torsdag 20 juni 2013

Inlägget som platsar i Guiness rekordbok!

Med tanke på att det inlägg ska täcka åtta dagar så kommer det bli långt och kanske aningens hoppigt. Av någon dum anledning så slog åskan ner och förstörde utrustningen i telestationen (ja, jag vet, jag borde skaffa fiber när vi ändå har lina indraget i huset, men vilken leverantör???), men nu är den utbytt och jag är äntligen online igen! =)

Nu kommer jag bjuda på ett långt inlägg med mycket bilder (från både kameran och mobilen) och en video, det blir skolavslutningar, fotboll och vardagshäng! Let's go!!!

Onsdag 12/6

Såhär långt tillbaka i tiden så minns jag knappt vad som hänt. ;) MEN jag vet att jag vill tacka Goa K för att hon såg till att min tonårsdottern tog sej hem från Lilla Staden den här dagen och jag vill tacka sötaste arbetskompisen för att hon körde extra till Hålan efter jobbet bara för att låna ut en jacka till samma dotter inför skolavslutningen!


En kort, lugn promenad hann jag med innan jobbet också denna dagen. Förkylningen höll fortfarande ett hårt grepp om mej!Så kom torsdag 13/6 och dottern tog grundenten som det så fint kallas. Här i Lilla Staden firas detta rejält, som när man tar studenten ungefär. En gammal tradition som hållt genom många herrans år!

Mamman började morgonen med att få iväg tre grabbar till skolan och därefter lånade hon älskade pappsens bil för att skjutsa Tonåringen till älskade mammsen som sedan skulle fixa med Tonåringens hår och kläder samt skjutsa henne vidare till middagen på hotellet i Lilla Staden.

Här hemma fixade Mamman med en massa annat under förmiddagen, hon handlade, samlade ihop lite andra saker som dottern skulle ha under kvällen och fixade lunch till de små innan småttisarnas farmor och Pappan dök upp.

När de väl var här så samlade vi ihop oss i deras bilar och for hem till Syster kusinmamman i Lilla Staden för att fixa innan mottagningen efter dotterns "flakfärd" genom staden. En halvtimme innan det var dags för avslutningen i kyrkan så skjutsade Pappan iväg Mamman så hon kunde filma dottern i kyrkan som skulle sjunga ihop med tre kompisar.

Tyvärr blev kvalitén på klippet inte så bra, men här är det i alla fall!


Därefter kom nästa stora överraskning, Mamman blev så stolt så hon blev tårögd. Tonåringen fick stipendium för sina bra betyg!!! =D

Stipendiaterna!
SKÅL! (i alkoholfri champange såklart!)


Tack älskade syster med familj för att vi fick vara i ert hus! Tack älskade Mamma för att du gjorde både smörgåstårtor och tårtor! Och tack igen mamma för att du lekte taxichaufför åt dottern hela dagen!!!


När kvällen kom svidade dottern om och mormor var chaufför en sista gång för dagen! Mamman och Pappan åkte hem och lade de små. Därefter for Mamman tillbaka in till Lilla Staden och hämtade upp sina två yngsta systrar för att agera ansvarig vuxen på stan! =)MYCKET blommor blev det runt dotterns hals!

Kvällen blev sen, men inte så sen som Mamman trodde att den skulle bli! Strax efter två på natten var mor och dotter hemma!

Torsdagen den 14/6 blev det mer skolavslutning!

Småbarnens farmor sov kvar under natten för att även vara med på Bröderna Bus skolavslutning i kyrkan. När morgonen kom samlades barnen ihop och Mamman fick än en gång låna älskade pappsens bil för att frakta runt sina barn. Tack så jättemycket!
Efter avslutningen så blev det, precis som vår mångåriga tradition erbjuder, jordgubbar och grädde! Därefter satte det igång att åska som bara busen och poff så försvann strömmen och nätet... *suck*


Efter regn kommer solsken!

Efter lunch så kom Tonåringen hem från skolan där hon varit och fått sina betyg. Den ungen gjorde Mamman riktigt stolt. Åtta A:n, sex B:n, tre C:n och bara ett ynka D! Kanonbetyg!!!

