tisdag 11 december 2012

Back online!

Äntligen tillbaka i den digitala verkligheten! ;) (Men så krånglar blogger med mej istället, så jag vet inte vilken dag inlägget ploppar upp och blir läsbart!)

Mamman hade precis placerat sej i ryggläge på soffan då det blippade till i mobilen och Telia meddelade att min felanmälan var åtgärdad. Mamman studsade upp, lyfte telefonluren och fick INGEN kopplingston. PANIK! Mamman rusade in till Stora Brorsans rum, där telefonen sitter och slet ur modemet, kopplade in den gamla coca-colatelefonen från nittonhundrasmällkallt och fick ton. Jippie...

Eller? Mamman kopplade tillbaka modemet och telefonerna dog! GAH, tänkte Mamman, har modemet gått sönder? Mamman kröp in under skrivbordet och gjorde en reset samt en omstart av modemet, fem minuter senare funkade allt som det skulle! Puh...

Vidare ringde Mamman bredbandsbolaget för att informera om att hon numera kan surfa igen (efter tolv extremt lååånga dagar) och killen som tog emot samtalet drog genast av två veckor från min räkning. Service har de i alla fall... (Sen kanske de kräver Telia på den summan?)

När Mamman ändå var uppe så plockade hon undan lite, satte en deg på jäsning, hjälpte pojkarna med läxan och hämtade hem de två små trollungarna från dagis.


När klockan blev tre och solen gick ner bakades nya lussekatter. Någonstans blev det dock fel... Receptet hävdade att det skulle bli 60 bullar medan vi bara fick ihop 25!? Underligt...


...eller kanske inte! Lussekatterna blev ENORMA, till alla barnens stora förtjusning. Lika saftiga och goda som vanligt blev de också (utan kesella eller kvarg, här kör vi mormors saffransbröd, lite pyssligare, mycket kladdigare och med ljuvlig smak).


När köket var städat och barnen proppat magarna fulla med köttbullar blev det lite utomhuslek innan vi fortsatte till sista delen av schemat denna dag.
Öppet hus och julmys på Lillemans avdelning. Han visade stolt runt både Mamman och de tre syskon som var med.
Tack för en supertrevlig kväll och gott fika hälsar Mamman och trollbusen till världens goaste "dagisfröknar". Tänk om alla förskollärare var som de vi har här i Hålan, vilken underbar tid alla barn skulle ha när föräldrarna jobbar då! ;)

När klockan slog åtta var vi äntligen hemma igen. Barnen ville inte ens ha kvällsmat, så mätta var de på all fika de tryckt i sej. =)

Lilla dottern gjorde dock Mamman kallsvettig när hon plötsligt satte sej på toa och skrek efter en hink. Tack och lov var det bara falsklarm!

Inga kommentarer: