måndag 10 juni 2013

Tillbaka i vardagsstressen igen

Efter att ha avverkat frukost på hotellet i fredags morse så hanns en snabb tur i butiken runt hörnet med (och dottern köpte en jättefin blå klänning) innan det var dags att checka ut och hoppa på bussen mot flygplatsen.

På flygplatsen hittade vi snabbt fram till incheckningsdisken och sen började det krångla med biljetter, pass och stavning på namn för flera stycken. Tack och lov löste det sej! Sen skulle vi igenom säkerhetskontrollen och där blev flera stycken i gruppen tvungen att plocka av sej både skor och annat samt bli kroppsvisterade. Tillslut satt vi i alla fall på planet, på utspridda platser överallt. =( Därefter fick vi veta att flyget skulle bli försenat. Nåväl, efter 45 minuter var vi i alla fall i luften och piloten lyckades köra in en halvtimme av den förlorade tiden! =)


Strax efter tio på kvällen var vi äntligen hemma och stöp rakt i säng. Pappan hade fått alla de små i säng innan vi kom hem tack och lov! =)

På lördag morgon/natt vid fyratiden så kom Lilleman upp och hittade sin mamma i sängen och började glatt bubbla på om än det ena och än det andra innan han somnade om. Ett par timmar senare väcktes Mamman av de andra tre små sötnosarna som även de upptäckt att hon var hemma. Myspys i sängen blev det innan vi masade oss upp och käkade frukost.

Efter frukost blev det presentdags för de små, (tonårssonen hade fått parfym och t-shirt kvällen innan). Bröderna Bus fick fotbollskläder med nummer tio och Messi på ryggen samt kepsar inhandlade på Camp Nou, Lilleman fick nya byxor och en t-shirt och Snufflis fick "parfymer", tandkräm (med Hello Kitty på) samt en t-shirt (med Hello Kitty på så klart). Dessutom fick de varsin stor klubba som lördagsgodis. De var mer än nöjda! =)

Resten av lördagen användes till att tvätta hela veckans tvätt för samtliga familjemedlemmar och till att leka utomhus mellan varven. De små lekte mest nere hos söta tjejerna nere på gatan medan grabbarna cyklade varv efter varv runt kvarteret! Lite kyligare här hemma, men ändå soligt och fint.På söndag vaknade Mamman med värsta dunderförkylningen och hade inte lust att göra någonting. Efter frukosten kröp hon tillbaka ner i sängen och halvdåsade där till halvtolv (Pappan, som fortfarande befann sej på orten, fick ta barnen).

Efter maten (som Pappan fick laga) så försvann Snufflis ut och lekte med både söta granntjejerna, grannflickan i huset bredvid och söta Älva som bor dörr i dörr med oss. Mamman skjutsade iväg Tonåringen (som knappt hunnit packa om) till hennes klassresa (de ska bo på camping tills på tisdag) och Bröderna Bus blev upphämtade av Kusinen och hans mamma för lek ända till kvällen då Kusinpappan körde hem dem (TACK!).

Sen blev det en tidig kväll, Mamman somnade först inne hos barnen och sedan fortsatte hon att sova i sin egen säng. Huvudvärk, snorig, hostig och med öm hals. =(

Idag är det måndag och dagen har gått i ett känns det som. För det första var Mamman otroligt seg i morse, trött som få, men hon lyckades ändå ta sej upp och fixa frukost till barnen och få iväg dem till skolan och förskolan innan hon åter kröp ner i sängen och sov ända till halvett!!!

Klockan ett sprang hon iväg och besökte Bröderna Bus (och resten av skolans) konstutställning. Den här gången får ni bara ett litet axplock av det vi bjöds in att se på.

När Mamman lämnat Bröderna Bus på fritids och gjort en snabb tur in på affären så stressade hon hem igen för att få i sej lite lunch innan det var dags att börja eftermiddagens arbetspass.

Eftersom Tonåringen är på klassresa så fick Stora Brorsan ta hand om alla fyra barnen själv ikväll. Något som han klarade med bravur. När Mamman kom hem hade alla ätit, bytt om, varit på toaletten och borstat tänderna. Kylvarorna var till och med bortplockade från bordet. Att det sen var lite rörigt i övrigt har Mamman överseende med! ;) Tack älskade sonen för att du är så duktig och go!

I skrivandets stund så håller Mamman fortfarande på och krånglar med Lillen som vägrar sova, antar att han sovit middag på "dagis" idag. Mamman håller på att bli galen, Mamman vill gå och sova. Den här förkylningen gör henne väldigt trött.

1 kommentar:

BP sa...

Welcome back to reality! Suck! Stackars dig kan jag bara säga. Men var det inte jag som varnade om en kulturkrock i sammahanget, jo det gjorde jag visst!
Att drabbas av förkylning i det här aprilvädret (ömsom regn, ömson sol åtminstone här) är ju ingen hit direkt.
Men du har dina minnen från nå't du aldrig upplevt eller varit med om förr. Framkalla minnena! Gör det!!!

PS. Härliga bilder du tog förresten. Sov nu men Lilleman bredvid dig om det så krävs;-) Å imorgon väntar crosstrainern på dig, glöm inte det! DS.