Mamman röjde runt lite hemma, men städa verkar hon aldrig hinna göra ordentligt. =( När barnen kommit i säng var det åter dags för Mamman att bege sej mot Lilla Staden (tack för lån av bil Pappan).


Som sällskap på kvällens vuxenvandring på stan hade Mamman Tonåringen!!! Det ni! ;) Stora Brorsans fest var slut relativt tidigt och vi var hemma igen före midnatt. Två partykvällar och två nyktra tonåringar, Mamman är nöjd!

Lördagen den 15/6 tillbringades mest i tvättstugan (där naturligtvis torkrummet pajat i åskovädret).


I övrigt så hände inte mycket. Vi hade grillpremiär ute på gräsmattan och alla tog det mest lugnt fram till kvällen kom. Då skjutsade Mamman iväg Tonåringarna till Hammarö där de skulle tillbringa två nätter hos sina vänner och Pappan mysade med de små och lade dem att sova.

På söndag den 16/6 så var det åter fullt ös!

Pappan och Sjuåringen stack iväg före nio på morgonen på poolspel för P-05:orna. Knappt två timmar senare hade Mamman lånat älskade pappsens bil IGEN för att ta med övriga tre barn på P-04:ornas poolspel på hemmaplan. De två små skötte sej utomordentligt bra! Tyvärr hade Mamman kiosktjänst under första matchen då Nioåringen stod i mål (hann i alla fall se hans superräddning som han fick många oh och ah för ifrån hela publiken! =)

Nioåringen har en viss tendens att stå och dansa och gymnastisera i målgården då bollen är på andra planhalvan. Mamman hörde några föräldrar som pratade om det. Den ena sa lite skämtsamt att det var lite kul och den andra svarade då "Kunde Ravelli dansa i mål så är det klart att den grabben kan!". Jag har ingen aning om vad Ravelli gjorde, men lite kul var det i alla fall! =)Under den andra matchen så kastade tränarna om placeringarna i laget hejvilt och plötsligt spelade min målis i topposition (i spöregn) och gjorde 1-0 efter bara någon minut in i matchen!!! =) Han hann även med en assist (eller vad det heter) innan matchen var slut.
Dagens lag!

P-04:orna vann båda sina matcher och P-05:orna vann en och spelade en oavgjord. Bra gjort Kila-Gillberga!!!

När vi kommit hem och fått i oss mat så upptäckte Snufflis att grannarna kommit hem från BB med sin söta son och barnen försvann fort som ögat in dit. Mamman hann inte uppfatta vad som hänt innan söta grannmamman skickade över en bild på Småttisarna med söta Älvas lillebror i famnen. Så liten och söt! GRATTIS till hela familjen önskar vi!


Barnen kom tidigt i säng och Mamman passade på att njuta av lite sangria. ;)

Så har vi kommit fram till den här veckan och måndag (den 17/6).

Den här dagen hände inte mycket. Det var sommarfritids och sommar"dagis" för de fyra små, Mamman hann vila en kort sväng innan det var dags att gå till jobbet. Pappan skjutsade hem de stora barnen från Hammarö och for sedan tillbaka hem till sej (tack för hjälpen). När Mamman kom hem blev det sängen för de små och även hon själv kom tidigt i säng efter att ha pratat länge och väl med tonårssonen samt befriat tonårsdottern från mobilen fram tills man kunde se golvet i hennes rum. ;)

På tisdag den 18/6 gjorde Mamman något hon aldrig ens kommit på tanken att göra tidigare...

Nåväl, vi börjar från början. Efter att vi alla tagit sovmorgon så gick Mamman och de minsta barnen iväg till Snufflis förskoleavdelning som stängde den här dagen och samlade ihop alla Snufflis saker. Därefter lekte vi ute och tillbringade en del tid hos grannarna (som har jordens sötaste lilla charmtroll) innan det blev dags för mat och disk.


Tonåringen tillbringade hela dagen med att städa sitt rum. Hon putsade till och med insidan av sina rutor utan att jag bad henne. Hon fick mobilen tillbaka och nu hoppas jag att hon kan hålla det hyfsat på rummet utan hot resten av sommaren! Även Stora Brorsan röjde undan i sitt rum (med hjälp av Bröderna Bus).

