torsdag 14 mars 2013

MAMMA KOM, vi ser kometen!


Mamman vaknade återigen efter en natt utan mycket sammanhängande sömn. Lillen har förstått att Mamman har mycket ont nu och sover snällt i sin egen säng fram till tidig morgon. Mamman kände att hon behövde piggas upp och vad kan vara bättre än en rejäl c-vitaminsinjektion till frukosten!?


Under förmiddagen lyckades Mamman tvätta medan Småttisarna vände upp och ner på sitt rum, förvandlade vardagsrummet till en kåkstad i en krigszon och gjorde sej indianfina i ansiktet med hjälp av icke vattenlösliga tuschpennor. Mamman var för trött för att orka bli arg... Blä!

När Bröderna Bus kom hem så gjorde de klart sina läxor som inte hanns med i tisdags och sedan gick barnen ut en stund. Snufflis försvann till Söta tjejen nere på gatan en stund och kom tillbaka lagom till bokbussen parkerade utanför huset. Idag hade barnen tur, alla sex böcker de ville låna fanns (fyra av dem hade de beställt)! =)

Väl inne igen så försvann Snufflis över till Älva som precis kommit hem och pojkarna gick för att spana efter kometen precis som igår. Plötsligt skrek Bröderna Bus i kör... "MAMMA, MAMMA, KOOOM! Vi seeer kometen!"



Tyvärr visade det sej vara ett flygplan som gled över den blå himlen i skymningen.


Även ikväll fick vi nöja oss med att titta på månen. Mamman misstänker att kometen ligger nedanför skogskanten, precis utom synhåll för oss. Tråkigt, men sant!

Nu sitter Mamman här efter att ha läst en hel massa för barnen, trött och med värk, men MÄTT. Mätt eftersom Mamman just tryckt i sej två lyxiga räkmackor av GI-bröd. Till lunch åt Mamman räksallad, likaså till kvällsmat igår. Det var nämligen som så att mina söta tonåringar missade detaljen med att stoppa räkpåsen i frysen i onsdags! ;) Tur för mej!

Inga kommentarer: