söndag 24 februari 2013

Mamman försvann...

Torsdag - En dag med söta tjejerna längre ner på gatan.

När alla skolbarn lämnat byggnaden så kom söta tjejerna längre ner på gatan och deras mamma hit och hämtade upp Snufflis som skulle tillbringa förmiddagen med dem på kyrkis (en blandning mellan öppen förskola och kyrkans barntimmar, typ). Mamman och Lillgos passade på att mysa, tvätta, handla och leka ute i snön under tiden. =)När kyrkis var slut så undrade söta tjejernas mamma om inte Mamman och Lilleman ville komma på lunch. Mamman hängde upp den sista tvätten, tog emot Bröderna Bus (som ville vara kvar hemma) och sen tog hon med Lillen till söta tjejernas hem. Där blev det supergoda köttbullar och sedan lekte barnen medan mammorna babblade bort en massa tid. Tack för maten och för trevligt sällskap!

Barnen längtar efter sommaren så de blåste upp poolen på altanen och lekte sedan med den länge och väl. De satt i den och välte sen skrattade de så de höll på att kikna, om och om igen! =)

När Mamman väl var hemma igen hade klockan hunnit bli halvfem och det var dags att laga middag till en hel hoper hungriga barn. Hemlagad köttfärssås och pasta går alltid hem! =D

Fredag - En blöt dag

På fredagen fick Tonåringen lov att stanna hemma, hon hade haft hemsk huvudvärk under natten och det var inga prov eller inlämningar i skolan under dagen. Mamman bestämde att hon behövde vila!

Strax efter att Bröderna Bus gått till skolan så kom älskade mammsen och hämtade upp Mamman och Stora Brorsan som skulle till ortopeden i Lilla Staden för att ta bort det tappade gipset. ;) Småttisarna och Tonåringen mysade ner sej i soffan framför en film under tiden. Älskade pappsen hade ringt verkstaden på morgonen och tagit reda på att bilen var klar så efter att Stora Brorsan lämnats på skolan så hämtade Mamman bilen. Tack mammis och pappis för hjälpen!

Väl hemma igen så hann inte Mamman så mycket mer än att packa badkläder och lite fika innan Bröderna Bus kom hem. Det blev en tur till badhuset ihop med mammis/mormor, Kusinen och Kusinpappan. Härligt!
Åttaåringen tog ytterligare två märken (simborgarmärket och järnmärket) medan Sjuåringen tränade på att simma (han har blivit jätteduktig), men inte ville ta något specifikt märke den här gången. Även kusinen tog ett par märken. Småttisarna hoppade och hoppade från kanten, Mamman var helt slut i armarna när det var dags att åka hem flera timmar senare.

Väl hemma blev det fredagsmys, Mamman fick huvudvärk och somnade ihop med en sliten liten kille redan vid åtta medan de andra kom i säng vid halvtio.

Lördag - Fotboll! 

Även lördagen försvann snabbt. Under förmiddagen var Mamman ute i djupa skogen en sväng, tog en promenad med "Ping-ping". Skönt att få lite frisk luft och rensa huvudet en aning!
Efter lite mellis så åkte Mamman och de fyra små barnen in till Lilla Staden för att tillbringa ett par timmar i sporthallen där det spelades fotbollscup mellan en massa vuxna karlar. Och nej, vi är inte så fotbollsintresserade så vi åker dit bara för att glo på dem utan Kila-Gillbergas 05-pojkar hade uppvisningsmatch mot ett annat juniorlag under pausen inför finalen.

Uppvärmining pågår, Sjuåringen fick tröja nummer fem idag. Storebror (som fick vara med som reserv) hade nummer sju och hann få spela en kort stund han med! =)Det är spännande och annorlunda att spela på en så stor inomhusplan för grabbarna. Dessutom inför fulla läktare där alla åskådare glatt hejade på båda lagen med både "Åh", "Ahhh" och applåder.

När vi kom hem igen visade klockan kväll. Middag slängdes ihop av lite kotletter och hemgjorda potatisklyftor med grönsallad till. Barnen kom i säng vid nio och ÄNTLIGEN kunde Mamman få läsa första kapitlet i "Fifty Shades of Grey" (hela trilogin, på engelska, damp ner i Mammans brevlåda på fredagen) och tvärfastnade. När Mamman åter var medveten om omvärlden hade Tonåringarna lagt sej och sov gott, Mamman tittade på klockan och konstaterade att den hunnit passera två. Ooops! Mamman har en viss förmåga att försvinna in i böckernas värld...


Söndag - Dagen bjöd på tvätt, bio och mostermys

Mamman var lite lagom trött då hon masade sej upp vid sju och startade de första maskinerna, när hon kom tillbaka upp sov huset fortfarande. MEN vad gör Mamman? Inte kröp hon ner i sängen och sov en timme till, nej! Hon lade sej tillrätta och drog fram boken som höll henne vaken under natten.

En bok där minst hälften av innehållet handlar om sex borde inte kunna vara så fängslande, men det är det som händer där emellan, det man läser mellan raderna och nyfikenheten på denna Christian Greys komplicerade natur som lockar. Det var länge sedan en bok fängslade mej så som denna gör. Jag har till och med glömt att den är på engelska!?

Nåväl, det blev ett par turer till tvättstugan och matlagning fram till två och sedan bar det av till Lilla Staden med de fyra små. Bröderna Bus, Kusinen och deras pappor gick på bio för att se "RöjarRalf" medan Mamman och småttisarna mysade med moster Kusinmamma.

Pojkarna stannade sedan kvar hos Kusinen fram till kvällen då de fick skjuts hem av Kusinpappan då han skulle åka till jobbet i grannlandet. De två små åkte med hem och funderade på hur månen kan följa efter bilen.


Väl hemma så lyckades disken bli ren och efter ett tag kunde man se golvet i barnens rum igen. Småttisarna åt kvällsmat och sedan somnade de gott innan Bröderna Bus kom hem. Skönt att hinna få lite tid med bara pojkarna ibland, tyvärr fastnade vi framför Discovery och plötsligt var klockan tio. Oj!

Pojkarna flög i säng, Tonåringarna la sej någon timme senare (Mamman har inte helt bra koll på det) och Mamman tänkte fortsätta läsa. Hon konstaterar dock nu att hon är för trött och säger därför God Natt!

1 kommentar:

BP sa...

Å när hann du andas kan man ju fråga sig;-)
Jo boken kan ju dessutom förklara att man fick vänta extra länge på ditt samlingsinlägg;-) Å kul läsning var det - precis som alltid här hos dig:-)