måndag 10 december 2012

It's all about the money...

Helgen försvann i en rasande fart. Mamman har jobbat och Pappan fick komma hit och ta hand om markservicen!

På lördag smög Mamman iväg till jobbet innan en enda själ vaknat till liv i det Shannarianska hushållet. På jobbet var det kallt och fullt ös hela dagen. När Mamman kom hem värkte alla de vanliga ställena mer än vanligt så hon la sej ner för att vila en stund och SOMNADE! Ooops!

Under Mammans tupplur hade Pappan fixat hemgjorda potatisklyftor och fläskfilé. Gott! Mamman fixade med disken och lördagsgodis. Vips var klockan åtta, barnen trötta och Mamman slut.

Ungarna somnade snabbt, Mamman somnade på sängen med kläderna på och Pappan somnade sittande i soffan framför tv:n halvnio!

Söndagen började redan klockan sju med en tur till tvättstugan (blir en del på åtta dagar och med alla barn magsjuka i början på förra veckan) och mysfrukost med två ljus tända i adventsstaken. Efter ytterligare en tur i tvättstugan hade klockan hunnit bli halvtio och Mamman traskade iväg till jobbet för att sätta sej med pappersarbetet i lugn och ro.

Under dagen besökte Kusinen och Kusinpappan det Shannarianska hemmet. Barnen åkte pulka och busade i snön medan papporna satt inne och fikade... I alla fall om man får tro ungarna. ;-)

Klockan hann slå halvsex innan syster Kusinmamma for åt sitt håll och Mamman knallade från jobbet och ner i tvättstugan för att fortsätta tvätta (vilket hon fick göra till halvtolv). När hon äntligen kom hem stod en tallrik pommes och chicken nuggets och väntade på henne. Tack för maten!

Sen kom dagen idag, vilken alla bilder är ifrån.

Mamman började morgonen med att bädda, göra två julgrupper (har man ingen mossa hemma så går det bra med glitter), leta fram luciakläder till fem ungar, fålla ner ett stjärngosselinne, ta fram tomtar (en del av dem i alla fall), bädda och sen lämna barn. Därefter besökte hon Hålans butik för att inhandla massor av c-vitaminrik frukt (rysligt billiga sockerärtor slank ner i korgen med) och lite annat som saknades i hemmet.

På väg till dagis träffade vi på en karl från Relacom. Det visade sej vara kabelteknikern som teknikern skulle kalla ut förra måndagen. Undrar om telia fick bråttom efter mitt entimmessamtal i fredags där jag förklarade att jag vill ha extra ersättning för ökade mobilkostnader samt för bortfallet av bredbandet? Nåväl, oavsett om det handlade om pengar eller inte så hittade de platsen för kabelbrottet nittio meter bort, bara knappa tjugo meter ifrån där de fick gräva upp gatan för några år sedan på grund av samma orsak.

Innan Mamman tog sej vidare till jobbet lyckades hon diska, duscha, ta reda på all ren tvätt och dammsuga allt utom vardagsrummet. Mamman har varit duktig idag!

När Mamman kom hem på kvällen så rusade Tonåringen ut i Hallen för att röja skor samt ytterkläder ur vägen medan Stora Brorsan dukade bort efter kvällsmaten. De fyra små höll på att byta om och kom i säng utan bråk. Skönt!

Den här veckan är det fullt ös medvetslös som gäller. Imorgon blir det en tur till jobbet och kontorstjänst, därefter ska tomtarna hitta sina platser, nya lussekatter ska bakas, läxor ska göras och på kvällen är det julmys på Lillemans dagisavdelning.

Ha nu en god natt alla och som vanligt så kommer alla bilder hamna huller om buller. =(1 kommentar:

BP sa...

Är andlös och ännu tröttare mär jag läser ditt inlägg. Ge mig bara liiite av din energi, tack;/)