måndag 11 mars 2013

Tre snabba dagar

Både dagen och helgen försvann i ett enda svep. Ibland önskar Mamman att hon kunde hejda tiden en aning, det känns inte som om hon riktigt hinner med allt hon vill och ska.

På lördagen så fixade Mamman med sitt under förmiddagen, Snufflis var på kalas hos Söta Tjejen nere på gatan, Tonåringarna softade och de tre små pojkarna spelade "Skylanders Giants".

Runt ett så kom Sötisen hit med sin mamma, pappa och storebror. Snufflis kom hem från kalaset en liten stund senare och sen försvann hon in till Älva (där även Sötisen hamnade till slut).

Mamma Shannara lagar god mat tycker Sötisen! ;)


Vi lagade mat, käkade, pratade, fikade och barnen lekte snällt både inne och ute tills det var dags för Sötisen att ta med mamma och pappa hem, hennes storebror stannade kvar hos Stora Brorsan över natten.

Bröderna Bus och Lilleman stannade ute och lekte en timme till medan Snufflis tittade på film inne hos Älva så Mamman hann röja undan det värsta i hemmet i lugn och ro. Skönt! Barnen kom sedan i säng redan vid åtta, men det är inte så konstigt när de envisas med att kliva upp strax efter sex då dagen gryr. Undrar hur lång tid det ska ta för dem att ställa om sej på att sova trots att det inte är kolsvart ute?

Så blev det söndag, barnen klev glatt upp tjugo minuter efter sex, Mamman höll på att bli tokig! ;)

På förmiddagen så kom Sötisen och hennes föräldrar tillbaka för att hämta hem hennes storebror och Snufflis åkte iväg på Älvas bowlingkalas (tack söta grannmamman för att hon fick åka med er fram och tillbaka).

Två små prinsessor redo för kalas! Grannmamman hade "våfflat" deras hår och satt i jättefina hårsmycken i håret på dem. =D


Söndagen blev en innedag, ute blåste det "isbitskallt" som Sjuåringen uttryckte det. Bröderna Bus tittade på film, spelade det nya tv-spelet och byggde tågväg med lillebror. Runt halvtre kom Snufflis tillbaka hem och sen började skytteltrafiken! ;) Det är härligt att ungarna kan gå fram och tillbaka som de vill tycker Mamman.

Älvas kompisar från Sunne var med hem till dem efter kalaset till Milos stora glädje. Han och lillgrabben i den familjen fann varandra direkt då de var i Hålan senast. De lekte lika bra ihop den här gången.


Det var meningen att bromsarna på "bilen-som-gud-glömde" skulle kollas under dagen, men när Mamman skulle hämta en bilkudde i monsterbilen så gick den inte ens att låsa upp (jo, manuellt) eftersom batteriet var tvärdött! WTF!!! Mamman blir tokig! Nu sitter batteriet på laddning och så undrar Mamman såklart, är det fel på det nya batteriet eller är det något i bilen som drar ur det när bilen står stilla och avstängd? Skulle det visa sej vara fel på batteriet så är det en stor lättnad! Det köptes i januari i år så då är det bara att åka och byta. Om det skulle vara fel på bilen så är det ett fel som uppstått efter generatorn byttes... Morr! Och så var det det där med bromsarna också... Tror inte att vi tar oss till huvudstaden under påsklovet, tror inte Mamman vågar prova även om bilen är lagad. Tänk vilken mardröm att bli stående femton mil hemifrån och lika många mil från slutdestinationen! Huh...


Även på söndagskvällen så kom barnen i säng före åtta och ett par kapitel till i högläsningsboken avklarades! Mamman fastnade framför en film! =D

Idag, måndag, var det studiedag för alla skolbarn. Mamman jobbade dock som vanligt så Småttisarna lämnades på dagis vid tio. Därefter lånade Mamman kära pappsens lilla bil och "knölade" in alla fyra skolbarn i den för att fara ut i djupa skogen hem till kära mammsen där det serverades pannkakor med hemgjord jordgubbssylt! Tack för maten!

Även Kusinen var hemma hos mormor och när Mamman for tillbaka till Hålan så hade hon bara tonåringarna med hem, Bröderna Bus stannade kvar för att gå på utflykt till sjön med mormor och Kusinen.

När Mamman kom hem från jobbet så satt alla fyra ombytta småbarn snällt och åt kvällsmat, Stora Brorsan hade städat badrummet och Tonåringen hade diskat. En halvtimme efter att Mamman kom hem så låg alla fyra barnen i sina sängar och lyssnade på de tre sista kapitlen i boken om Avantien.

Efter att Mamman röjt undan spåren efter kvällsfikat så mysade hon ner sej tillsammans med Tonåringen och förhörde henne inför morgondagens prov om judendomen i religionskunskapen. Nu är det dags att säga god natt även för Mamman, imorgon är en ny dag (då hon förmodligen blir väckt klockan sex).

1 kommentar:

BP sa...

Ja tråkigt är det ju aldrig hos dig;-)
Å att bli väckt mitt i natten borde förbjudas, alternativt att småttisarna lär sig klockan och får en belöning av Mamman om de inte säger piiiip före säg klockan 10;-)