söndag 17 mars 2013

HUR F-N hamnade den i skafferiet?

FREDAG

Fredag morgon, Mamman trött efter ytterligare en smärtfylld natt. Bara att bita ihop, värktabletterna slut, bara att bita ihop ännu mer. Tonåringarna försvann med bussen, de små pockade på uppmärksamhet. Mamman lyckades fixa frukost, kurade på en stol och bredde mackor, fyllde på mjölk, gäspade och ryckte till av smärtan som strålade ut från bröstbenet vid den djupa inandningen.

Undrar vad det var Mamman fick då hon låg på sjukhuset för lite drygt två år sedan? Halvåret därefter var nästan helt smärtfritt, men sen har smärtan kommit tillbaka, flyttat sej, blivit värre och brett ut sej. Det enda som verkar hjälpa för stunden är värme och fukt. En konstig smärta, Mamman kan inte precisera om den sitter i leder, muskler eller senor (eller i muskel- och senfästen). Smärtan blir inte bättre av vila, den blir inte sämre av att Mamman anstränger sej. Mamman blir snart galen! Hoppas vi får en lång varm sommar i år, gärna trettio plusgrader, massor av sol och rejäla åskskurar för just den värmen och fuktigheten verkar lindra det onda.

Fredag förmiddag, Småttisarna roade sej med att titta på film och vända upp och ner på huset medan Mamman försökte mjuka upp sin kropp. När Bröderna Bus kom hem från skolan klädde de små på sej och alla försvann ut, även Mamman. Älskade mammsen/mormor hämtade upp Bröderna Bus för att ta med dem till badhuset. Snufflis var arg så arg, hon vill också med! Mamman hade gärna åkt hon med, men det är fel tid på månaden just nu. Älskade syster skulle annars glatt ha lånat ut sin bil till Mamman. Mammans bil står där den står, Mamman orkar inte ringa verkstaden, orkar inte ta tag i saker och ting. Pappan vill inte hjälpa trots att Mamman frågat... =(

Nåväl, Mamman och Småttisarna handlade, lekte ute en stund och sen fixades mat. Vid fyra kom Tonåringarna hem, slängde i sej lite käk och packade sina väskor. Deras far hämtade upp dem en knapp timme senare eftersom de var på dop för en liten kusin i Stockholm under lördagen. Ytterligare en timme senare kom Pappan för att stanna över helgen, Mamman skulle få lite vila och det skulle mysas med småbarnen.Strax innan Pappan kom så hade Småttisarna och söta Älva disco en kort stund innan det var dags för Fredax. Snufflis frågade grannmamman om hon fick åka med och det fick hon. Äntligen släppte hon sin ilska över att inte hon fått åka till badhuset!

Mamman, Pappan och Lilleman gick till affären (igen) för att handla alla tunga saker så Pappan kunde bära hem det åt Mamman (lika bra att han får jobba lite när han väl är här ;) ) och lite fredaxmysgott. Samtidigt som de var tillbaka dök mormor upp med Bröderna Bus som glatt skuttade in och tog reda på sina badkläder.

Senare på kvällen när Snufflis kom hem så parkerade både Mamman, Pappan och alla fyra hemmavarande barn i soffan för att titta på en av filmerna som Nioåringen fick i födelsedagspresent. Det var en riktigt rolig film, barnen skrattade periodvis så att de låg dubbelvikta. Kolla in "Marmaduke" ni som har ungar, en riktigt härlig familjefilm!

Kvällen blev sen och alla somnade nog ungefär samtidigt, barn som vuxna. =D


LÖRDAG

Mysdag var dagens plan och för en gångs skull så klickade planen ganska bra! =) Mamman vaknade vid åtta, smärtan hade inte blivit värre under natten (som den blivit för varje dag den senaste veckan), Mamman pustade ut och smög upp för att fixa frukost med grabbarna (Snufflis sov fortfarande).

Färskpressad apelsinjuice och...

...nybakade frallor stod på menyn.

Efter en lugn frukost så gick Pappan tillsammans med Bröderna Bus till affären för att hämta ut paketet med de nya "skylanders"-figurerna som pojkarna köpt för sina sparade pengar. Det är så härligt att de insett att det gäller att spara sina veckopengar om man vill ha något! =)

Nioåringen beställde ett trepack med små figurer, han hade nämligen räknat ut att han då fick mycket mer för pengarna. En liten figur kostade mellan 69:- och 149:-, medan trepacket låg på 129:-. Han är inte dum den grabben, och han är duktig på matte för att gå i tvåan anser hans mor!

