onsdag 5 juni 2013

Camp Nou och discokuk

Nu ligger jag på hotellrummet, klockan har passerat ett så dagen har varit lååång! Den började med frukost klockan åtta och halvtio gick bussen mot Barcelona där vi mötte vår guide.


Redan där vi klev av bussen fanns en levande staty. Slänger man till dem lite mynt så börjar de röra sej en stund. Barnen tyckte statyerna var läskiga.


Första sevärdheten var en stor katedral, i alla fall utsidan av den, som började byggas 1882 och beräknas vara klar 2026. Den ska bli nästan dubbelt så hög. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad katedralen heter just nu.


Vi for vidare genom staden och tittade på lite arkitektur och annat intressant fram tills vi nådde Camp Nou!
Det var en mäktig känsla att stå inne på arenan. Man kan inte i sin vildaste fantasi förstå hur enormt stort det är där inne då byggnaden knappt syns när man närmar sej genom staden. Den ligger väl inbäddad!Efter att ha besökt Barcas näste for vi vidare upp i bergen till en utkiksplats där vi passade på att äta lite. På vägen upp passerades byggnader från en världsutställning och flera kända sportarenor.Sist på dagens tur i Barcelona så släpptes vi av vid en barcaklädd Columbusstaty i början av turiststråket La Rambla. Det blev ett par timmars shopping och spring.Jag och mina tre tjejer zickzackade in och ut i gränderna för bara man lämnar ramblan så kostar sakerna knappt hälften så mycket!


En timme före middagen serverades var vi åter på hotellet och efter maten blev det poolen innan alla tjejer hoppade i duschen och gjorde sej klara för att titta på utelivet. Under tiden satt vi föräldrar och trängdes på en balkong. Det bjöds på många roliga skratt och ett glas vin.


 Så blev det dags att gå ut. Kvällens destination - DiscoQK, eller discokuk som kidsen sa. Gissa hur stort jublet blev då en av mammorna säger "Fråga nån med stånd" då töserna funderade på åt vilket håll de skulle gå. Hon menade naturligtvis en av de försäljare som hade sitt marknadsstånd efter vägen... hahaha...


Sex tjejer, två mammor och två pappor. Vem kunde tro att det skulle vara så kul. Tack för alla skratt under kvällen! Och det är alkoholfria drinkar tjejerna dricker!

2 kommentarer:

BP sa...

Vilket suveränt inlägg. Känns som jag är med på resan. Tänk att vara inne på Camp Nou och drömma om att 80000 skriker sig hesa under El Classico:-)
Ni har redan sett jättemycket, underbart! Är sååååå glad att du får uppleva det!

BP sa...

Nu har jag tittat på "storbildskärm" och kollat ditt inlägg en gång till.
Härliga foton, perfekt skildring åsså gillar jag tripp-trap trull-bilden av tjejerna. Camp Nou har jag ju redan kommenterat:-))))

Fortsätt att ha roligt - det här är ditt livs äventyr och din hittills bästa resa. Så njut, njut, njut!!!