När kvällen kom fick Mamman låna Grannpappans bil (TACK!!!) så att hon och de fyra små (Snufflis lämnades av hos en kompis på vägen) kunde ta sej till Kilavallen och P-04:ornas avslutning som bland annat bjöd på föräldramatch. Mamman spelade mest hela matchen och hon halvdog inte ens!!! Underbart! (Dessutom började hon i "tantlaget" som tränar på tisdagskvällar, ska bli sååå kuuul!)


Även den här kvällen la sej barnen duktigt och Mamman somnade före midnatt. ;)

Igår, onsdag den 19/6, så började Mamman med ett tränigspass, det första ordentliga på tre veckor. Det blev 5 km på crosstrainern, 50 dips och 5 minuter crunch. Därefter lämnades de små åter på "dagis" och fritids för att Mamman skulle jobba. Innan jobbet hann Mamman dock smita in hos hårfrissan för att försöka göra något åt håret!Därefter hann Mamman och Stora Brorsan gå och handla medan Tonåringen diskade. Lite mat hanns också med innan Mamman knallade till jobbet.

Vid fem hämtade Stora Brorsan upp alla sina syskon och följde med dem på fotbolls(sommar)avslutning för hela gänget och när Mamman slutade mötte hon upp borta på planen. Tack älskade unge för att du gick med dina syskon!!!

Sen blev kvällen alldeles för sen!!! ;)

Så är vi äntligen framme vid dagen idag (torsdag den 20/6), är det någon av er som orkat läsa hela vägen hit så är jag imponerad! ;)

I morse klev Mamman och de fyra små upp relativt tidigt och vid åtta knallade vi iväg för att låna älskade pappsens bil på jobbet och fara ut i djupa skogen där älskade mammsen väntade med frukost. Sen blev det bullbak för hela slanten. Tack mamma för att du hjälpte mej baka inför Kiladagen (P-04:ornas uppgift i år)!
Efter bullbaket försvann barnen ut och hittade årets första smultron. MUMS! Vid lunch tog Mamman med de två minsta hem för att sätta igång och tvätta (torkrummet fortfarande inte åtgärdat) medan Bröderna Bus stannade hos mormor där de lekte och var ner till sjön och badade.

Eftermiddagen har tillbringats med att tvätta, leka ute, cykla och äta årets första färskpotatis serverade med filé, sparris och grillad aubergine.

I skrivandets stund så har Mamman lyckats stoppa det första barnet i badet och jagat in de övriga. Nu är det dags att försvinna ner i tvättstugan igen och sen ska det bli lite kvällsfika innan sängarna hägrar för barnen och Mamman kan ta en promenad. I morgon är det midsommarafton och vi sitter förmodligen fast här (och det kan bli mysigt det med).

Avslutar med månadens bild av viktnedgången. Vågen visar nu -20,4 kg och måttbandet går att dra åt 18 cm mer än då Mamman satte igång för fyra månader sen.


Fick hålla i byxorna idag så nästa gång får jag nog använda andra kläder. Har varit kul att ta alla bilder med samma kläder, men nu börjar det bli svårt. =D

1 kommentar:

BP sa...

Tack för det maratoninlägget som jag faktiskt läste från början till slut!
Grundenten firas inte här = ingen flakåkning heller. Men en himla kul tradition!
Är stolt över N och hennes stipendium. Vad fick hon?
Tyckte också att Snufflis i den söta klänningen såg bedårande vacker ut!
Klart grabben ska bli en Ravelli! Kolla bilderna från VM 1994, där vi vann brons (med mig på plats i Los Angeles Rose Bowl Stadium!). Ravelli dansade/sprang med sträckta ben helt galet och gjorde samtidigt otroliga räddningar. Först då blev han accepterat och hjälteförklarat av det svenska folket. Nu vet du!
Vad gäller fibernätet - kolla Bredbandsbolaget, Bravo och Riksnet. Riksnet är billigast, BB bäst (det har vi).
Din viktnedgång är helt fantastisk - å det trots eller var det på grund av resan till Barcelona. Är otroligt stolt och impad över dig! Fortsätt!
Ha en glad Midsommar i Hålan. Troligen roligare i Hålan än på Skansen;-)