torsdag 27 juni 2013

Ja må han leva!

Igår fyllde världens finaste Stora Brorsan 14 år. Tiden går så fort! Min lille pojk är nu stor, rakar "moppemushen", pratar som en karl och är ett huvud längre än sin älskade mor. Snygg är han också! ;)

Efter att Mamman lämnat de fyra små barnen i hällande spöregn igår så gick hon och handlade för att baka tårta till grabben. Vad tror ni han sa då? Jo, jag vill att du gör tårta ikväll när alla är hemma. Jaja, Mamman är snäll så hon gick med på det.

Så efter en arbetsdag så klev Mamman innanför dörren 19,30 och ställde sej för att göra jordgubbstårta, det tog mindre än en kvart så var den klar. =)

Inte så vacker kanske, men ack så god!

Alla barnen var klara för natten när Mamman kom hem, tack för det söta tonåringar!

Småttisarna hade använt hela regniga dagen på "dagis" till att producera klappar åt storebror. (Av Mamman fick han bara ett paket tuggummi ;), han har ju faktiskt redan fått sin iPhone.)

Igår kväll lade sej faktiskt barnen snällt trots att magarna var fulla av tårta, mormors kanelbullar och chokladkakor!

Idag smög Mamman upp tidigt och petade i sej lite frukost innan hon väckte kidsen som skulle äta frukost på "dagis" och fritids idag eftersom Mamman jobbade förmiddag. Det hela gick väldigt smidigt och Mamman var på jobbet med tjugo minuter tillgodo! =)

När Mamman slutade kom Stora Brorsan och mötte henne för att hjälpa till med storhandlingen, sen hämtades barnen upp och sedan fastnade vi ute i den varma sköna solen resten av dagen (lika bra att passa på, igår kom det ju 60 mm regn här i Hålan). Vi gick inte in förrän Sjuåringens kompisar kom och hämtade upp honom för att åka på säsongens sista fotbollsträning vid kvart i sex.

Grannpojken (i huset bredvid) och hans Mamman följde med upp till det Shannarianska hushållet och tillsammans lyckades vi få mat i allas magar. Hemgjorda hamburgare och pizzabitar, mums i allas magar! Därefter lekte barnen snällt tills Sjuåringen kom hem från träningen och det var dags att säga god natt!

Mamman har nu lyckats fått fyra troll genom duschen (eller ja, Nioåringen duschar helt själv numera, det är bara sträckan dit som har blivit oootroligt jobbig) och ner i säng. Hoppas de somnar lika duktigt som igår så att Mamman kan ta sej ett varmt bad och se om smärtan i högerhöften vill ge med sej lite. Det går ju inte att ha ont när man ska jobba hela helgen (något som Mamman ser fram emot).

I morgon dyker båda papporna upp i Hålan, den ena för att hämta Tonåringarna till deras farföräldrar över helgen, den andra för att stanna här och ta hand om de fyra små devils in disguise Änglarna. Mamman räknar iskallt med att maten ska stå på bordet när hon kommer hem och att Pappan fixar tvätten på söndag. Har hon riktigt mycket tur kan hon ta sej ett glas vitt på lördagskvällen också. ;)

1 kommentar:

BP sa...

Stort GRATTIS till J!!! Å en iPhone i födelsedagspresent är ju verkligen suverän!!! Då får det räcka med tuggummi;-)

Hela Sverige - utom Täby - verkar ha drunknat igår. Såg just 60 mm regn på ett antal bloggar. Några futtiga droppa i natt, det var allt:-)

Så du ser fram emot att jobba hela helgen. Ja då önskar jag ju dig att det blir 60 mm till för det är då inget roligt att jobba när det -e soligt antar jag.

PS. Grattis till att du (äntligen) fick pli på papporna. Det verkar ju funka riktigt hyfsat vid det här laget. Bra jobbat!!!