lördag 29 december 2012

God Julhelg och God fortsättning...

Nästan en hel vecka har försvunnit i ett nafs. Orken att sitta vid datorn har inte infunnit sej, Mamman har somnat med barnen mellan åtta och nio varenda kväll. Trots att alla har haft feber och värk i kroppen och trots att alla hostar, hostar och hostar fortfarande så har vi försökt att fira jul och fått oss lite frisk luft.

För er som orkar och är nyfikna så kommer här ett långt inlägg innehållande massor av bilder från julafton fram till igår kväll.

Julafton!

Det blev en härligt vit jul i år, stora flingor föll nästan hela dagen!

Julaftonsmorgonen började, så som vår tradition bjuder, med att alla barn fick välja varsin klapp under granen.

Efter omsorgsfulla val (och lite hjälp av storasyster) så var alla barn nöjda med dagens första klapp. Lillen fick radiostyrda maskiner, Lillan MASSOR av halsband och en klocka med Hello Kitty, Bröderna Bus fick varsin liten surfplatta, Stora Brorsan en ny skärm till datorn och Tonåringen en ny laptop. Julklapparna utforskades genast och sen följde en sen frukost och film innan det var dags för årets fotografering framför granen, Kalle Anka och mer julklappsöppning...

"ÅH NEEEJ! Inte fotografering nu IGEN!"


För varje år som går så blir det allt svårare att fånga alla sex barn på en och samma bild...

Årets skörd av klappar var inte stor i det Shannarianska hemmet, men ungarna var mer än nöjda med det de fick! =D

Efter Kalle Anka intogs febernedsättande åt höger och vänster, Mamman och Pappan masade sej ut och skottade fram bilarna (Pappans och älskade mammsens som vi fått låna) och barnen klädde sej snabbt. Därefter gick färden ut i djupa skogen till (förkylda) mammsen/mormor och pappsen/morfar.

Smaskig julmat, mera klappöppning och god efterrätt intogs. Sen hamnade alla i en hög framför tv:n, tror aldrig julafton varit så lugn! Mormor hade prickat in favoritjulklappar till alla barnbarn!!! Tack så mycket älskade mor och far för en mysig kväll, tack för klappar, mat och lån av bil!

Väl hemma igen stupade de minsta i säng, de två största försvann in på sina rum och Bröderna Bus (samt Mamman) invigde pojkarnas "Geomag" (underbara leksaker).

Vid midnatt lade sej grabbarna och Mamman stupade i säng lika fort!


Juldagen!

Juldagen började sent, alla tog sovmorgon. Underbart! Sena frukostar börjar höra till vanligheterna. ;) Efter en lång, varm dusch begav sej Mamman ut för att gräva fram mammsens bil, Pappan (som var kvar) grävde fram sin bil.

Barnen väntade snällt utanför bilarna...

Sen gick färden ut i djupa skogen igen. =D

Idag befann sej även Kusinen och hans föräldrar hos mammsen och pappsen. Det blev mera god mat och mera glass med varm hallonsås. *mums* Barnen passade på att njuta av snön (den här dagen gick det inte lika mycket alvedon och ipren) och Pappan lånade garaget för att laga sin bil som nu helt saknade bromsar.


Det är härligt att pulsa i djup snö! =D

Barnen var ute till mörkret lagt sej, Kusinen och hans föräldrar åkte hem och Pappan konstaterade att han fått fel bromsskivor till bilen.

Efter två vändor med mammsens bil var alla barn, Mamman och Pappan på plats i det Shannarianska hemmet. Barnen kom i säng, Sjuåringen krånglade järnet, när klockan var elva åkte Mamman och Pappan (äntligen) in till Kusinfamiljen i Lilla Staden för att Pappan skulle få låna Kusinpappans bil och ta sej till jobbet resten av veckan. Mamman somnade som en död sill när hon lade huvudet på kudden!


Annandag Jul!

Eftersom Pappan ändå var kvar i Hålan så passade Mamman och Tonåringen på att följa med moster/syster Kusinmamman in till Stora Staden på mellandgasrea. Hur Mamman överhuvudtaget kunde komma på idén att frivilligt åka iväg och trängas med en miljard människor då hon fortfarande var sjuk tvistar hennes friska hjärnceller om än idag!

Tonåringen hittade i alla fall både jeans, t-shirt och tröja. Syrran köpte bland annat en säkerhetsväst... Mamman kom hem tomhänt!

Här hemma hade de tillbringat dagen i sängen framför tv:n och käkat färdig pizza till middag.

Ute var det regnigt och blaskigt hela dagen, Mamman somnade vid åtta med kidsen! Skönt!


Torsdag och vardag igen!

Efter en natt fylld av värkmedicin, nässpray och tröst av liten kille som hade ont i båda öronen så tillbringades tiden mellan frukost och lunch i liggläge framför tv:n. Alla var fortfarande medtagna av förkylningen och julklapparna utforskades fortfarande för fullt. Efter att mat intagits så passade Mamman och de fyra yngre kärlekarna på att njuta av solen och den relativt behagliga temperaturen på utsidan i ett par timmar innan det blev dags att gå in och röja hemmet. Snabeldraken rastades rejält och julklapparna hittade till egna platser.

Först plusgrader och sedan minus igen...

...då blir det fina "isbitar" i hinkarna! =)Om snöhögen skulle befinna sej närmare vår husfasad så skulle vi ha egen utgång från balkongen!Torsdagskvällen bjöd på extramys med småbarn, det julgodis vi hann laga innan jul och polisjakter på tv. ;)


Sen blev det fredag!

Så kom fredagen, barnen sov till åtta och efter frukosten försvann barnen ut en stund. Mamman fortsatte med sitt evighetsgöra - Diska, bädda, dammsuga, plocka! Stora Brorsan sprang en tur till affären så att Mamman hann fixa mat innan hon stack till jobbet för att avverka en eftermiddag där.

Alla sex barn hade skött sej ypperligt här hemma. När Mamman kom hem var det snyggt och undanplockat, Tonåringen hade diskat och alla barnen var mätta och redo för fredaxmys och saga. Underbart!!!

Mamman slocknade i vanlig ordning tillsammans med barnen. =D

Som ni ser så går livet sin gilla gång, det händer inte mycket i Hålan, men om Mamman har tur så blir hennes bil lagad nästa vecka och på söndag får vi finbesök! ;) Det ser Mamman fram emot!

Hoppas att ni alla har haft en GOD JUL och att det nya året som väntar runt hörnet blir det bästa för alla och envar!

1 kommentar:

BP sa...

Äntligen ett livstecken från dig! Förstår att kombon förkylningar och jul inte lämnar mycket tid över till bloggandet.
Men just därför tackar jag för den här bildkavalkaden:-)))
Helt fantastiska julklappar till alla barn. Undrar vad du fick för nå't;-)
Åsså måste jag säga att J har blivit en riktig lång och stilig "herre". E ser väldigt vuxen ut på en bild. Hon är så otroligt vacker.
M kommer nog att växa ikapp J snart, så stor han har blivit. N ser man ju inte så mycket av.
Kvar är bröderna Bus, å dom fångade du riktigt bra!
Vilka fantastiskt vackra barn du har Shannara - jo, jag vet att de brås på dig;-)

PS. En enda minuspoäng - Onepiece borde förbjudas för både killar och tjejer;-) DS