söndag 3 mars 2013

Helg igen, tiden flyger iväg

På fredagen var planen att åka till badhuset tillsammans med älskade mammsen och de fyra små juvelerna, men det sket sej totalt då Mamman inte alls vågar ut och köra med "bilen-som-gud-glömde". Istället planerades en mysdag in!

Det innebar att Mamman läste i sin bok varje ledig sekund och barnen vände upp och ner på hemmet. Vi sket i fredagsröjjet och käkade en hel massa frexmys! ;) Trots att Mamman mestadels satt uppkurrad i soffan med en bok framför näsan så var vi faktiskt ute och lekte i ett par timmar, storhandlade och käkade pizza. Barnen var dessutom väldigt snabba med att plocka undan det de stökat till Medan Mamman röjde det värsta i köket och gick ut med soporna.

En skön, avslappnad fredag! Med alldeles för sen sänggång!

På lördagen skjutsade Pappan (till de små barnen) hem tonåringarna från öa lagom till klockan slog tolv. Fram tills dess så mysade Mamman och Småttisarna framför tv:n medan Bröderna Bus spelade dator. 

Snufflis kompis, Söta tjejen nere på gatan, kom hit för att leka medan hennes pappa åkte och matade kossorna. Precis när hennes pappa kom tillbaka hade barnen börjat smaska på stuvade makaroner och falukorv som Pappan lagat till (åh, vad skönt att slippa laga mat). När tjejerna var mätta försvann Snufflis med kompisen hem och kom inte tillbaka förrän solen gick ner.

Efter maten startade Mamman taxitjänst (i Pappans bil, tack och lov att han dök upp). Tonåringen kördes in till Lilla Staden där hon och några vänner skulle ha en fest hemma hos en av kompisarna. Mamman känner sej lite splittrad angående fester, hon vet ju att det förekommer alkohol och helst skulle hon vilja låsa in sin vackra dotter, men vad skulle det tjäna till? Mamman får vara glad för att dottern är så öppen om vad som händer och över att hon aldrig protesterar när Mamman vägrar låta henne sova borta då hon varit ute. Ungen ska hem och skicket kontrolleras, där med basta! ;)

Eftermiddagen hemmavid blev lugn, barnen kom i säng redan vid åtta efter lite filmmys. Mamman sov ett par timmar mellan nio och elva för att orka köra på natten. Dottern hade beställt hemfärd runt två, men ringde redan halvtolv och beställde "mammataxi".

Förutom att hämta hem sin, väldigt städade, Tonåring så körde Mamman hem hennes, väldigt ostädade, kompis (kan ju inte ha fulla småtjejer springande på stan heller). Dottern hade haft kul, hon berättade att hon tidigare under kvällen druckit tre cider som någons kompis kompis brorsa köpt ut. Hon berättade även att en av grabbarna däckat redan en timme in på festen.

Vad hon därefter berättade gör Mamman otroligt STOLT! När grabben däckat så letade Tonåringen fram hans föräldrars telefonnummer och ringde dem så att han kunde bli hämtad!!! Det är jäkligt strongt gjort, modigt!

Så kom idag, söndag! Mamman var trots nattkörningen oförskämt pigg då hon vaknade redan klockan sex så hon passade på att läsa en timme innan de övriga gick upp. Mamman har nu hunnit en bit in i tredje och sista boken av "Fifty Shades - trilogin".

Under förmiddagen kom småbarnens farmor hit och medan Mamman diskade, plockade, skakade mattor, dammsugade och handlade så lekte farmoren med barnen ute i soskenet. Det har verkligen varit ett underbart sportlov, sol och plusgrader varenda dag! =D

När maten avklarats och köket städats så blev det experimentdags (för alla utom Snufflis som även idag försvann till Söta Tjejen nere på gatan). Göra egna studsbollar stod på schemat! =D
Ungarna tyckte att det var jättekul och dessutom var det såpass enkelt så att Bröderna Bus klarade av att göra det själv, utan inblandning av Mamman! =) Superbilliga kit var det dessutom i Hålans butik! =D


Även idag hämtade Mamman Snufflis när solen sjönk ner i horisonten, därefter blev det kvällsmat och tidig sänggång, imorgon börjar skolan igen!

1 kommentar:

Paradiset Kaos sa...

Vilken härlig dotter du har!!!
Vilket mod att ringa till grabbens föräldrar, det är inte många som gör det.
Kram!!!