fredag 22 mars 2013

En snurrig vecka

En hel vecka, eller ja i alla fall måndag till fredag har rusat iväg i överljudsfart. Livet har knallat på med alla vanliga fadäser, sönderslaget glas, syskonbråk, jobb och en mamma som varit alldeles för trött hela tiden. Våren behöver verkligen komma snart!

Det mest positiva den här veckan är att värken blivit bättre, kanske börjar minskningen av kolhydrater ge resultat eller så beror det på att jag dubblat dosen av järn och vitaminer. Matlusten har försvunnit totalt och Mamman har i princip levt på vatten och sallad, inte det bästa kanske. En biverkning av det hela är dock att vågen visar på minus 4,2 kg på fem dagar. ;) (Efter tre veckor utan minsta rörelse på vågen.)

Tyvärr har Mamman haft yrselattacker hela veckan, värst har de dock varit tidigt på morgonen då hon legat i sängen. När hon kollade sitt blodtryck låg det på 107/62 då hon inte vilade utan varit uppe i nästan två timmar och härjat med kidsen. Dagen efter kollade hon vilotrycket nere på läkarstationen och det låg på 92/59. Lite lågt, men inte farligt om jag inte svimmar och slår mej. ;) Ska få en tid för att kolla upp en massa andra värden... För två år sen då jag låg på sjukhuset hade jag ju brist på en hel del ämnen, kanske dags att kolla upp det igen, innan immunförsvaret tar slut!

I övrigt har Mamman försökt få ordning på röran här hemma, Pappan har fyllt år och ska firas här hos oss under helgen så då blir det fullt ös (ska strax ställa mej och göra tre smörgåstårtor till detta). Mamman har varit på föräldramöte för Tonåringen inför klassresan innan skolavslutningen. Dessutom har Mamman lovat att följa med till Spanien då resan med spanskagruppen har varit nära att frysa inne då det fattas en vuxen person på resan. Lite panik och kanske ett inte helt genomtänkt beslut då hon inte har en aning om hur det praktiska med övriga fem barn ska lösas. MEN Mamman är värd den resan! Visst är hon? Nu måste hon komma ihåg att skaffa nytt pass också... (Vad har jag gett mej in i? Jag har ju aldrig ens suttit på ett flygplan... HJÄLP!)

Mamman har fastnat med sin mobil alldeles för mycket den här veckan... Hmmm...

Nu i eftermiddag har Kusinen varit här och under kvällen har jag varit discovakt när Nioåringens klass haft disco. Kusinen och Sjuåringen har varit på discot och de andra har haft fredaxmys här hemma.

2 kommentarer:

BP sa...

Du ska till Spanien!!! YES, YES, YES!!!
Helt rätt beslut, det är du sååååååååååååååååååååååå värd!!! Å skaffa passet i GOD TID!!!

Att värken är bättre är ju positiv, liksom viktminskningen (sorry, men du tar ju inte illa upp), men tröttheten är inget vidare. B- och D-vitaminbrist under denna eländiga vinter kan ju vara en orsak.
Å ditt blodtryck är ju på tok för lågt. Svimmar du aldrig med dessa värden?
Åt andra sidan - hellre för lågt än för högt blodtryck.
När bär resan av? Om du behöver en bagagebärare så säg till. Jag har flugit några gånger, men aldrig varit i Barcelona (tänker på Camp Nou fotbollstadion å en match mot Real Madrid som bonus av bagagebärandet;-).

BP sa...

Fick du min långa kommentar eller försvann den i cyberrymnden?