tisdag 27 november 2012

Pippi Långstrump släng dej i väggen! ;)

Förutom en försvunnen mössa så flöt tisdagsmorgonen på bra, alla ungar kom till skolan och Mamman hamnade på jobbet ett par timmar.

Resten av dagen flöt på i en rasande fart! =D

Bröderna Bus satte sej i vanlig ordning och gjorde sina läxor. Duktiga grabbar!!!På utsidan blev världen allt vitare och slaskig. Bröderna Bus följde med för att hämta hem sina småsyskon och efter det stannade barnen kvar ute tills de var "blötare än fiskar", som Sjuåringen uttryckte det. (Varenda element i huset pryds nu av vantar, mössor, byxor, strumpor och tröjor!)


Lilleman hjälpte till att laga Lasagnetter till ett helt kompani. Prick klockan fyra stod maten på bordet, lagom till Tonåringarna klev innanför dörren. Smask sa det så var all mat slut. Därefter röjde Mamman undan medan barnen letade fram kavlar, pepparkaksformar och förkläden.

Snö på utsidan, julmusik, allsång och alla sex barn trängandes vid bordet för att baka pepparkakor = Total mammalycka! ;)

"Mormor...

...degen var...

...smaskens!" ;)


Somliga var mer...

...galna än andra! ;)


Enda nackdelen med att ha tonåringarna med i pepparkaksbaket... Ehrm!


Nu har vi pepparkakor, drivor av pepparkakor, det är nästan lite Pippi Långstrumpvarning på det hela! =D Älskade mammsen, tack för degen! Nästa år räcker det om du gör ett kilo istället för två! Haha... ;)


Medan Mamman sedan letade reda på köket så åkte ungarna i badet, en efter en!
Kvällen avrundades vid nio med pepparkakor och nyponsoppa ackompanjerat med levande ljus och en genomgång av Sjuåringens luciavers! =) Mys på hög nivå!


Tyvärr krånglades det även ikväll tills klockan passerat tio och dessutom fick jag ett telefonsamtal från en människa som uppenbarligen har svårt att se längre än sin egen näsa! Blörg! Nu ska jag gå och diska!

Inga kommentarer: