tisdag 5 februari 2013

Tut tut i backen, fyra hål i nacken

Under gårdagen hände inte mycket alls. Sjuåringen var lite hängig, ont i halsen, så han stannade hemma från skolan. Förmiddagen gick åt till att plocka lite och redan klockan halvtvå kom Åttaåringen hem istället för att gå till fritids.

Mamman drog till jobbet efter avklarad lunch och två stolta Bröder Bus fick vara alldeles ensamma hemma en timme innan tonåringarna dök upp med bussen.

När Mamman kom hem hade alla barn ätit, tandborstningen var avklarad och alla var ombytta. Härligt, blev en halvtimmes mys i tv-soffan innan sängen kallade. Även Mamman somnade tidigt! =D

Idag fick Mamman kliva upp strax efter sex för att fixa matsäck åt tonåringarna, de har haft friluftsdag. Stora Brorsan ville iväg och åka slalom, men han fick inte vare sej för Mamman eller idrottsläraren då han har ena handen i gips (och dessutom bara har stått på slalomskidor en gång tidigare) så han hade valt pimpling och tillbringade dagen ute på isen. När han kom hem berättade han stolt att han och hans kompisar hade fått upp mest fisk av alla och han hade minsann fått upp en abborre!

Tonåringen valde att åka skridskor på förmiddagen och orientera på eftermiddagen. Hon och tre andra hade nog skrattat sej genom hela dagen verkade det som. =D

Efter att Bröderna Bus gjort sina läxor och middagen landat i magen på Mamman och alla sex barn så begav sej Mamman med de fyra små till marknadsplatsen och stora kullen för att åka bob och stjärtlapp. En sur tonåring sattes på att ta hand om middagsdisken och den andra, som var lika sur han, fick gå och handla.
Efter över två timmars åkning var Mamman slut och det var dags att gå hem. Efter lite kvällsfika sov sen alla fyra gott vid åtta och Mamman fick hänga upp blöta kläder över hela lägenheten!

Nu har Mamman tillbringat en timme med att förhöra Stora Brorsan på biologiprovet som han har imorgon och så har hon slappat framför "House" en timme.

Imorgon får alla hålla tummen för Tonåringen som skriver första delen av det nationella provet i svenska och för Stora Brorsan som ju har biologiprov. Mamman ska upp tidigt igen för att fixa matsäck till Bröderna Bus och sedan ska hon tillbringa förmiddagen med att hjälpa till då "Barnens vasalopp" går av stapeln.

Sov gott alla!

1 kommentar:

BP sa...

Håller tummarna för N och J. Men de är ju så duktiga. De klarar nog proven galant.
Förstår inte hur du lyckas ta så fina nattbilder. Har aldrig lyckats med det själv.
Å House - ja, det är ju sista serien. Maken har sett upplösningen (lika oväntad som man kan förvänta sig). Men jag ska inte avslöja slutet;-)