söndag 23 juni 2013

Midsommarhelgen är förbi

Söndagkväll, barnen sover lugnt efter en timmes krångel. Det är inte lätt att få dem i säng i rätt tid då dygnet vänts helt på ända. Mamman tycker det är ganska mysigt att lägga ungarna vid tio på kvällen, de somnar på stört (inget "Jaaaag ääär tööörstig!", "Jag måste gå på toa...", "Maaaammaaa jag är huuungrig" eller saker som flyger mellan sängarna, fnitter och spring upp och ner), ingen trängs i Mammans säng under natten och dagen efter börjar inte före nio. Kanon! MEN Mamman har ju inte semester än så det är "dagis" och fritids som gäller i några veckor till.

Nåväl, midsommaraftonen började med städ! Mattor skakades och snabeldraken rastades, Stora Brorsan städade badrummet, Tonåringen fixade i köket, Nioåringen dammsög sofforna, Sjuåringen dammade hyllor och de små plockade ihop sina leksaker! Teamwork på hög nivå, Mamman likes!

Vid två åkte Snufflis med Söta Älva och hennes familj för att fira midsommar på Von Echstetdska gården medan Mamman och de tre små promenerade bort till Goa K och hennes busungar (via affären för att proviantera lite).

Solen sken och dikena svämmade över av blomster, barnen hittade hur många olika sorter som helst, men bara sju fick följa med hem för att ligga under kudden. ;)

Efter en promenad på 1,3 km så var vi framme. Söta Morris (kattungen) kom genast fram och ville gosa med Lilleman och därefter var det fullt ös på barnen. Studsmattan är en stor favorit så klart! =)


Mamman försökte vara behjälplig i köket så att Goa K inte skulle behöva fixa med allt medan hennes gubbe lekte grillmästare! ;) Även Goa K:s föräldrar dök upp och hennes mamma såg till att det dukades ute på altanen. Lagom till att maten skulle serveras så kom tonåringarna på varsin cykel och lyckades stanna och vara trevliga en hel timme innan de vände hemåt igen. ;)

Kryddiga pommes, baguette med kantarellost, sallad, gräslökssås med sting, västerbottenostpaj, baconinlindad sparris, kyckling, grillraket och baconinlindad lax (hur gott som helst). Ett under att inte Mamman rullade hem!!!

Till efterrätt hade Goa K bakat en smaskig jordgubbstårta och Mamman hade köpt med jordgubbar och glass. =)
När kvällen kom, efter en otroligt trevlig eftermiddag, så kom även regnet. Det var tre dränkta gossar och en väldigt blöt mamma som hittade hem vid niosnåret. Det var trots allt väldigt varmt ute så det gjorde inte ett dugg att det blev blött!Hos grannarna väntade Snufflis som glatt berättade om dans runt stången, ansiktsmålning, glass och hästridning! =)

Tag Goa K för att du bjöd över oss i dag så jag slapp sitta hemma med ungarna och tack sötaste grannar för att Snufflis fick fira midsommar med er!!! (Det var bara hon som grät över att hon inte skulle få dansa runt en midsommarstång...)

På midsommardagen så dök Pappan upp i Hålan för att hämta Mamman och de små. Det var nämligen dags att hämta hem bilen som gud glömde (efter att Mamman kört ett pass på crosstrainern, så gott att äntligen ha kommit igång igen)! Den har nu besökt bildoktorn på en VW-verkstad (trots att det är en ford) där de är experter på VW-motorn som sitter i bilen. Det upptäcktes ganska snabbt att luftmassemätaren var paj och att luftfiltret var tätt. Nu ska bara bilen vidare till verkstaden i Lilla Staden och få en (förhoppningsvis hel) ny generator igen på garantin. Sen hoppas vi att den går och går och går intill tidens ände!!!

