tisdag 12 februari 2013

Fettisdagen

Idag har tonåringarna haft hemstudiedag eftersom all skolpersonal var tvungna att jobba med de förelägganden som de fått från skolinspektionen. En lite konstig lösning i mina ögon, men ungarna var såklart nöjda. Speciellt Tonåringen som smart nog sett till att göra sina uppgifter redan under gårdagen. =)

Då de fyra små kommit iväg till respektive skola så for Tonåringen och Mamman iväg till Stora Staden en sväng (och tänka sej, bilen höll både fram och tillbaka ;) ) för att fixa en del ärenden som legat på is sen förra året och lite annat. Dessutom är mor-dottertiden väldigt begränsad med Tonåringen nuförtiden så det var skönt att hitta på något trots att tiden var ganska knapp.

Mamman passade på att köpa present till ett kalas som Sjuåringen ska till på lördag och hon hittade även ett fempack med "Trashpacks" (små gummifigurer i små soptunnor av plast som barnen samlar på) att använda som mutor till Sjuåringen ett tag framöver. Gröna prickar resten av veckan resulterar i en soptunna. ;)

Tonåringen hittade sej en jeansväst med nitar på och en skitsnygg tröja samt lite underkläder. Tror hon var riktigt nöjd! =D

Vid ett var de hemma från Stora Staden och småttisarna hämtades en timme tidigare än vanligt då all ordinarie personal skulle på kurs (eller något sådant). Samtidigt som Mamman kom hem med Lilleman så kom även Bröderna Bus och Åttaåringens kompis.

Resten av dagen har sen mest handlat om pluggande!

Sjuåringen har gjort läxor i lite mer än tre timmar för att dels hinna med det som han missade då han var sjuk förra veckan, dels jobba ikapp det han inte gjort på lektionerna då han varit "stökig" och dels för att göra de vanliga veckoläxorna. Han har varit superduktig och inte klagat något alls. Mamman har hela tiden funnits ute i köket för att hjälpa honom samtidigt som hon har diskat och lagat mat. Även Åttaåringen gjorde sina läxor efter att hans kompis blivit hämtad och maten intagits.

Eftersom tisdagen inte alls varit som tisdagar brukar vara så blev maten ganska sen (mellan fem och halvsex) vilket innebar att det blev semlor till kvällsfika istället för till "mitt-på-dagen-fika" som det var meningen från början. Jaja, barnen klagade inte! ;)

Allra bäst semlor blir det när var och en får göra sin egen variant, alla är ju olika och smaken är som baken - delad!När de fyra små barnen snällt kommit i säng så lyckades Mamman hjälpa Stora Brorsan med hans matteläxa, förhöra Tonåringen på torsdagens biologiprov OCH se på "House". Nu ligger äntligen även tonåringarna i sina sängar och förhoppningsvis sover de också! ;) Mamman är supertrött, hon lär somna innan huvudet har hittat kudden om hon inte rappar på lite med kvällsbestyren! ;D

1 kommentar:

BP sa...

Alltså dina semlor såg ut som hamburgare med grädde;-)
Visste inte ens att man kunde köpa semlor och göra egna varianter. Tänk vad man lär sig;-)
En härlig bildkavalkad och jag är såååå glad att bilen din höll... för en gångs skull!