söndag 10 februari 2013

Fyra dagar snö

Så var kvällen här igen, dagarna har susat förbi. Så nu får ni återigen ett sammandrag av fyra dagar, dels på grund av att mitt nät luggit nere en period, dels för att datorn har krånglat järnet och för att jag helt enkelt inte haft någon energi kvar då kvällen kommit. Nu ikväll är klockan redan alldeles för mycket och jag borde ligga i sängen och sova gott, men skit samma... Här kommer ett inlägg späckat av bilder, mest snöbilder, på mina och andras ungar. =D

Torsdag

Eftersom Sjuåringen hade problem med sin förkylningsastma under natten och Åttaåringen hade väldiga magsmärtor (som tack och lov gick över utan att resultera i något ovälkommet) så var de otroligt trötta på morgonen. Mamman beslutade därför att de fick vara hemma från skolan en dag och vila upp sej! Förmiddagen blev lugn, alla fyra små juveler chillade i soffan och efter lunch så gick alla ut på gården för att leka en stund. Frisk luft är bara bra!

Ute på gården fick vi sällskap av grannbarnen.


Man blir trött av att springa upp för backen tio miljarder gånger konstaterade Lilleman! ;)

Kvällen blev riktigt lugn, barnen kom i tid i säng och Mamman tillbringade över en timme med att förhöra Stora Brorsan på det kombinerade historia-, svenska-, religionsprovet som han hade på fredagen innan hon själv stöp i säng.


Fredag

På fredagsmorgonen var Bröderna Bus pigga och rusade glada iväg till skolan strax före halvnio. En och en halv timme senare kom söta tjejerna nere på gatan och nya granntösen hit för lite lek och fruktmys med småttisarna.


Efter lite pyssel på insidan så tog Mamman med hela högen ut. Söta tjejernas mamma smet hem och packade lite i lugn och ro under tiden (då de skulle tillbringa helgen i Norge) och Älvas (som Mamman bestämt sej att kalla nya granntösen för här i bloggen) mamma fortsatte med sin djupdykning i alla flyttkartonger under tiden.
När Mamman hittade hem med igen med tre svettiga barn (söta tjejerna hade startat färden mot grannlandet då) så smet småttisarna med in till Älva och käkade lunch. Mamman fick en stunds lugn och ro ihop med disken innan Bröderna Bus kom hem för att vända igen.

De åkte med mormor, Kusinen och Kusinpappan till badhuset för att åter försöka ta sina märken. Det var två stolta pojkar, med nya simmärken, Mamman fick hem under kvällen. Åttaåringen hade lärt sej dyka och Sjuåringen klarade nu att simma femton meter. Duktiga grabbar Mamman har! =D När de kom hem blev det hemlagade hamburgare (sånär som på brödet, för baka hade Mamman inte alls lust med idag), barnens storfavorit!

Under tiden som pojkarna befann sej på badhuset så slängdes de små trollen in till Grannmamman medan Grannpappan skjutsade Mamman till verkstaden så hon kunde lösa ut sin bil (nu får den bannemej hålla de närmaste 25 åren) som blivit färdig. Tack så mycket för hjälpen söta ni!

Fredagsröjet kom av sej totalt, det blev inget alls av det faktiskt. ;) Kvällsmyset bestod av chips och dip i Mammans lägenhet och smågodis inne hos grannarna. Tror klockan hann närma sej halvelva innan rätt ungar befann sej i rätt lägenhet och det blev dags för nattning. Härligt!

Stora Brorsan upplyste Mamman om att biologiprovet tidigare i veckan gått kanonbra och att han hade fått A i betyg på dissekeringen de gjorde på bläckfiskar. Härligt grabben!


Lördag

På lördag så sov ungarna riktigt länge och så fort frukosten var i magarna så blev det lekdags igen. Mamman och Grannmamman började på eftermiddagen fundera på om det inte är lika bra att slå ut väggen mellan lägenheterna direkt... ;) ;) ;) Ungar är härliga! Ena stunden satt Älva här och tittade på tv:n, Mamman undrade var småttisarna var? "De sitter i mitt rum och leker" svarade hon lika lugnt och vände sej mot tv:n igen, i nästa stund byggde alla koja här för att ett ögonblick senare jaga varandra runt, runt, runt inne hos grannarna. =) Mitt i allt detta så lyckades bustjejerna lägga pärlplattor och förvandla sej själva och Sjuåringen till vackert målade prinsessor. Var får de all energi ifrån? Ge mej lite!!!

