannpappan fick käka american pancakes här istället. Kvittar ju detsamma bara alla blir mätta! ;)

Så kom kvällen, fredagsröjet kom av sej totalt. Mamman är glad att hon i alla fall hann diska! Det blev dags att gå på Fredax! Mamman packade ihop sina fyra små, grannen hade med två ungar och så följde grannpojken och hans föräldrar med. Skidåkning, pulkaåkning och grillning stod på schemat! =)

Första gången på skidor för de båda minsta juvelerna!

Det gick riktigt bra, båda två åkte som om de aldrig gjort annat i sitt liv. Folk som var i spåren och tränade stannade till för att titta på Lilleman och berömde hans motorik. Mamman fick lova att han skulle börja träna för den lokala skidklubben! "Han kommer gå långt bara han får rutin på det hela!"Väl hemma igen blev det mys framför "Gladiatorerna" med pancakes och chips som tilltugg! Huset fylldes, Tonåringen har haft kompis hela helgen, grannmamman och Älva kom över, likaså grannpojken, granntösen och deras mamma. Tre tonåringar, sju barn och tre mammor - Trevligt värre! Tack för fredagskvällen söta ni!

Inga kommentarer: