tisdag 25 juni 2013

Nu hoppas Mamman att det är slut på såpoperan!!!

Nu hoppas Mamman innerligt att det är slut på såpoperan "Bilen som Gud glömde". Hon hoppas verkligen att det dröjer lääänge innan bilen behöver till bildoktorn igen!

Nåväl, för att vända på dygnet så började Mamman med att väcka barnen redan klockan sju. De satte sej vid tv:n och snart började gnällsången. Paraboldosan (recievern) har pajat och det gick inte att få in en enda kanal. *suck* Nioåringen kom med en lösning FILMTAJM! och alla hakade på. Mamman kunde lugnt ligga i sängen och dra sej en timme före frukosten! =)

Efter frukosten så packades kidsen in i bilen, Mamman kopplade på batteriet och sen gick färden mot Lilla Staden där bilen lämnades in vid elva. Mamman och barnen promenerade till Kusinfamiljen för att spendera dagen där. Tyvärr jobbade Syster Kusinmamman, men det blev trevligt ändå!


Efter en hel massa hoppande på studsmattan och lite lek inne och ute så serverade Mamman lite köttbullar och makaroner till hela barnaskaran samt Kusinpappan medan hon själv käkade ett paket torkad skinka och en ask körsbärstomater. När Mamman röjt undan maten så tog hon barnen på en promenad bort till Furuskogsparken där de lekte och busade i nästan två timmar! =)

Sjuåringen blev lite förtjust i Kusinens granntös och Nioåringen var snabb med att snappa upp det och gjorde ett eget konstverk innan vi gick! ;)Väl tillbaka i Kusinfamiljens hus närmade sej klockan fyra och Mamman meddelades att bilen nu var klar. Generatorn bytt, avgassystemet fastsvetsat och bromsen fram fixad (det var bromsklamrarna som böjts vid bytet och låg emot bromsskivan). Mamman och barnen promenerade tillbaka till verkstaden och Mamman hann slänga ett par ord med verkstadskillen som tagit emot min bil.

Efter att ha diskuterat vikt (han undrade om jag gått ner) och av någon anledning restless legs syndrome som han tydligen lidit av då han gått ner tio kilo i vikt och löst med hjälp av att käka magnesium så fick Mamman skriva på ett papper om att generatorn var ett garantijobb. När Mamman sen frågade vad det andra kosta så vifta han bara med handen och förklarade att det bjöd han på. Tur att Mamman är så söt! ;)

Bilen gick fint hela vägen hem och resten av dagen försvann i ett nafs!


När barnen kommit i säng så la sej Mamman på sin säng en stund för att kolla lite på mobilen. När hon låg där konstaterade hon att det snart är dags att gå ner en storlek till på kläderna. =D

Ikväll somnade barnen snällt och Mamman hann med en kort promenad i solnedgången!


Efter ett långt telefonsamtal så ska Mamman nu komma i säng! I morgon väntar en ny dag med barnomsorg, jobb och ett födelsedagsbarn!

1 kommentar:

BP sa...

Härligt med ytterligare en storlek som bara har "runnit av" dig!
Bra jobbat! Som sagt, fortsätt!
Håller tummar och tår att bilskrället nu äntligen håller.
Fin service att verkstadskillen bjöd på reparationsjobbet... men du är ju stamkund där om man säger så. Å sådana ska man vara rädd om;-)