onsdag 6 mars 2013

En Nioåring i mitt hus!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Puddeluddings födelsedag... HURRA HURRA HURRA!

Morgonen började som vanligt med att barnen gick upp, klädde sej, åt och borstade tänderna. Gjorde sej klara för skolan helt enkelt. Det enda ovanliga denna morgon var att telefonen gick varm och alla som ringde ville önska den nyblivna Nioåringen grattis på hans stora dag.

När barnen var på skolan och Småttisarna på förskolan så passade Mamman på att plocka undan, storhandla, slå in paket, ta en härlig promenad för att titta på om våren äntligen är på väg och förbereda mat och tårta.

Vårtecken, längst in efter solväggen. På gräsmattan ligger snön femton centimeter djup fortfarande (tyvärr).

Strax efter halvtvå dök älskade mammsen upp för att gratta Puddeludding. Bröderna Bus kom hem strax före två och då blev det paketöppning och matlagning!Mormor hade slagit in paketet väl, näst intill inbrottssäkert! ;)


Nya gummistövlar i favoritfärgen, grabben var nöjd!

Oj, mormor, ett paket till. Jag vet vad det är... Kläääder!

En ny långärmad t-shirt som genast blev en favorit! Tack mormor och morfar!

Efter paketen så gjorde pojkarna läxor med mormor medan Mamman slängde ihop lite korv stroganoff och ris innan hon sprang iväg och hämtade Småttisarna på "dagis".

Tonåringarna kom hem (Stora Brorsan förklarade glatt att han tagit 40 kg i bänkpress på dagens styrketräning, det var tio kilo mer än förra veckan - träning tre dagar i veckan ger resultat), mat intogs och sedan dök Pappan upp till barnens stora glädje. Speciellt födelsedagsbarnet blev glatt överraskad! När även Pappan fått mat i magen och Mamman gjort klart tårtan efter Nioåringens specifika krav så blev det mera paketöppning!Pappan hade med ett paket från farmor...

...det innehöll en fågelbok med massor av fågeläten bifogade. Alla fyra småbarn fascinerades av den. Kul! Tack farmor!

Sist, men inte minst öppnades det största paketet... 

...som innehöll "Skylanders Giants" startpaket till Wii. Dagens absoluta favorit!

Sen blev det dags för tårta och alla sex barnen samlades snabbt i köket för att smaka.

Specialtårta á la Puddeludding. Hemgjort "mangoklet" på ett lager och vaniljkräm på det andra. Ovanpå en nia gjord av mandariner (grabben ville ha hela sitt namn skrivet med mandariner, men Mamman har vissa begränsningar), färska jordgubbar och massor av kiwi. Fruktansvärt god blev den i alla fall!
När tårtan var avklarad så fick Nioåringen en massa teckningar av sin lillasyster. Den på bilden ovanför blev hans favorit (tyvärr gör den sej inte rättvis på bild). Den är mörkt lila/blå/svart och det är glitter blandat i färgen. "WOW, vad grym, det ser ut som rymden!" utbrast Puddeludding när han rullat upp den.

När solen började gå ner så var det dags för pojkarnas fotbollsträningar och eftersom Mamman ändrat sina arbetstider idag så fick hon äran att följa...

...först den ena och...

...sen den andra sonen till idrottshallen. =D

Efter träningar, läggning av de två yngsta, dusch för Bröderna Bus och kvällsmat så plockade Sjuåringen fram ett litet paket som han själv köpt till sin bror. Hans favorittuggummin! Sådana små gester mellan barnen gör Mamman varm i hjärtat! =D

Vid nio hade även pojkarna somnat, Mamman och Pappan tog sej en kvällsmacka i köket och fick sällskap av Stora Brorsan. Det händer inte särskilt ofta numera, kanske borde han ha internetförbud oftare!? ;)

1 kommentar:

BP sa...

Vilken toppen dag, å vilka härliga presenter!!! Gummistövlarna är ju i min favo färg, så dom får MVG!
Å stort Grattis till den stora killen och kommande fotbollsproffset:-)
Grabben är helt i min smak!