tisdag 26 februari 2013

Dagens humör ääär...

...på TOPP! =D Trots att Mammans morgon började före sju då solen sakta färgade himlen vackert rosa, lila, orange och gul.


Andra dagen på sportlovet och hela familjen har varit lediga. Mamman började med en lång varm dusch, när hon var klar så hade alla tre småpojkarna vaknat och ville ha frukost. Då den serverades kom Snufflis tassande med rufsigt hår och ett piggt leende spelande på läpparna, glittrande i ögonen. Mys!

Vid halvåtta stegade Mamman in till Stora Brorsan för att väcka honom, när han började röra sömndrucket på sej så fick Mamman syn på en lapp som klistras upp på hans bokhylla. Undrar om det är hans nya mantra? ;)

"Fuck logic! I'm a unicorn."

Strax efter åtta så hade Mamman lastat in Stora Brorsan, Sjuåringen och Lilleman i bilen (de andra tre barnen stannade hemma) med siktet inställt på Lilla Staden och tandläkarbesök för de två äldre gossarna. Stora Brorsan fick mycket bättre betyg på sina tänder i år än förra året och Sjuåringen fick mer än väl godkänt!

Direkt efter tandläkaren styrdes bilen mot bilprovningen. Mamman hade en nervös klump i magen då hon körde in bilen i hallen och undrade om hon ens skulle få köra hem med den. Så höga tankar har hon om "bilen-som-gud-glömde" numera. Döm om hennes förvåning när bilen gick igenom med blankt papper!!! =D

Hemma lekte Snufflis och Älva för fullt, Åttaåringen satt på skype med en ny kompis som han träffat via minecraft och Tonåringen var faktiskt uppe och gjorde lite nytta!

Älva stannade hos oss medan hennes mamma for till barnmorskan. Barnen lekte underbart snällt hela tiden och Mamman hann faktiskt både rasta snabeldraken, bädda och skaka mattorna. Tonåringen tog hand om dagens disk (det bästa med skollov är att Mamman slipper en disk om dagen under vardagarna ;) ).

När klockan närmade sej fyra hade Mamman hunnit handla och Kusinen, Kusinmamman och Luddelump dök upp i Hålan. Det var dags att gå ut i solen med alla barn! Även Älva följde med när vi drog till pulkabacken vid marknadsbodarna.

Ute sken solen från klarblå himmel, termometern visade nästan fem plus i skuggan, vattnet inte bara droppade utan rann ner från tak och träd, fåglarna sjöng underbara vårdrillar. Vilken perfekt vinterdag för en tur utomhus! =DFinaste Ludde tittade nyfiket på alla galna ungar som klättrade upp och sedan kastade sej utför backen om och om igen tills de dröp av svett. =)När solen började sjunka ner bakom horisonten var det dags att bege sej hem igen. Alla var inte lika nöjda med det beslutet dock, men Mamman kände på sej att det behövde lite mat i barnens magar.


Ackompanjerad av ett skådespel i alla tänkbara färger som täckte hela himlen så slängde Mamman ihop en utomordentligt läcker middag bestående av fiskpinnar och mos! ;) Barnen var nöjda, Mamman käkade sallad!

Sista delen av dagen tillbringades inne hos grannarna, i alla fall för de fyra små och Mamman. Efter "Farmen" gick de hem och barnen gick snällt i säng efter toabesök och tandborstning. Mamman var aningens förvånad och trodde att någon snart skulle börja bråka, men hon satte sej vid datorn och plockade fram bilderna till dagens inlägg och förminskade dem, betalade räkningar och gick igenom en hög papper. Pratade en stund i telefonen med S Sthlm, satt lugnt och tittade på "House" (var det sista avsnittet idag?) vars handling inte förvånade henne ett dugg och nu sitter hon här medan barnen snosar gott i sina sängar. Det har varit en lång, härligt glad dag idag!

Nu tänker Mamman avsluta dagen med att läsa de sista två kapitlen i första boken av "Fifty shades- trilogin" och sedan hoppas hon på en god natts sömn och en underbar morgondag! Sov Gott alla goa, glada människor!

1 kommentar:

BP sa...

Vilken underbar dag - både i text och absolut i bilder!!!
Nattinatti - ja du vet är man som jag och inte har sex barn så behöver man sin skönhetssömn ... utan bokläsning till och med;-)
Kram Shannara!