lördag 1 juni 2013

Fotboll, shopping och 28 timmar till avfärd!


Fredagen försvann i ett nafs! Efter torsdagens fadäser så var det skönt att faktiskt inte ha några möten, samtal, jobb eller annat inbokat. Istället njöt vi av sommarvärmen! Vi sket i städningen (jag åker ju ändå bort snart ;) ) och tillbringade dagen med att leka utomhus.

På förmiddagen handlade Mamman och de små och sedan satt vi nere hos söta tjejerna nere på gatan och pratade bort ett par timmar. Eller ja, mammorna pratade och barnen lekte. Tack för lunchen för resten! =D

När Bröderna Bus kommit hem från skolan så blev det först lek och sedan grillade Mamman hela kycklingar till middagen.


Helgrillad kyckling, grillad aubergine, stekt färsk svamp, babyspenat, körsbärstomater och bearnaissås... Gissa om Mamman var mätt resten av dagen! ;)

Efter maten försvann alla ut igen, den här gången för att leka med grannbarnen i huset bredvid. Mamman hjälpte till att fixa grannpojkens nya cykel och sen lärde han sej cykla! Härligt att se Sjuåringen och grannpojken cykla som "galningar" hela kvällen tillsammans med Nioåringen, Snufflis och Lilleman. Granntjejen lånade Lillemans cykel mellan varven (i väntan på att hennes farmor och farfar ska köpa en till henne). Föräldrarna njöt av den ljumma sommarkvällen och ingen ville gå in för än klockan passerat tio!

När barnen somnat njöt Mamman av ett glas Fresita på balkongen innan hon gav upp för natten. ;)

Idag har det, i vanlig ordning, gått i ett. Tidigt i morse packade Mamman, Tonåringen och Nioåringen ihop sej i Pappans bil (Pappan fick stanna här med resten av kidsen) och for iväg mot Älvenäsvallen.

Mamman och Tonåringen stannade och tittade på Nioåringens första match av två under dagens poolspel. Mammas målis var i toppform! Spelet pågick till nittio procent på "vår" planhalva och det var många skott som Nioåringen räddade! I första halvlek släppte grabben in ett mål och räddade typ 26!!! (Matchen slutade dock 1-3.)En farlig hörna där Mammans Målis touchade bort bollen... Kolla minen på nästa bild, grabben tar i för kung och fosterland!!!En annan rolig sak var att höra publikens mummel och "Vilken utspark!" då grabben sparkade iväg bollen. Han siktar bra och skjuter långt, över hela plan om det vill sej så!

Idag var hela laget på plats, åtta spelare allt som allt och det blir lite jobbigt en bit in på andra halvlek då termometern visar 25 plus och solen gassar från klarblå himmel att inte ha fler att byta med!

Efter första matchen lämnade Mamman över ansvaret på en annan "fotbollsmorsa" att se till att sonen kom hem helskinnad (i andra matchen spelade de oavgjort och då hade Nioåringen stått halva matchen) medan hon och Tonåringen for vidare in till Stora Staden för att shoppa loss inför resan. =D

Dottern hittade en ny bikini, nya shorts, sommarskor och ett linne medan Mamman hade med både nya träningskläder, underkläder, två linnen, nya shorts i fyra dubbelstorlekar mindre än de hon köpte förra sommaren och nya sommarskor hem! =)

På hemmaplan hade Pappan fixat så Snufflis kom på kalas hos en kompis och stekt pannkakor till ett helt kompani!

Väl hemma igen så har det varit fullt ös! Mamman har plockat, tömt mobilen och kameran på bilder, laddat batterier, letat minneskort, instruerat Pappan inför veckan som kommer och försökt komma på vad hon ska packa (plus en miljon andra saker)... Om 28 timmar lämnar Mamman och Tonåringen Hålan så det är kanske dags att börja packa snart, men först ska Mamman SOVA!

1 kommentar:

BP sa...

Den killen = din son är en kommande Ravelli. Om någon bara odlar honom rätt - jag menar tränar honom rätt - så har du din pension på det torra om man säger så.
Förstår att du är lite pirrig. Önskar dig all lycka på resan. Hälsa Barca. Häsla mitt älskade Spanien. Njut, njut, njut!!! Å blogga, blogga, blogga!

PS. Allt värdefullt du har (pass, pengar, biljett, men framför allt pengar och smycken) bär dom inte synligt! Tjuvarna där är betydligt "vassare" än deras värmlandskusiner. DS