torsdag 30 maj 2013

Mamman har tydligen skaffat nya intressen och kaos utan dess like!

Ikväll slog det ökända kaoset till med full kraft! Mamman har ju varit relativt skonad från vanligt normalt kaos ett tag, det har bara varit planeringskaos och problem att få ihop logistiken.

Var ska vi börja? Från början kanske... ;)

Bröderna Bus kom iväg till skolan, Mamman satte igång att tvätta, därefter lämnade hon de små på skolan och tog en promenad. Väl hemma igen sprang hon igenom duschen och plockade undan lite innan det var dags att gå på IUP-samtal för Sjuåringen.

Mamman måste erkänna att hon var lite nervös över det samtalet, förra terminen så var det ju inte helt positivt, men döm om hennes förvåning när hon fick veta att det mesta var bra numera. Sjuåringen är superduktig i alla skolämnen, han har blivit bättre på att koncentrera sej och följa muntliga instruktioner. Alla tester som gjorts i matte har han haft alla rätt på, i no-ämnena har han haft alla rätt på alla test utom ett där han missat en poäng. I läsning så ligger han framme vid de mål man ska ha nåt i årskurs två och i testet där man ska läsa så många ord som möjligt korrekt på en viss tid fick han redan nu sex poäng av tio möjliga.

Det enda bekymmersamma de nämnde var att han inte alltid vill vara med på idrotten och om han inte förstår en uppgift i boken så kan han bli sittande och stirra i en halvtimme medan han funderar istället för att gå vidare i boken och återkomma till den uppgiften när han kan få hjälp.

Mamman var stolt över sonens enorma framsteg på bara en termin! Å andra sidan så har Mamman hela tiden hävdat att saker skulle bli bättre denna termin då sonen faktiskt är född sent på året och det kan göra enorm skillnad i jämförelse med de barn som föds på första halvan av året!


Under våren har barnen i årskurs ett fått en last med fjärilslarver skickade till sej från England och varje barn har haft en egen burk med en larv i på sin bänk. För ett tag sen blev det puppor som väldigt snart är färdiga tistelfjärilar. Härligt!

Resten av eftermiddagen tillbringades ute i den härliga solen och värmen!Halvsex hämtade Sjuåringens klasskompis mamma upp Bröderna Bus för att ta med dem på fotbollsträning. Mamman och de små stannade ute ett tag till för att busa och käka rabarber innan det var dags att släpa upp de rena kläderna från tvättstugan och påbörja akrobatikövningen - Bädda rent i barnens våningssängar!

Småttisarnas sängar var snabbt avklarade och i samma veva som de sista gosedjuren hamnade i Lillans säng så kom Bröderna Bus hem. De hoppade i duschen och sen började kaoset...

Mamman sprang mellan akrobatövningarna i barnens rum och duschen där pojkarna behövde hjälp med att duscha ur håret. Mitt i allt tjatade Stora Brorsan om att han ville förhöras på prov och Tonåringen höll på att slita sitt hår över de fyra inlämningsuppgifterna och provet som ska lämnas in/göras i morgon (på det har hon redan haft FYRA prov den här veckan).

När Mamman lugnat situationen en aning och åter klättrat upp i den ena våningssängen så började Snufflis skrika att hon kissat ner sej... Hon brukar ALDRIG kissa ner sej! Det visade att det hamnat några droppar utanför toaletten innan hon satt sej ner bara, tack och lov. Mamman började städa upp det och stålsatte sej inför att Tonåringen skulle komma ut och ställa till en scen över sin syster, vilket hon inte gjorde! Underligt? tänkte Mamman.

Efter att Mamman fixat ut den sista grabben ur duschen så tog hon itu med den sista sängen och hann få bädda den i lugn och ro. Så blev det dags för kvällsfika, Mamman hojtade till barnen att det var dags att gå ut i köket och styrde själv kosan dit.

När hon klev innanför dörren till köket så föll hennes blick genast på spisen. Spisen var full med röd färg, överallt, röd tusch! Mamman började torka och när hon vände sej om så upptäckte hon att det var målat på varenda skåp, lådor, i skafferiet, på stolar och bord. Mamman klev vidare runt i lägenheten. Det var röd färg på varenda byrå, elementen, soffan, Mammans säng, prydnadssakerna, väggen och golvet.

Projekt tuschsanering sattes igång. Först gick Lilleman och visade var han målat när Mamman var upptagen, sen Mamman med tvättlappar, därefter Sjuåringen med en flaska vim och sist Åttaåringen med fler tvättlappar. När det var klart så var det bara väggen och soffan som inte blivit rena. TUR att Mamman snart ska fara till Spanien! ;)

När barnen äntligen ätit och lagt sej var klockan tio, Mamman var helt slut! Hon lyckades dock slänga ihop en smaskig grönsallad med babyspenat, rökt skinka och ricottaost!


För att avsluta dagen med ett skratt så bjuder jag på följande som Tonåringen fyllt på min blogg med medan jag hade fullt upp och hon skulle göra läxor... Galna unge! =)

Mamman började morgonen med att skicka iväg Bröderna Bus till skolan (såvida man inte räknar med väckning, frukost, tandborstning och så vidare förstås) och sedan tränade hon i ynka fem sekunder innan hon insåg att idag inte var rätt tillfälle. Kroppen värkte från ryggen och ned efter nattens bravader, men det var det värt för att få känna sådan njutning. Det är märkligt, för på senaste tiden har mamman fått sådana erotiska intressen att det nästan är skrämmande; sådan var hon inte ens som sjuttonåring när sexualdriften är som störst.

Nåväl, låt oss lämna nattens bravader och fortsätta med dagen. När Bröderna Bus gått till skolan och de små knallat iväg till förskolan alldeles ensamma (de kom tyvärr aldrig fram, utan man fick tillkalla polis som lyckades finna dem senare på eftermiddagen) sysselsatte sig mamman med sitt andra nya intresse - telefonsex. 

Efter lunch knallade hon iväg för att hämta de små på förskolan - men de var inte där. Mamman höll sig, trots omständigheterna, kolugn och strosade långsamt omkring och fotade diverse fula alster tillverkade av små rumpnissar i treårsåldern. Faktum var att hon faktiskt råkade glömma bort sina två förskolebarn - Leo och Felicia, nej förlåt; Adam och Emma, eller... ja, vad heter de nu igen? 
Hursomhelst bestämde mamman sig för att hoppas på det bästa. Ungarna skulle komma tillbaka av sig själva, för ni vet, dä åårnörr säjj! 
Några timmar senare kom polisen till plats med de båda barnen, och socialen kopplades snabbt in.

Mamman förlorade alla sex barn och nu sitter hon här i sitt egna kaos på psykakuten och tänker att dä itte åårnörr säjj.

Dagens lärdom: Dä åårnörr säjj inte. Det gör bara inte det.

1 kommentar:

BP sa...

1. Ja, vilken dag! Det är verkligen dax att du lämnar frm av de sex ungarna till sina respektive fädrar. Undrar om dom också bäddar rent i våningssängarna;-)
2. Utgår ifrån att det är N som skrivit sista delen i din blogg.
Den tjejen KAN skriva. Hon är ju fenomenal - inte bara att hon har (den rätta) fantasin utan hon formulerar sig ju helt underbart.
Tycker att hon ska söka till journalisthögskolan - alternativt ge ut en bok som gör henne ekonomiskt oberoende vid 20-årsåldern - senast;-)

PS. Vilka härliga ungar du har!!! DS.