torsdag 13 december 2012

Natten går tunga fjät...

Ytterligare en lång dag börjar gå mot sitt slut. Klockan ringde tidigt denna morgon och vid kvart över fem var alla fyra små älsklingar vakna. Pojkarna klädde sej, de små käkade välling. Tänder borstades på alla gossar, men när Mamman ropade på lilla dottern svarade hon inte. Mamman gick in i barnens rum och hittade dottern nerkrupen under täcket - SOVANDE!

Mamman fick upp henne och kläderna kom på. En kort stund senare stod Bröderna Bus färdiga i hallen, Lilleman kämpade med skorna och dottern hade somnat IGEN! =D

Tio minuter före sex var alla på plats på Mammans jobb och fem minuter senare dök dagens första leverans upp. Bröderna Bus skuttade iväg till fritids medan de små barnen "hjälpte" chauffören och Mamman att lossa lastbilen. ;) Kvart över sex lämnades de små på "dagis" och fem minuter senare var Mamman tillbaka på jobbet.

Redan halvnio lämnade Mamman arbetsplatsen och begav sej ner mot EFS-kyrkan som skolan hyrt för att hålla årets luciatåg. Som alltid så var det åk 0, 1, 2 och 5 som bjöd på föreställning. Barnen var så duktiga, allihop! Alla verser kunde de och alla sånger sjöngs med både stämmor och stor glädje (och utan en massa skrik, jämnt och fint).

Kanske kunde man se gladare ut, men läsa vers är inte så kul. Mammas mellanpojk gjorde det dock med bravur även om minen ser ut att säga annat! ;) Duktiga ungen min!

"Attans, mamma har kameran med, bäst att stolla sej lite!" ;)

Världens finaste Sjuåring tände första adventsljuset och läste sin vers klart och tydligt. Duktig grabb Mamman har!

Sjuåringen och Grannpojken på väg ut.

Efter Luciafirandet (en av årets största händelser i Hålan om man räknade antalet besökare, det var så fullt så folk stod utanför och kikade in genom fönstret!) traskade alla över till skolan för att inta medhavd fika och sedan blev det julpyssel resten av dagen. Mamman stannade en stund innan hon tog den långa vägen hem i kylan! =)


Ett par telefonsamtal senare för att lösa morgondagens krockar (logistik börjar bli Mammans starka sida! ;) ) så dök Bröderna Bus upp här hemma. Åttaåringen satte igång med läxorna som han inte blev klar med i tisdags och Sjuåringen gick till affären för att köpa hamburgerbröd och nyponsoppa medan Mamman hämtade upp de små älsklingarna.

Småttisarna gick lucia för Mamman...

...och sjöng så fint...

...tillsammans med vår egen Lussekatt! ;)

Tonåringarna kom hem, hemgjorda hamburgare intogs och sen blev det bad- och duschrace för fem av sex barn samt Mamman innan klockan slog nio. Bäst att ta det säkra före det osäkra!

Småttisarna somnade vid sju, Bröderna Bus vid åtta, Mamman mysade lite med tonåringarna. Vips var klockan tio. Köket röjdes, farligt placerade minor... förlåt... leksaker avlägsnades och sen satte sej Mamman här för att fixa bilderna så de blir mindre i storlek och för att skriva detta inlägg. Klockan elva slog det henne att Bröderna Bus berättade att de ska åka skridskor på gympan i morgon så nu har Mamman tillbringat en halvtimme upp på den iskalla vinden för att gräva fram alla skridskor. Hoppas HOPPAS att de fortfarande passar på grabbarnas fötter! Håll en tumme!

Nu är klockan snart midnatt, imorgon följer ännu en fullspäckad dag... *pust* Ingen rast, ingen ro! Mamman behöver jullov NU!

1 kommentar:

BP sa...

E verkar vara en... kvällsmänniska - I love it! Rätt inställning där;-)
Lucia är ju - precis som midsommar - årets number 1 attraktion i "hålor" och i storstaden kan jag ju säga. Snyggt dokumenterad av dig:-)