tisdag 18 december 2012

Dan före dan före dan före...

Så har ytterligare två dagar passerat, tiden fram till julafton bara försvinner... Mamman börjar känna sej stressad över vad hon inte hunnit med. Fast egentligen är det väl bara klapparna som ska slås in!?

Måndagen började såsom måndagar gör. Tonåringarna pysslade med sitt och stack till bussen precis när de små vaknade till liv och satte sej vid tv:n för att se julkalendern. Lillan fyllde hela soffan med mjukdjur, hennes "bebisar", Bröderna Bus sparkade ner dem och sparkade lite extra på varandra. Medan tre barn skrek så for Lilleman runt och skrek "Ja äää spindelmannen!" med ett par kalsonger på huvudet (rena tack och lov). Så började melodin till introt av "Mysteriet på Greveholm" och som i ett trollslag hade alla tystnat.

Mamman fixade "frulle", barnen klädde sej, Bröderna Bus susade iväg till skolan och de små lämnades på "dagis" ett par timmar senare. Ute var blött, slaskigt och små snöflingor tävlade med stora regndroppar. Usch! När snön äntligen låg där den låg kunde den fått ligga kvar!

Före jobbet så hann Mamman med årets sista IUP-samtal. Den här gången för Åttaåringen. I vanlig ordning så visade sej grabben vara en mönsterelev! Han kommer till skolan med ett glatt leende, jobbar på (och klarar allt han tar sej för med bravur), är kompis med alla, slåss aldrig, stör aldrig på lektionerna, äter duktigt, sköter sej på gympan, klagar ALDRIG, känns trygg i alla lägen, tar ansvar för sitt arbete och lämnar skolan med ett lika stort leende på läpparna. Tack älskade unge för att du gör Mamman så STOLT!

Även Sjuåringen har skött sej de senaste dagarna, sen vi införde samma system som Stora Brorsan och hans (numera Åttaåringens) lärarinna en gång i tiden skapade efter det senaste telefonsamtalet hem - Det målas färgprickar i loggboken efter varje avslutad dag som visar hur han har skött sej. Varje dag sedan systemet infördes har det varit gröna prickar (d.v.s. han har skött sej utmärkt). Fortsätt så busungen min, Mamman är stolt över dej med.

På jobbet blev det lite mer att göra eller ganska mycket faktiskt. Än värre blev det för de som tog hand om resten idag... ;) Tiden gick i alla fall fort!

Hemma låg ungarna bra till när Mamman kom hem. Kläder var upphängda, kvällsmat intagen och småttisarna höll på att byta om. Underbara ungar, vad skulle jag ta mej till utan er? Älskar er, till månen och tillbaka tusenmiljoner gånger!


Idag var världen mindre slaskig. Ett vitt litet täcke täckte allt det bruna och grå som kom fram igår. Morgonen var en exakt repris av måndagens morgon, Mamman fick en känsla av deja vù.

Efter att ha lämnat de minsta på förskolan så tillbringade Mamman förmiddagen på barnskolan, i Sjuåringens klass. Hon fick vara med och ha rast, räkna matte samt skriva bokstäver ( i nämnd ordning). Grabben har bett om det länge och Mamman hoppas att han uppskattade besöket. Han sa inte så mycket! =)

Under eftermiddagen kom Kusinen och Kusinmamman på besök. Det blev både glass, kakor, grillade kycklinglår, lek och tillverkning av ischoklad. Naturligtvis kivades det lite också, i vanlig ordning. Mamman tycker dock inte det är så farligt, de försöker ju inte slå ihjäl varann i alla fall. ;)Nu sover de små, tre av dem sen två timmar tillbaka. Den fjärde, älskade Sjuåringen, kommer inte till ro på kvällen. Han vänder och vrider på sej, sparkar i väggen och låter. Ibland till efter elva på kvällen. Inte konstigt att han aldrig orkar eller vill något, inte konstigt att han blir stökig och bråkig, stackars älsklingen. Mamman måste få tag på nattljusolja igen, det fick han när han var yngre (då läkaren ville ge honom insomningsmedicin, men jag vägrade) och det hjälpte.

Åttaåringen skadade sitt ben i slutet av skoldagen då han rände in med en madrass i ett metallstängsel. Benet ser just nu förjävligt ut (som om han har en vad uppe på smalbenet som är lila, blå och sårig) och han har jätteont. Är det inte bättre imorn så blir det en tur till läkaren (som då även ska få titta på den stora hårda knölen som sticker ut på Lillens fot). Mamman ska även hinna med ett par samtal, fixa med tandläkartider och ändra sin föräldrapeng då hon ska få jobba extra torsdag och fredag igen. =D

Nu myser Mamman runt lite med en glöggmugg i handen. Njuter av lugnet, tomtarna och doften från köket där alla julblommor trängs.


Ha en underbar natt och håll en tumme var för att Åttaåringens ben är bättre i morgon!

2 kommentarer:

BP sa...

Får jag vara mållös ikväll!!!? Det är jag ju sällan, men just nu känns det helt rätt!

PS: Vilken kärlek du kännar för dina ungar - helt otroligt! - Nu blev jag inte mållös iaf;-) DS

Sandra sa...

Här brukar treåringen springa runt med filtar och skrika superman istället!
Alltid skönt att höra när barnen sköter sig i skolan!
Du gör ett bra jobb!
Kram