Pappan (som varit här denna helgen) hann knappt träffa barnen, istället tog han hand om all tvätt, lagade mat och handlade. Tack, det var skönt att slippa tycker Mamman!

Efter maten tog Mamman och Grannpappan med sej alla små busfrön bort till marknadsplatsen och stora kullen. Barnen tyckte minsann att Grannpappan var riktigt busig och resten av helgen fick han av någon anledning heta Sean Banan!


Väl hemma igen så satte Mamman och barnen igång med att tillverka lördagsgodis! Det hela gjordes under tystnad och en enorm koncentration. ;)
Lite nougat rullades in i mandelmassa...
...för att sedan doppas i smält choklad.

Därefter lekte barnen godisuppfinnare och efter lite jakt i skåpen så tog en salig blandning form...


...smält choklad, jordnötter, mashmellows och de sista bitarna nougat blandades ihop och smetades ut på ett bakplåtspapper.

Medan godiset stod i kylen och kallnade så käkade hela högen kvällsfika och medan Mamman fixade de sista detaljerna så lekte barnen inne hos Älva.


När godiset var klart och Mamman hittat köket igen så smet Mamman med ungarna in till grannarna och där blev vi sittandes tills klockan närmade sej tio och sängarna hägrade. Eller ja, ungarna ville inte alls sova, men tji fick dom! ;)


Söndag

Så kom söndagen, ungarna tyckte att de sovit klart före halvåtta. "Gå och sov med er!" sa Mamman och drog täcket över huvudet, men tji fick hon! Det var bara att kliva upp och mata de små liven! ;) Därefter satte sej Bröderna Bus och byggde lego länge och väl medan småttisarna och Älva körde skytteltrafik fram och tillbaka. ;) Mamman fick äran att stryka tjejernas fina pärlplattor och när det var dags för lunch så dög inte maten till Snufflis så hon klev över till Älva och åt mat där... Hmmm... ;)

Efter maten packade Mamman ner bullar och varm kakao i en ryggsäck, därefter bylsade alla ungar på sej ytterkläder (ja, inte Tonåringen då, men Stora Brorsan följde i alla fall med) och färden gick åter till stora kullen vid marknadsbodarna där vi även fick sällskap av grannpojken i huset bredvid och hans mamma.Mamman behöver köpa ett lager av mössor åt Stora Brorsan. Han har haft bort både sina egna och Pappans kvarglömda mössor, nu har han börjat med Mammans. (Mamman fick låna en mössa av Snufflis.)

Oslagbar min! Det går fort i backen vill jag lova!När vi kom hem tre timmar senare (Mamman drog två snowracers fullastade med ungar hela vägen hem, snacka bra träning!) frös Lilleman så det gjorde ont i tårna medan de andra var alldeles blöta av svett. Snufflis hamnade i badkaret hemma hos Älva medan Mammans tre yngsta gossar plumsade i badet här hemma.

Idag tog vi kvällen halvåtta (efter att Snufflis käkat kvällsfika hos grannarna och resten av ungarna här hemma) och klockan åtta sov de två små. Bröderna Bus låg vakna en stund till, fnittrandes och viskandes innan de slocknade gott de med.

Nu är det även dags för Mamman att sova gott efter en lång, härlig helg!

1 kommentar:

BP sa...

Barn verkar gro på din gatan Shannara. Har du sat frön eller;-)
Kul att E har fått en ny kompis som hon gillar och toppen att dina ungar badar och käkar hos grannen. Bra avlastning för dig;-)
När jag såg det tilltänkta chokladgodiset höll jag på att spy, men slutprodukten (åtminstone pralinerna till vänster) är ju snyggare än den äkta varan från Belgien måste jag säga. Bra gjort!
Ett härligt och väldigt aktivt inlägg från din sida:-)