När det var dags att lasta in barnen i bilen så ville Snufflis stanna hos Söta Älva och det fick hon, Nioåringen åkte hem till mormor och morfar för att sova över och Sjuåringen ville bli avsläppt i Lilla Staden hos Kusinen. Således blev det en lugn tripp mot Stora Staden med en sovande Lilleman i baksätet! =)

Mamman passade på att besöka Maxi för att fylla på förrådet av nötter och gojibär till müslitillverkningen och sprang då på en hylla med snacks av märket Nutisal. Efter en kort inventering av innehållet kunde hon glatt konstatera att två av påsarna bara innehöll 6 g och 2,5 g kolhydrater per 100 g. Jippie! Nu har Mamman ett perfekt lördagsgodis hon med! =) (Macadamianötterna, med lägst innehåll, var supersmaskiga!!!)


Bilen (eller väsendet) som Gud glömde tuffade snällt hela vägen hem, inga lampor som tändes, inga varningslampor, ingen konstig lukt eller andra ljud än skrapet i vänster broms fram (som ska fixas samtidigt som generatorn byts). Mamman höll nästan andan halva vägen hem innan hon vågade pusta ut lite. ;) ;) ;)

Pappan följde med tillbaka till Hålan (åkte efter ifall något skulle hända) och lagade till alla barnens glädje stuvade makaroner och korv! Därefter tillbringades resten av dagen utomhus, eller ja, så gott som i alla fall och vid tio sov alla ungar snällt. Mamman somnade som en stock en kort stund senare!

Idag har Mamman återigen tvättat!!! (Och eftersom torkrummet fortfarande är trasigt så hänger nu massor av kläder på tork i vardagsrummet och det doftar jättegott!). Efter en seg förmiddag, med fem km på crosstrainern, spring i tvättstugan, storstädning av "Bilen-som-Gud-glömde", utomhuslek, proviantering och skytteltrafik mellan hemmet och grannarna så packades tre söta barn in i denna däringa saken vi kallar bil för att fara in mot Lilla Staden och hämta upp Sjuåringen samt faktiskt handla mat på en pizzeria för en gångs skull!

Bilen gick snällt hela vägen till Kusinen OCH vidare in i Lilla Staden och världens bästa pizzeria! (Har ni vägarna förbi så stanna och ät där, de har allt från pizza och hamburgare till smaskiga räksallader.)


I väntan på att maten skulle bli klar så knallade vi runt en sväng i staden, kikade på fontänen på torget och Snufflis var väldigt intresserad av alla planteringar runt om på gågatan. =)
När maten var klar så lastade vi åter in oss i, jaaa, bilen och styrde kosan hemåt. Och nu tror nog alla att jag ska berätta om en dråplig färd med fler blinkande lampor eller ljud eller "bränt-gummi-alternativt-bränd-elektronik-lukt", men gissa vad??? Bilen höll hela vägen hem också!!! ;D

Det firade Mamman med att trycka i sej en kebabsallad! Fullt tillåtet enligt Mammans hemmabyggda diet (som inte är LCHF, inte bantning och inte någon annan "vanlig" diet heller) som innebär ett ganska lågt intag av kolhydrater... =D

När alla var mätta började skytteltrafiken mellan lägenheterna igen. =) Skönt tycker Mamman som även hon hamnade hos grannarna och snosade bebis. Mys så att! Ungarna sprang faktiskt ut en hel massa gånger också!


När kvällen kom sa barnen god natt (och alla ville så klart hålla i sötaste bebisen en stund, jisses vad den ungen kommer bli tålig ;) ) och Mamman lyckades slita sej från bebissnosandet så hon kunde gå hem och ta itu med en nittio minuters lång kamp för att få alla barnen att ligga still i sina sängar... De somnade när hon gav upp och ställde sej i duschen... Hmmm...

1 kommentar:

BP sa...

Tack för den maraton berättelsen med härliga bilder!
Är verkligen glad att bilf*n nu äntligen verkar funka. Det var verkligen dags!
Bilden med M och glassen i hans panna borde vinna ett pris! Ja, dina blomsterbilder också om jag tänker efter.
Är alltid så förvånad när jag tittar in här hur mycket det finns att göra i din Håla. Barnen har ju aldrig tråkigt! Underbart!