Sjuåringen köpte en jätte , för jättarna är ju coolast! ;)

Pappan fixade middag, sin supergoda köttfärssås och spagetti till sej och barnen. Mamman fick en smaskig sallad med rostbiff, parmesanost och vitlökssås till. Gott! Efter maten gick alla ut och resten av dagen tillbringades bakom huset, vid och i garaget, där snön smält bort.


En timme innan solnedgången gick barnen, Mamman och Pappan in. Med som sällskap var Grannpojken i huset bredvid och hans mamma. Mamman serverade blåbärspaj och vaniljsås, lördagsgodis!


När solen gick ner så försvann besöket hem till sej, eller för resten, de försvann hem till en annan granne för att sova där eftersom de just nu inte har någonstans att bo då de haft en rejäl vattenläcka i sin lägenhet. På måndag får de flytta in i lägenheten ovanför...

Mamman började spana efter den där busiga kometen, men kunde inte finna den. Då kom Mamman på att den kanske gömde sej bakom träden så hon lämnade barnen och Pappan hemma och försvann ut på en av åkrarna bakom kvarteret. Efter en lång stunds spanande i en kikare kunde hon urskilja något strax över trädtopparna i väster, tyvärr så klarade inte kameran av att fånga det hur mycket Mamman än försökte. =(När mörkret lagt sej helt så knallade Mamman på isbitsfötter tillbaka hem där det serverades nykokta ägg och GI-bröd. Därefter avslutades kvällen med ett glas vitt och mys med ungarna framför "Gladiatorerna"


SÖNDAG

På söndagen vaknade Mamman tidigt igen, barnen var uppe redan vid sex! Idag var smärtan mindre intensiv än de två mornarna innan!? Kanske hjälper det med lite (vin och god mat) vila och hjälp med vardagssysslorna ändå? Jaja, det är som det är! ;)

Söndag = Träning för Småttisarna och tvättstugemaraton. Mamman skickade ner Pappan till tvättstugan (han kan gott få slita lite när han ändå hälsar på) och gick med Småttisarna på träningen.

Efter träningen fortsatte Mamman med tvätten och Pappan skickades till affären för att bära hem lite mer proviant åt Mamman. Runt två kom tonåringarna hem, skjutsade av sin far som stannade kvar en stund.

Ibland tror Mamman att hon har en ganska härlig familj. Tänk er själva, söndag eftermiddag, tonårsonen kommer och kramar om Mamman medan tonårsdottern babblar och skrattar, Nioåringen inflikar något snabbt, de tre små barnen målar påskbrev vid köksbordet tillsammans med tonåringarnas pappa medan deras pappa diskar och steker hamburgare. Undrar hur många som har det så efter att deras förhållanden tagit slut? Det är nog ganska unikt att kunna umgås så tror Mamman!


Efter maten serverades efterrätt (idag igen), chokladmousse med valfria tillbehör. Alla sex barnen och Mamman var rörande överens om att chokladpudding är att föredra och ingen av dem åt upp sin efterrätt! =/Kvällen kom, Mamman serverade kvällsfikat redan klockan sex. När hon öppnade skafferiet för att plocka fram brödet så ryggade hon snabbt tillbaka. Mamman är inte rädd för spindlar och småkryp, men den här spindeln var ENORM! Bara kroppen på den var ca: 3 cm lång. HUR F-N hamnade den i skafferiet?

Nåväl, vid sju låg de fyra små i sina sängar, Mamman satte igång att läsa "Soltra träskdemonen", den tredje delen i andra omgången av böckerna "Beast Quest". I en hel timme läste Mamman och boken tog slut (vi hade ju bara halva kvar när vi började). Därefter gjorde Mamman sista vändan i tvättstugan och nu har hon tittat på en film i lugn och ro, hela huset är knäpptyst och Mamman sitter här. Dags att krypa i säng och hoppas på en ny härlig vecka!

Sov Gott alla ni som lyckats ta er ända hit ner! ;) ;) ;)

1 kommentar:

BP sa...

Det började i moll och slutade i dur om man vill prata musikspråk;-)
Nu hoppas jag att smärtorna blir bättre för varje dag som kommer.
Riktigt kul att dina två X äntligen ställer upp lite och att ni börjat umgås mera. Bra avlastning för dig och bra gör ungarna som ju behöver veta att de har en pappa som faktiskt finns i verkligheten.
Toppen inlägg och toppen bilder. Å hur spindeln kom in i skafferiet... den gåtan lär nog förbli olöst. Du dödade den väl... hoppas jag;-)