lördag 1 december 2012

En halv veckas kaos i ett!

I onsdags, strax efter fyra, började Stora Brorsan peppra Mamman med sms. Vårt internet var tydligen borta igen!

Efter Mamman kommit hem och fått barnen i säng satte hon sej för att ringa till BBB för att höra vad som kunde vara fel. Döm om hennes förvåning då inte heller telefonen funkade. Gah!

Så blev det torsdag. Mamman var uppe redan fem för att väcka alla småbus. Och tio minuter före sex befann de sej med Mamman på jobbet för att ta emot en leverans innan färden gick vidare till dagis och fritids.

Chauffören som levererade varorna var av den väldigt trevliga sorten. Han visade runt fyra överlyckliga barn i lastbilen och de fick hjälpa till litegrann. :-D

Under dagen lyckades Mamman gå in på nätet från jobbet för att felanmäla telefonen. Beskedet hon fick var att hennes utrustning orsakade felet. Efter mycket om och men lyckades mamma skaka fram en telefon som inte var trådlös (tack syster Kusinmamman) för att testa med när hon kom hem.

Vid fyra anlände vi hemmet alla sju samtidigt. Allt kopplades ur och huvudjacket testades med den gamla telefonen. Inte heller då fungerade det. Mamman lånade Tonåringens telefon och ringde telia där rösten först meddelade att det fortfarande var fel på min utrustning... My ass sa jag då allt var urkopplat och begärde att få prata med en livs levande människa. Han skulle skicka ut en tekniker... Vi kommer således vare sej ha hemtelefon eller internet på minst en vecka.

Fredagsmorgonen bjöd på kaos! Alla sex barn skulle upp samtidigt... Kattens mat var slut vilket ledde till att alla snubblade över honom då han sprang runt benen på alla och envar för att tigga mat. Mitt i allt så tappade Lillen favoritnappen i toaletten när han slog sin morgondrill. Därefter fortsatte kaoset med borttappade vantar, gympakläder som gått upp i rök och ruttna clementiner i botten på en väska.

Mamman hann till jobbet med fem minuter till godo! ;-) På jobbet bjöd förmiddagen på ovanligt mycket att göra... Härligt med fullt ös hela tiden!

När alla väl kom hem vid fyra så var vi helt slut. Efter två sega timmar stekte vi en massa ägg, åt och kröp i säng. Fredaxmyset får bli lördaxmys!

Nu är det lördag, nedräkningen till julen har börjat på allvar. Dagen bjuder på tvätt, städ och julpyntning!

Att blogga från mobilen, som dessutom har jordens segaste nät då vi befinner oss i hålet där inte ens radion funkar, har tagit hela morgonen. Nu är det dags att sätta fart!


1 kommentar:

BP sa...

Om man väntar på nå't gott så - nej, det var elakt;-)
Att vara utan uppkoppling är ett handikapp av storlek XXL - man borde få sjukersättning/-pension för det;-)